Eraska 26.07.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 no tak, wczesniej czy pozniej KNS wymieni i dośle ramy, słupki i co tam jeszcze bedzie trzeba; tylko potem przyjdzie diler montowac, to uszkodzi mu się to i owo,wygnie się prowadnicabo wózek nie chcciał wskoczyc, to chłopaki troche mocniej przycisnęli, szybę wymieniali to się ciut listwa przyszybowa ukruszyła i tak się bawimy 3- ci miesiącA i taśmy mamy nie przyklejone i właśnie termin ich zakrycia minął, wiec znowu wszystkie okna trzeba rwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 26.07.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 ostatnio właśnie nożyce były do wymiany bo wykończeniowcy tak "wykończyli" patio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eraska 26.07.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 od dawna twierdzę że największym szkodnikiem na budowie jest tynkarz i ludzie od wylewek Tynków i wylewek jeszcze nie ma, aż się boję myśleć jak będa wyglądać okna po ich wyjsciu Samobójca zostawia klamki w HS-ach i PSK-ach, klamek nie mamy zamontowanych, okna otwieram sporadycznie - np. żeby wreszcie tasmy ochronne odkleic bo im 3- ci miesiąc mija no i oglądnąc jaka nowa niespodzianka się pojawiła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.07.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Ja przez 10 lat jeszcze nie trafiłem na odklejająca się okleinę okna. A inni ? Nikt wazny ? finlandia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 26.07.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 ja ją głównie miałem na vece, ale zawsze usuwane na koszt veki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 26.07.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 i nie była odklejająca ale był brak kleju pod okleiną. a to różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eraska 26.07.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 (edytowane) Ja przez 10 lat jeszcze nie trafiłem na odklejająca się okleinę okna. Pańowie z serwisu tez powiedzieli ze pierwszy raz siė im na ramie zdarza okleina odklejać Jak byli wcześniej usterki spisywać, to tez powiedzieli, ze pierwszy raz tyle maja - i ze pewnie zmiana jakaś pechowa była A moze to ja pechowa jakaś jestem, a może standardy sie zmieniają i" kultura techniczna" fabryk coraz niższa:) a klient coraz bardziej wymagajacy Edytowane 26 Lipca 2014 przez Eraska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 27.07.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 dokładnie rzecz opisując to te okleiny miały braki na słupkach, nigdy na ramie czy skrzydle. zawsze od wewnętrznej części, nigdy od zewnątrz.. Gdzieś obiło mi się o oczy ze w schuco też był problem z okleiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 27.07.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Jeżeli producent podchodzi prawidłowo do kwestii jakości wykonywanych wyrobów, to powinien oceniać jakość dostarczonych komponentów. Przed cięciem i zgrzaniem ocenić jakość profili, przed zaszkleniem ocenić jakość szyb. Jak by tak postępował to odsetek reklamacji byłby nikły. A co z kontrolą jakości na końcu procesu?Ale świat nie jest idealny i nie będzie;) A pogoń za niską ceną powoduje coraz gorszą jakość wszystkich produktów, nie tylko okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.07.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Gdzieś obiło mi się o oczy ze w schuco też był problem z okleiną. Nie w Schuco tylko u Jezierskiego który sam okleinował profile i robił . . . . jak robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 27.07.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 teraz już kupują w Schucco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.07.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 ....A pogoń za niską ceną powoduje coraz gorszą jakość wszystkich produktów, nie tylko okien.To nie jest pogoń za niską ceną tylko właśnie wymóg rynku - cena Naród już się przekonał że skarpetki za 50 groszy są jednorazowe, slipy po zeta nie wytrzymają pierwszego prania i wiele wiele innych wyrobów "atrakcyjnych" cenowo jest g... wartych Tak samo jest z oknami ale do tego jakoś potencjalny nabywca poznanej zasady, że cena odzwierciedla jakość wyrobu, przełożyć jeszcze nie potrafi. Dociera to do niego dopiero jak w wykończonej chałupie po raptem kilku latach musi okienka wymieniać na lepsze bo te się rozsypały. I tylko dzięki takiemu podejściu klienta istnieją różne firmy na rynku wraz z potentatem w ilości - nie mylić z jakością To klient goni cenę bo nie ma kasy, nie ma łatwego dostępu do kredytów które na dodatek są bandycko drogie. A od dawna znane jest powiedzenie - jesteśmy za biedni by g... kupować W budowlance to nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.07.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 teraz już kupują w Schucco teraz to okna chcą sprzedawać jak parapety czy nagrobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 27.07.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Wiesz nowy właściciel z branży kamieniarskiej, bez znajomości branży okien:) Powinni zatrudnić menadżera z prawdziwego zdarzenia, ale to temat na inny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 27.07.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 mnie akurat jezierski nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 28.07.2014 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Zawsze powinieneś śledzić działania potencjalnej konkurencji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 28.07.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 to już w ogóle nie miałbym prywatnego życia i do szczęścia nie jest mi to niezbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DRDZ 04.10.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 KNS usuwa swoje braki ale za producenta szyb czy profilu nie może odpowiadać, KNS dostarcza gotowy produkta inny podmiot gospodarczy instaluje go (montuje). Polecam pomęczyć fabrykę a na pewno wszystko zakończy się pomyślnie Ale jeśli tak jest, to to jest jakieś chore. Jak to KNS nie odpowiada za szybę? A kto tą szybę wmontował w profil. I co? z fabryką ma koleś rozmawiać? Daruj. To jakieś bzdury. To tak jakby sprzedawca Renault'a nie odpowiadał za jego szyby, a w sprawie wadliwego silnika radził się kontaktować z Francją!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 16.10.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ale jeśli tak jest, to to jest jakieś chore. Jak to KNS nie odpowiada za szybę? A kto tą szybę wmontował w profil. I co? z fabryką ma koleś rozmawiać? Daruj. To jakieś bzdury. To tak jakby sprzedawca Renault'a nie odpowiadał za jego szyby, a w sprawie wadliwego silnika radził się kontaktować z Francją!!!! Chodzi o to, że jeśli jest np. skaza na szybie to KAŻDY producent składa reklamację do dostawcy szkła. Widzę, że nie wiesz jak się odbywają w oknach reklamacje, więc troszkę więcej powściągliwości w pisaniu takich brzydkich komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.10.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Chodzi o to, że jeśli jest np. skaza na szybie to KAŻDY producent składa reklamację do dostawcy szkła. Widzę, że nie wiesz jak się odbywają w oknach reklamacje, więc troszkę więcej powściągliwości w pisaniu takich brzydkich komentarzy Co do zasady się zgadzamy i wiemy jak to działa i chyba nikt nie odsyła klienta do producenta szkła.. chociaż można odnieść takie wrażenie. Sztuką jest tak działać i wymagać (producent okien od dostawcy szkłą), by nie trzeba było się tłumaczyć przed klientem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts