PharamistiC 03.02.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam, Mam takie pytanie do praktyków odnośnie wykonania opierzenia wokół komina. Mam na dniach jeśli pogoda dopisze wykonać/poprawić stare opierzenie i mam dylemat czy konieczne jest wykonanie odboju/kozubka za kominem są różne nazewnictwa więc wstawiam zdjęcie: Dach ma około 37-40 stopni nachylenia sam komin ma wymiary 0,70m x 0,70m Waszym zdaniem obejdzie się bez tego? Czy lepiej zrobić, żeby nie mieć problemu w przyszłości? Tak na dobrą sprawę wg mojego uznania bym nie robił bo to raptem szerokość nieco ponad dwóch dachówek brass no ale jednak wole zasięgnąć waszej opinii. Dodam że nigdzie nie ma wytycznych odnośnie kiedy należy taki odbój zrobić tylko podane w sytuacji gdy komin jest szeroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 03.02.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam . Sam sobie odpowiedziałeś.Przy tak małej szerokości kozubek jest niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 03.02.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wystarczy górna blachę zrobić ze spadkiem. Można skierować wodę tam gdzie nie ma np. okna , lub bliżej rury spustowej albo dalej od kosza. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.02.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ma być szczelnie a woda sama znajdzie drogę do rynny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts