flyer2 03.02.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam.Mam pytanie do zawodowców.Chciałbym zamienić pokrycie dachu.W projekcie mam blachę płaską na rąbek a chciałbym zrobić dachówkę ceramiczną. Konstrukcja więżby .krokwie o wym 19,5 cm x 7cm w rozstawie co ok.80cm.Powierzchnia dachu 135m2.Pełne deskowanie.Kąt 40 st.waga takiego pokrycia to ponad 5 ton.Stąd moje pytanie czy to wytrzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 03.02.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 wytrzyma pewnie bezproblemu, gest krokwy i szerokie sa dach deskowany. ale ciekawe jakie przekroje ma reszta konstrukcji wiezby i jak jest zmontowana. Teraz daja takie przekroje w projektach ze jakby wszyscy mieli i chcieli kryc tylko dachowka. Wazne jak sa podparte krokwy i ile maja dlugosci. Wybierz jak jest u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flyer2 03.02.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 wytrzyma pewnie bezproblemu, gest krokwy i szerokie sa dach deskowany. ale ciekawe jakie przekroje ma reszta konstrukcji wiezby i jak jest zmontowana. Teraz daja takie przekroje w projektach ze jakby wszyscy mieli i chcieli kryc tylko dachowka. Wazne jak sa podparte krokwy i ile maja dlugosci.[ATTACH=CONFIG]167357[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]167358[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]167359[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]167360[/ATTACH] Wybierz jak jest u ciebie. U mnie jest podobnie jak na zdjęciu ,tym gdzie są słupy i płatwie.Od strony wykonawczej nie ma zastrzeżeń.Cieśli miałem solidnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts