Mariusz Cegla 03.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam, ostatnio rozmawiałem w hurtowni na temat spoinowania płyty. Polecono mi taśmę TUFF TAPE oraz udzielono wskazówek że powinno się ją mocować przy użyciu kleju gipsowego. Zapytałem czy wówczas również stosuję UNIFLOTT Knaufa i powiedziano mi ze też. Jak to jest dokładnie ze spoinowanie płyty przy pomocy taśmy papierowej tuff tape? Czym ją mocujemy do płyty? Czy najpierw stosujemy UNIFLOTT a póżniej taśmę na klej? Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 03.02.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) przejdź do działu traktującego o wykańczaniu poddaszy, jest tam tyle informacji, że znajdziesz odpowiedź i na swoje pytania. nie ma co kopiować i zaczynać nowej dyskusji zajrzyj chociażby tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126520-Spoinowanie-szpachlowanie-GK-kompendium Edytowane 3 Lutego 2013 przez desmear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Cegla 03.02.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Czytalem na forum te posty ale o kleju gipsowym nie slyszalem. Daltego mam konkretne pytanie czy mozna uzyc kleju gipsowego do tuff tape? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas6751 29.08.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Najlepiej użyć taśmy papierowej na masie szpachlowej. Tuff tape jest dobre ale po co przepłacać. Za tuff tape płacisz 2 zł/mb a za taśmę papierową 25 gr. Do tego każdy producent suchej zabudowy poleca taśmę papierową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts