namore 03.02.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam,Jestem na etapie wyboru grzejników do nowo wybudowanego domu. Posiadam projekt z którego wynika jakie powinny mieć wymiary i jaką moc.W związku z tym mam do Was pytanie: czy warto kupować grzejniki oferowane przez duże sklepy budowlane np. Praktiker, Castorama itd.?Ew. na jakie marki warto zwrócić uwagę a jakie omijać z daleka. Nie jestem obcykany w tych sprawach i kojarzę jedynie marki Purmo, Kermi i nic więcej.Dodam że nie interesują mnie najdroższe modele, raczej te ze średniej półki.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 03.02.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 przy grzejniku myślę że warto zwrócić uwagę przede wszystkim na to jaką ma moc i przy jakich parametrach. ja wprowadzając się do swojego domu przerabiałem instalację, zmieniałem i dodawałem kaloryfery.zakupiłem w markecie i po 4 sezonach nic się nie dzieje przynajmniej wizualnie. farba nie zżółkła, nic nie odpada nic w nich nie stuka więc podejrzewam że i przepływy nadal prawidłowe.bardziej bym się skupiał na mocy włąściwej niż marce. to ma grzać a jak chcesz ładne to są świetne wo ofertach kilku producentówceny w okolicy 15tys PLN - nie sądzę by grzały specjalnie lepiej źyczę udanego wyborupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stim02 03.02.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 i w marketach typu castorama itp. masz jasną gwarancje - coś nie działa, oddajesz, dostajesz nowe lub naprawiają bez gadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 03.02.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ja kupowalem grzejniki w liroju, polskie grzejnik kfa 15 lat gwarancji, dobra cena i jakosc, market czy jakis maly sprzedawca to ten sam towar ma np w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 05.02.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ja kupowalem grzejniki w liroju, polskie grzejnik kfa 15 lat gwarancji, dobra cena i jakosc, market czy jakis maly sprzedawca to ten sam towar ma np w moim przypadku. No Polska to już nazwa akurat tylko została niestety...... Jeśli kupisz w Casto produkt markowy np. Purmo to ok, ale reszta chłamu jest robiona z cieńszej blachy. Dodatkowo mają np. wycięte część blachy radiatora (ostatnio oglądałem takie cudo w Castoramie). Moc podają piękną - tylko kto to sprawdzi ?? Można tez popatrzeć na zgrzewy jak wyglądają ...... Przy Purmo masz np. taką gwarancję - że jak się coś zepsuje to serwis przyjeżdża na miejsce i wymienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vito77 05.02.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Grzejniki w marketach są tanie, ale nie są to produkty dobrej jakości . Proponuję poszukać w internecie (sklepy instalacyjne, alledrogo:-) itp) , można znaleźć markowe produkty w naprawdę dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 06.02.2013 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Kermi sa ok, mam od 2 lat, ladnie oddaja cieplo, bywały kiedyś w Ler.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlepek 16.02.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Kermi sa ok, mam od 2 lat, ladnie oddaja cieplo, bywały kiedyś w Ler.. Nikt o zdrowych zmyslach nie kupuje grzejników w markecie. Wszystkie produkty marketowe maja byc tanie-a tanie to znaczy wykonane z gorszych elementow albo na czyms innym producent oszczedzał. Niestety nic nie ma za darmo.Sam widziałem grzejniki w markecie gdzie radiator-w sumie najwazniejsza czesc grzejnika byla tylko czesciowo na dolnej i gornej czesci grzejnika.Po środku bylo pusto. Kolejny raz powtarzam ze najlepiej porozmawiac z madrych hydraulikiem i na grzejnikach raczej nie oszczedzac. Kupuje sie to raz na 10-20 lat i dlatego warto dołozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chinchilla 17.02.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Nie demonizujmy tych zakupów marketowych...Ja nie jestem widocznie przy zdrowych zmysłach,jak to zasugerował poprzednik:D-spoko,już to dawno podejrzewałam:lol2: bo mam grzejniki z "Liroja" już 8 lat,marki Schafer-były wtedy prawie najtańsze-i nic im sie nie dzieje.Jakby trzeba je było wymienić za 2 lata (bardzo wątpię,dalej wyglądają i grzeją jak nowe) to i tak sie zmieszczą w dolnym zakresie przedziału okreslonego powyżej nt.zakupu raz na 10-20 lat.Pozdrowienia dla wszystkich normalnych i nienormalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 17.02.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 w marketach jak w każdym innym sklepie są różne kategorie produktów będzie "po taniości"- taki dla przykładu kaloryfer będzie z gorszych materiałów i będzie mniejszej mocy - coś kosztem czegoś będzie"produkt sieciowy" - taka średnia półka zarówno cenowa jak i jakościowa- tutaj markety podpisują umowy i mają gwarancję że dostaną dobry produkt w rozsądnej cenie i przyzwoitej jakości- często również taki którego poza sieciami nie ma w sprzedaży będzie też "górna półka"- towar bardzo dobrej jakości za duże pieniądze. Klient decyzuje co wybierze i za co ile zapłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asesor2 19.02.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 w marketach jak w każdym innym sklepie są różne kategorie produktów będzie "po taniości"- taki dla przykładu kaloryfer będzie z gorszych materiałów i będzie mniejszej mocy - coś kosztem czegoś będzie"produkt sieciowy" - taka średnia półka zarówno cenowa jak i jakościowa- tutaj markety podpisują umowy i mają gwarancję że dostaną dobry produkt w rozsądnej cenie i przyzwoitej jakości- często również taki którego poza sieciami nie ma w sprzedaży będzie też "górna półka"- towar bardzo dobrej jakości za duże pieniądze. Klient decyzuje co wybierze i za co ile zapłaci Dokładnie,nie należy trzymać się stwierdzeń typu marketowe to be...Często to produkty takie same jak od instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 19.02.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dokładnie,nie należy trzymać się stwierdzeń typu marketowe to be...Często to produkty takie same jak od instalatora. napiszę więcej zdarzyło mi się identyczny produkt jaki proponował mi instalator kupić w markecie taniej niż od rzeczonego instalatora- oczywiście w promocyjnej cenie bo on ma upusty w hurtowniach takie jakich zwykły klient nie dostanie. trzeba tylko chcieć i kupować z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 21.02.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Leroy ma jeszcze troche produktow dobrej jakosci ale Castorama w wiekszosci ma szajs jesli chodzi o sprawy sanitarne. Czasem trafi sie cos markowego np. Purmo ale to raczej rzadkosc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts