remoncik987 04.02.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Witam wszystkich forumowiczów proszę wszystkich posiadaczy rolet zewnętrznych na okna dachowe Fakro .Nosimy się z zamiarem zakupu czegoś co ochroni nasze poddasze przed słońcem i upałem latem przeglądałam ofertę i zastanawiamy się nad zakupem markizy amz Fakro czy koś takową posiada ? jak się spisuje czy dobrze chroni przed goracym słońcem ? proszę o radę Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 04.02.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Teściowa ma taką - sprawdza się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.03.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) Ja mam MHL z Veluxa, co prawda jeszcze nie zamontowane, ale skuteczność przetestowałam na jednym z wakacyjnych wyjazdów (były zamontowane w hotelu). I przyznam,że kupiłam je nie jako ochronę przed słońcem, lecz deszczem. Cudnie wygłuszają "bębnienie" kropel. Edytowane 18 Marca 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 19.06.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 A ma ktoś rolety zewnętrzne na oknach dachowych?Bo zastanawiam się, czy one bardzo zaciemniają - chciałbym mieć ciemno rano w sypialni, może lepiej duet - markiza zewnętrzna plus jakaś pod gumowana roletka wew. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 07.07.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 A ma ktoś rolety zewnętrzne na oknach dachowych? Bo zastanawiam się, czy one bardzo zaciemniają - chciałbym mieć ciemno rano w sypialni, może lepiej duet - markiza zewnętrzna plus jakaś pod gumowana roletka wew. ? Mam zewnętrzne rolety na okna Velux. Jeszcze ich nie zamontowałem ale nastąpi to w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 08.07.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 A ma ktoś rolety zewnętrzne na oknach dachowych? Bo zastanawiam się, czy one bardzo zaciemniają - chciałbym mieć ciemno rano w sypialni, może lepiej duet - markiza zewnętrzna plus jakaś pod gumowana roletka wew. ? mam veluxy idealnie zaciemniają 100% wyciszają tez znakomicie juz po gradobicu https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/3112010MontazOkienDachowychIRolet https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/10Czerwca2013GradobicieTychy#5887929756719593122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 09.07.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 mam veluxy idealnie zaciemniają 100% wyciszają tez znakomicie juz po gradobicu Właśnie przymierzam się do samodzielnego montażu tych rolet. czy mógłby Szanowny Kolega podzielić się doświadczeniami, podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, od czego zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.07.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Właśnie przymierzam się do samodzielnego montażu tych rolet. czy mógłby Szanowny Kolega podzielić się doświadczeniami, podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, od czego zacząć. nie pomogę w temacie majster wprawiał okna dachowe i rolety - przy oknach byłem bo chciałem widziec jak to robi przy roletach niestety nie dałem rady. pozdrawiam Ps moim zdaniem rolety zaciemniają idealnie ale tez okna mam na pólnoc - nie wiem jak sie sprawdzą na południową- zachodnią stronę. Oczywiscie zimą rolety nie dają rady zgarnąc snieg z okna. chyba słaby silnik wiec trzeba przed sniegiem zdecydowac sie czy chcemy widziec w oknie dachowym rolete czy biały/szary snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thorex 12.07.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Również posiadam roletę z Fakro AMZ-092 07, bardzo dobrze chroni przed światłem oraz ciepłem, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 13.07.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Również posiadam roletę z Fakro AMZ-092 07, bardzo dobrze chroni przed światłem oraz ciepłem, polecam. A sam zakładałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 13.07.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 W końcu kupiłem te rolety do fakro. Po 3 godzinach pieprzenia się w upale zrezygnowałem z montażu. Nie wiem, czemu nic mi tam nie pasuje do siebie, instrukcja jest na 3 rodzaje okna. Niby mam okna pod te rolety, ale może jakoś źle zamontowane...? Np. wkręcam z 2 stron takie plastiki naprowadzające wiertło, żeby można było wiercić z 2 stron i spotkać się idealnie w środku okna, no i niestety, nie spotkałem się Dodam, że mam na korbkę i chyba była to niepotrzebna oszczędność, bo będę musiał komuś zlecić montaż za akurat różnicę w cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z.gerdziel 12.01.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witajcie. Przy montażu rolet zewnętrznych należy pamiętać, że w czasie zimy, marznącego deszczu albo dużej ilości śniegu możecie mieć problem z otwieraniem/zamykaniem takiej rolety. Nie boicie się spalenie silnika? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.01.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 nie, nie boimy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 28.03.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Witam Poszukuję rolet do okien dachowych Fakro. Mam trzy okna o wymiarach: 78 x 140 - 2szt. + 78 x 118 - 1 szt. Najprościej byłoby kupić oryginalne Fakro, ale nie pasuje mi to, że rolety są zasilane 12V DC i mam spory problem żeby je sterować razem z resztą rolet domowych, które są na 230 V AC. Pytanie: czy istnieją producenci rolet dachowych, które pasowałyby do markowych okien? Proszę o pilną pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 31.03.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam Poszukuję rolet do okien dachowych Fakro. Mam trzy okna o wymiarach: 78 x 140 - 2szt. + 78 x 118 - 1 szt. Najprościej byłoby kupić oryginalne Fakro, ale nie pasuje mi to, że rolety są zasilane 12V DC i mam spory problem żeby je sterować razem z resztą rolet domowych, które są na 230 V AC. Pytanie: czy istnieją producenci rolet dachowych, które pasowałyby do markowych okien? Proszę o pilną pomoc nie ma nikogo kto by wiedział, czy do okien dachowych można gdzieś kupić rolety zewnętrzna zasilane na 230V AC ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 31.03.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 nie ma nikogo kto by wiedział, czy do okien dachowych można gdzieś kupić rolety zewnętrzna zasilane na 230V AC ?? swoje kupowalem https://picasaweb.google.com/radzio76/3112010MontazOkienDachowychIRolet poprzez ten sklep http://www.velset.pl poszukaj czy maja Twoj wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 31.03.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 swoje kupowalem https://picasaweb.google.com/radzio76/3112010MontazOkienDachowychIRolet poprzez ten sklep http://www.velset.pl poszukaj czy maja Twoj wymiar widzę, że okna Velux. Czy rolety też są marki Velux? Czy może to jakiś inny producent? Twoje są chyba solarne z tego co widzę. Jeśli tak to silniki mają 12V. Generalnie to pytałem o rolety z silnikami zasilanymi napięciem przemiennym 230V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 31.03.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 tak rotety to veluxy jesli pytałes o inny rodzaj niestety nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 07.12.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Niestety, ale rolet dachowych z silnikami 230V nie znalazłem i pewnie takowe nie istnieją. Kupiłem Fakro 24V DC bez moduły radiowego do sterowania przewodowo zmianą polaryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 08.12.2014 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Czy takie rolety dają również korzyści termiczne w zimie? Niestety moje okna dachowe mają tylko 2 szyby i jest pod nimi po prostu zimniej niż przy 3-szybowych oknach ściennych. I to pomimo prawidłowego montażu. Niestety koszt rolet jest spory, więc może mi podpowie czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts