Andrzej Wilhelmi 25.02.2013 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 MOżna od góry dać 3-4 warstwy z pełnej cegły, a reszta z dziurawki jest to jakiś kompromis... To nie jest żaden kompromis! To są niekompetentne i nieodpowiedzialne porady. Cegła dziurawka na elewacje i na płoty a nie na kominy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 26.02.2013 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) To nie jest żaden kompromis! To są niekompetentne i nieodpowiedzialne porady. Cegła dziurawka na elewacje i na płoty a nie na kominy. Pozdrawiam. Jak już mnie cytujesz to nie wyrywkowo! Cegła pełna jest najlepszą, ale i najdroższą opcją, nikt tego nie neguje! Ale decyzja należny do inwestora! Podejrzewam, że tysiące domów ma ta zrobione kominy i nic się z nimi nie dzieje. Może zawsze obłożyć komin struktonitem. Edytowane 26 Lutego 2013 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sum41 26.02.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Ogólnie gdy zacząłem pytać o cegłę pełną znajomych to wszyscy w 100% takie oczy na mnie, ale także gdy pyta sie o cegły pełne w hurtowniach to ciężko gdyż jest mały ich zbyt wiadomo czemu bo wiekszość wali z dziurawki. Dam jednak topole na murłaty i kozły z tym ze kozły wystające w szczytach poza dach dam ze sosny. Edytowane 26 Lutego 2013 przez sum41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 ... decyzja należny do inwestora! No i kolejny raz mijasz się z prawdą bo obowiązuje prawo budowlane i normy. Dobrze, że tylko podejrzewasz a nie jesteś pewny. Oczywiście, że zawsze można obłożyć komin płytką włóknocementową, i zawsze można go otynkować tylko po co źle budować? Tylko po to żeby później naprawiać?! Te kominy też wymurowano z dziurawki co zaproponował niedouczony murarz i zaakceptował niedouczony kierownik budowy. Mimo zaimpregnowania fug wytrzymały 3 lata teraz wyglądają tak i już nie ciekną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.02.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Andrzeju jak zrobiłeś ten kosz w wolim oczku ? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.02.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Tak naprawdę te formy jak widać nawiązują tylko wyglądem do "wolego oka". Jedyna możliwość to wykonanie tych przejść na nokach. A oto kilka zbliżeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.02.2013 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 A tu z innego dachu też na nokach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 28.02.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) OOOjaaaa co za łapy widać że chodzi Pan na siłkę A wykonanie 1 klasa ! ! ! A tak na marginesie o co chodzi z tym na "nokach" - pełne kosze ? Edytowane 28 Lutego 2013 przez hokejgk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.02.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Noki- każdy rząd dachówek obrabiany osobno blachą. Andrzeju , gdzie Ty wszedłeś bez liny?- kamikadze :eek:Jan.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.02.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Janie jestem człowiek mucha. A tak na prawdę jestem mocno związany ze swoją firmą i to mi wystarcza. "hokejgk1" dziękuję za miłe słowa. Na siłownię nie chadzam wystarczy powciągać na dach trochę dachówek. Na tym dachu było 5 takich "oczek" i prawie 16.000 sztuk dachówki. Wracając do meritum dla płaskiej dachówki a szczególnie dla karpiówki nie ma lepszych rozwiązań koszy, kominów, okien i przyściennych jak na "nokach". 100% szczelność bez żadnych uszczelek! Do tego w koszu nie widać żadnej blachy. Podobne rozwiązania stosuje się w łupku, płytce włóknocementowej i goncie bitumicznym. Można się pokusić o zastosowanie w płaskiej dachówce zakładkowej. Imitację takiego kosza na "nokach" popełniłem kryjąc dach dachówką Smaragd. Efekty poniżej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 01.03.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Ten Smaragd to braas-a czarny kryształ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.03.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Aktualnie Braas'a tylko nie czarny kryształ a Tekowy. Jest to angoba szlachetna i stąd ten połysk. O różnych porach dnia i w różnych warunkach klimatycznych (słońce, pochmurno) zmienia kolor. Takie jest odczucie patrzącego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.03.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 A tu przykłady realizacji prawie "wolich oczek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts