newyork 04.02.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Tak oto wygląda szlifierka oscylacyjna za 50zł z marketu,po szlifowaniu gładzi gipsowej. Wklejam foto bo kiedyś sam szukałem,zastanawiałem się czy warto ryzykować i po jakim czasie stanie .... Szlifierka wyszlifowała trzy pokoje i po czyszczeniu dalej "żyje" Czyszczenie przez zanurzenie w wodzie(bez włącznika szlifierki) plus kilkugodzinne suszenie na grzejniku. Jedyny problem to górna tuleja/gniazdo.Naleciało tam pyłu i tuleja trochę się przytarła,w następstwie wyleciała z gniazda,tak bym to opisał. Gdyby było tam łożysko maszynowe(na dole jest),problemu by nie było.Szlifierka padła przy szlifowaniu sufitu gdy była do góry nogami.... Jednym słowem można szlifować gładź.(w przeciwieństwie do instrukcji obsługi i tego co przeczytałem na forach) Edytowane 4 Lutego 2013 przez newyork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 04.02.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 mozna tez jechac bez oleju i na kapciu:) ale za ta cene nie ma co zalowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAG 05.02.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Szlifowanie gładzi szlifierką oscylacyjną - nigdy w życiu by mi to do głowy nie przyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zalew83 05.02.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Można, tylko pytanie czy warto... Teraz poczekaj aż przyświeci słoneczko i zobaczysz prawdziwy efekt pracy. Sprzętu w tej cenie nie ma co żałować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAG 05.02.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Teraz poczekaj aż przyświeci słoneczko i zobaczysz prawdziwy efekt pracy. Sprzętu w tej cenie nie ma co żałować Zawsze można później zwalić na to, że szlifierka była za tania i źle przytarła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 05.02.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Jak popatrzyłem na te zdjęcia, to zacząłem się zastanawiać jak moja szlifierka wygląda wewnątrz:) Mam co prawda profesjonalną Rokamata, ale 4 lata nie rozbierana, chyba ją rozkręcę i wysypię/wydłubię cały syf - będzie lżejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 06.02.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Swoje elektronarzędzia czyszczę przedmuchując je pod ciśnieniem(6-8 atmosfer),bez konieczności rozbierania.Staram się to robić bądź co jakiś czas w zależności od częstotliwości użytkowania lub bezpośrednio po pracach typu zacieranie gipsu...Wszystkie działają dobrych parę lat więc metoda chyba jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.02.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Swoje elektronarzędzia czyszczę przedmuchując je pod ciśnieniem(6-8 atmosfer),bez konieczności rozbierania.Staram się to robić bądź co jakiś czas w zależności od częstotliwości użytkowania lub bezpośrednio po pracach typu zacieranie gipsu...Wszystkie działają dobrych parę lat więc metoda chyba jest ok... pomysł dobry, pod warunkiem, że robisz to systematycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 12.02.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 a jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts