Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tak wygląda szlifierka oscylacyjna po szlifowaniu gipsu.

Recommended Posts

Tak oto wygląda szlifierka oscylacyjna za 50zł z marketu,po szlifowaniu gładzi gipsowej.

Wklejam foto bo kiedyś sam szukałem,zastanawiałem się czy warto ryzykować i po jakim czasie stanie ....

Szlifierka wyszlifowała trzy pokoje i po czyszczeniu dalej "żyje" :) Czyszczenie przez zanurzenie w wodzie(bez włącznika szlifierki) plus kilkugodzinne suszenie na grzejniku.

Jedyny problem to górna tuleja/gniazdo.Naleciało tam pyłu i tuleja trochę się przytarła,w następstwie wyleciała z gniazda,tak bym to opisał.

Gdyby było tam łożysko maszynowe(na dole jest),problemu by nie było.Szlifierka padła przy szlifowaniu sufitu gdy była do góry nogami....

Jednym słowem można szlifować gładź.(w przeciwieństwie do instrukcji obsługi i tego co przeczytałem na forach)

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Edytowane przez newyork

Swoje elektronarzędzia czyszczę przedmuchując je pod ciśnieniem(6-8 atmosfer),bez konieczności rozbierania.Staram się to robić bądź co jakiś czas w zależności od częstotliwości użytkowania lub bezpośrednio po pracach typu zacieranie gipsu...Wszystkie działają dobrych parę lat więc metoda chyba jest ok...

Swoje elektronarzędzia czyszczę przedmuchując je pod ciśnieniem(6-8 atmosfer),bez konieczności rozbierania.Staram się to robić bądź co jakiś czas w zależności od częstotliwości użytkowania lub bezpośrednio po pracach typu zacieranie gipsu...Wszystkie działają dobrych parę lat więc metoda chyba jest ok...

pomysł dobry, pod warunkiem, że robisz to systematycznie:)