zeusrulez 04.02.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Witam serdecznie. Borykam się z rozwiązaniem problemu z zabudową filarów. Filary zostały zabudowane płytami k-g i po upływie 2 miesięcy połączenie między płytą k-g a ścianami otynkowanymi popękało po całym obrysie tworząc jakby kwadrat. Została zastosowana siatka bo widzę, że wychodzi w miejscach popękanych. Dzwoniłem do Rigipsa i powiedzieli mi, że powinienem wpuścić płytę za filar i wówczas zrobić ślizg tak aby płyta i filary nie tworzyły jednej płaszczyzny, ewentualnie zabudować całą ścianę, lub też wyjść z płyta o szerokość profila. Podkreślam, że ja tego nie wykonywałem a chciałbym to naprawić. Macie jakieś propozycje ? Czy można to połączyć np. na sztywno, tj. zeszlifować miejsca gdzie pojawiły się pęknięcia, wyfrezować V wówczas w to Uniflott, siatka i taśma TT ? a później całość przeszpachlować ? Z pozdrowieniami Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts