Gość 80mariusz80 04.02.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Witam,jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem drzwi metalowych Porta (tradycyjne metalowe, nie Aqua, nie Enduro, nie EI30). Skrzydła haczą o ościeżnicę. Czy jest jakiś sposób regulacji tych skrzydeł? Z tego co zauważyłem, nie ma tam jakiś śrub regulacyjnych przy zawiasach. Co najwyżej śruba w ościeżnicy, która po odkręceniu luzuje zawias z płetwą (wsadzany do ościeżnicy). Czop zawiasu plastikowy, jejku, na stalowy już brakło pieniędzy?W instrukcji montażu dołączonej do ościeżnicy oczywiście jest opisane jak wyregulować skrzydło, tylko że to nie ten ... zawias. Zupełnie inna konstrukcja.Proszę o pomoc, próbowałem tam jakoś zmieniać ustawienie tech zawiasów-płetw i na mojego czuja nic to nie daje. Mam walić młotkiem gumowym po futrynie? Czy są jakieś cywilizowane sposoby regulacji tej serii? @finlandia?Dziękuję.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.02.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Nie wiem. Nie widziałem tego skrzydła.. metalowych nie miałem okazji montować..Mój majster opiera się tu o dokładność i dobre rozparcie całości przy montazu. To skrzydło od początku obcierało? Czy dopiero teraz zaczęło? Zawiasu w skrzydle nie da się bardziej wkręcić? Moze jakas fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 04.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Drzwi są nowe; zgłosiłem to firmie gdzie kupowałem drzwi. Mają przyjechać to podregulować - tylko nie wiem jak, bo jak wspomniałem próbowałem samemu ten feler zlokalizować i usunąć. Martwię się trochę na wyrost. Przypuszczam, że pianka jeszcze porządnie nie zaschła i powiesili już skrzydło na ościeżnicy. A ościeżnica już zatynkowana... No i masz babo placek. Zawiasu w skrzydle nie próbowałem dokręcać, z tego co widziałem to nie wystawał tam wolny zwój gwintu - jednak nie jestem tego pewien co do innych drzwi. Sprawdzę jutro. Dziękuję za podpowiedź Edytowane 4 Lutego 2013 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts