Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów!

Chcę kupić projekt Florencja biura Lipińscy Domy. http://projekty.lipinscy.pl/Florencja/#comment_form

Szukam Osób, które wybudowały bądź budują ten dom i mogą podzielić się doświadczeniami i uwagami odnośnie budowy tego domu.

Jakich zmian dokonywaliście? Co być może się nie sprawdziło? Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny.

Innych zapraszam do wyrażania swoich opinii odnośnie tego projektu :)

Pozdrawiam

Myślałem, że będzie łatwiej znaleźć kogoś kto postawił lub stawia Florencję. Ale proszę w takim razie chociaż o jakieś uwagi dotyczące projektu. Wielkościowo nam odpowiada. Dla 4- osobowej rodziny wystarczy na pewno. Troszkę brakuje mi gabinetu na dole ale to nie jest jakiś wielki problem bo zazwyczaj "nie przynoszę pracy do domu". Będę wdzięczny za wszelkie porady !

Ja osobiście jestem fanem Avalonów z biura lipińskich. Są jednak rzeczy, które mnie by w takim domu jak Florencja denerwowały. Lubię otwarte przestrzenie, a tutaj wszystko jest pozamykane. Jedynie w wielkim salonie "jest czym oddychać", a i tak prowadzą do niego małe drzwi. Poza tym kształt okien jakoś nie bardzo pasuje do reszty ale to rzecz gustu :). Poza tym bardzo fajny domek :D

Jedyne co jest zamknięte w tym projekcie, a bywa otwarte w innych to kuchnia. Dla jednych to plus do innych minus. Ja akurat wuażam, że zamknieta kuchnia ma duży plus bo nie pachnie w całym domu jak się gotuje. Co więcej miałoby być tam otwarte? łazienka, czy kotłownia? :p

Okap też pochłania zapachy :p Zresztą to jest tylko moja opinia. Wolę przestrzenie otwarte i w tym projekcie brakuje mi po prostu otwarcia kuchni na salon i nie podoba mi się wejście do najbardziej reprezentacyjnej części domu zwykłymi drzwiami. Prosiłeś o opinie wiec masz moją subiektywną opinię :p

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Witam,

my budujemy Florencję II,jesteśmy na etapie stropu :)

My wybraliśmy właśnie projekt Florencja II z uwagi na ten gabinet na dole. Ma to być gabinet z funkcją spania dla gości : Myślę, że to jednak ważne pomieszczenie :)

Edytowane przez Ewelonka