laszczyk 05.02.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam, Doradzono mi, żeby nie obmurowywać komina cegłą tylko wyłożyć go "klinkierem elastycznym". Jak widać na załączonym obrazku, zostało to wykonane niestarannie a i kolejny problem, że sprzedawca sprzedał mi nieodpowiedni klej. Kominy są systemowe Leiera. Te nieszczęsne płytki zostały naklejone bezpośrednio na nie. Efekt jest taki, że po pierwszych deszczach zaczęło przy kominach przeciekać. Sądziłem, że to źle wykonana obróbka komina. Dekarz mówi, że komin źle obrobiony i że przecieka woda między spoinami... Teraz coś muszę zrobić z tymi kominami... Czym je obłożyć? Myślałem już żeby obłożyć styropianem cienkim XPS, siatkę i pomalować na kolor elewacji. A może płytki klinkierowe? ale znowu mi ktoś mówił, że z płytkami, to lipa, bo się dostaje woda i za 3-4 lata wszystko poodłazi.... Z góry dziękuję za pomoc w tym problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.02.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 tynk mozaikowy na podwójnej siatce z klejem, po tym porządne obróbki blacharskie, mam tak (bez styro czy xps) od 4lat i jest ok, zastosowanie xps ułatwi uszczelnienie(wcinkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts