Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy można powstrzymać złodzieja za pomocą mgły ochronnej?

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów.

Ostatnio przeglądając internet w poszukiwaniu solidnego zabezpieczenia nowo wybudowanego domku znalazłem taką ciekawostkę: http://www.protectglobal.pl mgła ochronna . Piszą tam o jakiejś metodzie zabezpieczenia poprzez wytwarzanie mgły. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się już z czymś takim? Czy da się to stosować w każdym domu/ z każdym alarmem? Na ile to jest skuteczna metoda?

z góry dziękuje za odpowiedź.

Edytowane przez Dom pod Daglezją

To hasło że poczują się zagubieni rozwaliło mnie. No, chyba że ktoś ma 2 000 m2 domu. Z pewnością byłoby to zaskoczeniem i zwykłe obszczymurki by uciekły. Natomiast z pewnością koszt takiego systemu jest duży i instalowany byłby u bogatych ludzi. Wtedy dla profesjonalistów nie byłoby aż takim problemem wzięcie tego co trzeba.

Mnie się wydaje, że profesjonalista to do mnie nie będzie raczej przychodził ale właśnie "obszczymurki" które wyłamią okno czy drzwi i pozgarniają to co znajdą, a ochrona dotrze jak po nich już śladu nie będzie. Mieszkam jakieś 500 metrów od jakichkolwiek zabudowań więc wyjący alarm nawet w środku dnia nie wzbudzi reakcji sąsiadów. A ochrona wiadomo jak dociera..... Chodzi mi bardziej o to czy ktoś to ma zainstalowane i jak się mu spisuje. Czy rzeczywiście nic nie widać?

firewall a czy orientujesz się może ile takie coś może kosztować.... piszesz, że koszt z pewnością duży czyli kilkaset, kilka tysięcy czy może więcej. Dzwoniłem do niech ale przez telefon nic nie powiedzieli tylko z instalatorem mam się umówić....