Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jestem przed kupnem działki i jest to jeden z argumentów za lub przeciw.

Jak dużą wagę należy przykładać to tego dosnieżania drogi?

Czy 40 metrow to dużo? Ile Wy odśnieżacie?

Pozdrawiam,

Bez przesady, to nie ma takiego istotnego znaczenia, no chyba,że mieszkasz w górach. My teraz mamy 150 metrów, w ciągu kilku lat musieliśmy to odśnieżać tylko kilka razy. Bylo dużo śmiechu. Docelowo będzie około 80 metrów. Pestka. Ważniejsze jaki masz dojazd do działki. Nasz sąsiad twierdzi,że w ciągu 15 lat nie mógł wyjechać tylko2 lub 3 razy. Trzeba pokonać 500 metrów nieutwardzonej drogi. Mieszkamy w mazowieckiem.
Myślę, że tu nie ma normy: proponuję przypatrzeć się okolicy w zimie (wiem, że zima właśnie się skończyła...) albo porozmawiać z miejscowymi. Moja działka leży przy asfaltowej drodze gminnej i jest intensywnie odśnieżana. Ale jak pewnej soboty powiał wiatr, to ciągnik z pługiem jeździł co 2 godziny a i tak ponad pół godziny spędziłem na wyciąganiu sąsiada z zaspy, która się utworzyła na drodze. Podejrzewam, że na Mazowszu to się praktycznie nie zdarza.