Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wakacje nad Bałatykiem

gahan

Recommended Posts

Zatęskniłam za morzem ...

chciałabym się wybrać latem nad Bałtyk, ale w jakieś bardziej ustronne miejsce, gdzie nie będzie turystów w ilościach hurtowych. Chcemy z mężem wypocząć i poleniuchować gdzieś na uboczu, na w miarę pustej plaży, z dala od knajpek, sklepów, nie będziemy zwiedzać - chyba,że pogoda nie pozwoli na plażowanie.

I mało ( !!!) ludzi ...

Czy jest to w ogóle możliwe ? A jeśli tak - polecacie jakieś ciekawe miejsce blisko plaży?

Edytowane przez gahan

A ja polecam Ci Poddąbie- maleńka wieś ok 10 km od Rowów. Byliśmy tam 2 lata temu- i właśnie na tym forum polecono mi tę miejscowość. Piękna, szeroka plaża, cudowne bukowo- sosnowe lasy- cuuuuudowne naprawdę. Mało turystów i dużo miejsca na plaży. My wzieliśmy ze sobą rowery, a ponieważ pogoda nad naszym Bałtykiem bywa kapryśna- były jak znalazł. Jeżeli jeszcze kiedykolwiek pojedziemy nad nasze morze, to właśnie tam. Pogorzelica też jest super, ale zapomnij o ciszy i spokoju.

Zresztą zobacz tu:

http://www.poddabie.nadbaltykiem.pl/

A ja polecam Ci Poddąbie- maleńka wieś ok 10 km od Rowów. Byliśmy tam 2 lata temu- i właśnie na tym forum polecono mi tę miejscowość. Piękna, szeroka plaża, cudowne bukowo- sosnowe lasy- cuuuuudowne naprawdę. Mało turystów i dużo miejsca na plaży. My wzieliśmy ze sobą rowery, a ponieważ pogoda nad naszym Bałtykiem bywa kapryśna- były jak znalazł. Jeżeli jeszcze kiedykolwiek pojedziemy nad nasze morze, to właśnie tam. Pogorzelica też jest super, ale zapomnij o ciszy i spokoju.

Zresztą zobacz tu:

http://www.poddabie.nadbaltykiem.pl/

Polecam Poddąbie:yes:

Byłem tam ostatnio z 10 lat temu.

Liczba mieszkańców - 38

Piękny dębowy las w drodze , do morza.

Polecam Poddąbie:yes:

Byłem tam ostatnio z 10 lat temu.

Liczba mieszkańców - 38

Piękny dębowy las w drodze , do morza.

Jea- las jest bukowo- sosnowy- ale najważniejsze, że cudowny. A te górki i dolinki w nim- po prostu bajka. Naprawdę cudowne miejsce. Moi sąsiedzi od wielu lat jeździli do Mielna na pole namiotowe, w zeszłym roku po raz pierwszy pojechali do Poddąbia i też się w nim zakochali.

Moje miejsce od lat nad Bałtykiem to Niechorze. Jest tam jakoś tak inaczej, polecam pesjonat puchacz. Gdy pogoda nie dopisze to zawsze niezmiennie Chorwacja. Widoki włoskie, ceny jednak dużo znośniejsze. Raz na kilka lat jeździmy do Włoch, ale nie Wenecja z jej śmierdzącym wybrzeżem ale zachodnie wybrzeże, poniżej Neapolu - Amalfi, Positano. Mam tam sprawdzone miejscówki.

• 6 years później...