DJMazi 15.02.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Teraz mam dylemat z budową chciałem wystartować w 2014 roku ale boję się że podatek wat mnie zniszczy jak już nie będę mógł materiałów odpisać. bardzo mnie to zmartwiło i żałuję głosu swojego na PO ;( Dla budujących domy nic już się nie robi zobaczymy jaki program będzie na 2014. Co do materiałów to daj mi adresy tych firm z chęcią ponegocjuje cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaar 20.02.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam, A jakie to są kwoty tak ogolnie? Powiedzmy przy budowie sredniej wielkosci domu za 350-400tys? ktos mial zwrot za taki dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.02.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam, A jakie to są kwoty tak ogólnie? Powiedzmy przy budowie średniej wielkości domu za 350-400tys? ktoś miał zwrot za taki dom? U mnie przy 3 wnioskach zwrot vat wyniósł 5,5% całkowitych kosztów budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreDi 24.02.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Co do cen.W tamtym doku robiłem wycenę kompletu materiałów do postawienia budynku ALFAII w systemie Ytong energo 24 (cena materiałów od stanu 0 w górę, czyli bloczki, nadproża zbrojone, nadproża systemowe, elementy uzupełniające, transport materiałów). To w poprzednim roku (listopad) dostałem wycenę na 29431 zł. W poprzednim tygodniu podpisałem umowę na zakup materiałów gdzie cena wyszła mi 28672 zł. Podobno cena jest niższa, bo zakup całości materiałów odbył się poza sezonem. A w hurtowni, coś tam wspominają, że ceny w tym roku mają podskoczyć.Ile w tym prawdy to nie wiem. I pewnie się nie dowiem bo śledzić cen materiałów, które już zakupiłem, nie planuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 01.03.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 W tym roku jesli chodzi o posadzki przez pierwsze 2 miesiace mamy wiecej wylewania.dla informacji srednia budowa rok 2010=127m2,2011=118m2,2012=152m2.dane te moga byc mylne poniewaz liczone byly rowniez male budowy,kiku-kilkudziesieciometrowe.z tego co zauwazylem "artystow"nie brakuje w kazdej dziedzinie.z ekip ktore wchodza przede mna najbardzie roznia sie ceny hydraulikow czase o 100% za robocizne.najmniejsze roznice chyba na tynkach i posadzkach.zauwazylem ze inwestorzy coraz wiecej wiedza o swoich budowach,wiecej widza i pilnuja na szczescie i chyba czas "artystow" jesli chodzi o posadzkarzy i tynkarzy juz mija.jesli firmy z mojego regionu maja cene nizsza o 1-2zl/m2(tylko dlatego,ze nie placa ZUS ow ,podatkow czyli "na czarno"i na lokalnym serwisie ogloszeniowym(ogloszenia plockie.pl)wstawiaja 5-10razy dziennie swoje uslugi to jest tylko jeden powod-nie maja pracy bo robia zle.w budowlance jesli chodzi o tynki,posadzki 50%zlecen jest z polecenia po okolo 5latach pozniej to sie utrzymuje miedzy 40-60%,reszta to internet pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 01.03.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Zna już ktoś może nową cenę na 2013 Prothermu Wienerbergera 25 lub 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 11.03.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Już wiem nieco więcej.Porotherm 30 P+W Wienerberger 4,00 brutto z transportem i HDS, oraz dostawą "na bieżąco". Cegła pełna 0,95 gr/sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts