Integro.1 06.02.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Mam zamontowane w oknach NAWIEWNIK POWIETRZA AERECO EMM 707 (chyba takie). Mieszkam przy ulicy i ciągle mam czarny osad na ścianie nad nawiewnikami. Nie ma może jakiś filtrów do tych nawiewników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.02.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 nie znam.. zapytaj w firmie Aereco. Ale mam propozycję: zdejmij maskownice, odkręć dwie śrubki i w dziurę wyciętą w oknie wepchnij jakąś gąbkę (filtr). A może to się uda zrobić i bez odkręcania - od wnętrza skrzydła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Integro.1 06.02.2013 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 nie znam.. zapytaj w firmie Aereco. Ale mam propozycję: zdejmij maskownice, odkręć dwie śrubki i w dziurę wyciętą w oknie wepchnij jakąś gąbkę (filtr). A może to się uda zrobić i bez odkręcania - od wnętrza skrzydła.. Taki właśnie miałem zamiar, o ile nie znajdę jakiegoś rozwiązania od producenta. Na stronie internetowej patrzyłem i nie ma więc myślałem, że jakieś inne firmy może produkują tego typu akcesoria. Ale fakt, warto zadzwonić na infolinie, może tam doradzą coś ciekawego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.02.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 sądzę, że filtr od odkurzacza dałby radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Integro.1 07.02.2013 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dzwoniłem do biura obsługi, i niestety nie posiadają jakichkolwiek filtrów ani alternatyw dla takiego systemu gdyż taki filtr może się zapychać i blokować przepływ powietrza. Ale można go też wyjmować i czyścić co jakiś czas, tylko nie dla każdego widać jest to oczywiste. Więc trzeba zastosować odpowiedni materiał na filtr. Gdzie można dostać taki materiał jak na przykład właśnie ten filtr do odkurzacza w takim wymiarze bym mógł wyciąć z niego szeroki pasek na jakieś 40cm (na oko tyle ma nawiewnik). Poza tym, czy taki filtr od odkurzacza to dobry pomysł, jest on przystosowany do dużego ciągu więc może przy nawiewie grawitacyjnym będzie mocno blokował przepływ powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.02.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Kupisz w Media Markt na stoisku z odkurzaczami albo w serwisie odkurzaczy ( via google sobie znajdziesz ), albo na allegro. Natomiast co do efektywności to tylko metoda prób i błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Integro.1 13.02.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Sprawdziłem kilka rodzajów filtrów. Niestety zbyt mocno zatrzymują one powietrze. Gdy dmuchałem przez nie mocno, mało co powietrza przechodziło na drugą stronę. Jakaś inna propozycja na materiał do filtra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaku 17.05.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) sprawdz ventboo. maja bezinwazyjne filtry do nawiewników. Edytowane 17 Maja 2016 przez finlandia Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts