Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Filtr powietrza do nawiewników

Recommended Posts

nie znam.. zapytaj w firmie Aereco.

Ale mam propozycję: zdejmij maskownice, odkręć dwie śrubki i w dziurę wyciętą w oknie wepchnij jakąś gąbkę (filtr). A może to się uda zrobić i bez odkręcania - od wnętrza skrzydła..

nie znam.. zapytaj w firmie Aereco.

Ale mam propozycję: zdejmij maskownice, odkręć dwie śrubki i w dziurę wyciętą w oknie wepchnij jakąś gąbkę (filtr). A może to się uda zrobić i bez odkręcania - od wnętrza skrzydła..

Taki właśnie miałem zamiar, o ile nie znajdę jakiegoś rozwiązania od producenta. Na stronie internetowej patrzyłem i nie ma więc myślałem, że jakieś inne firmy może produkują tego typu akcesoria. Ale fakt, warto zadzwonić na infolinie, może tam doradzą coś ciekawego :).

Dzwoniłem do biura obsługi, i niestety nie posiadają jakichkolwiek filtrów ani alternatyw dla takiego systemu gdyż taki filtr może się zapychać i blokować przepływ powietrza. Ale można go też wyjmować i czyścić co jakiś czas, tylko nie dla każdego widać jest to oczywiste. Więc trzeba zastosować odpowiedni materiał na filtr. Gdzie można dostać taki materiał jak na przykład właśnie ten filtr do odkurzacza w takim wymiarze bym mógł wyciąć z niego szeroki pasek na jakieś 40cm (na oko tyle ma nawiewnik). Poza tym, czy taki filtr od odkurzacza to dobry pomysł, jest on przystosowany do dużego ciągu więc może przy nawiewie grawitacyjnym będzie mocno blokował przepływ powietrza?

• 3 years później...