atena0 10.02.2013 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Jjana podoba mi się ta skrzynia , fajnie tam pasuje. Pisałaś wcześniej że chcesz zmienić jeszcze szafkę na tv , myślę że to dobry pomysł. Coś mi nie pasuje kominek tzn popracowałabym nad "wystawką" na nim , niby drobiazg a może sporo odmienić. Kamilciu dzieki , jak będzie mąż będziemy musieli się porozglądać za dechami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 10.02.2013 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Jjana skąd masz tą poduszkę szarą?A klosz lampy jest robiony na drutach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 10.02.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 To "dzieło" mojej mamy Z szafką po TV czekam na przypływ gotówki Zastanawiam się nad białym Hemnesem lub taką szafką IKEA PS, która Ty masz (ale białą). Chyba wygra Hemnes , bo bardziej klasyczny. Chociaż wczoraj widziałam w Ikei na "Twojej" czerwonej przyklejone "Koniec serii" i szkoda mi się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 10.02.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Jjana Zdolną masz mamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 10.02.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Tak Teraz zabiera się za czarne serwetki na czarną szydełkową lampę, a później spróbujemy zrobić pufę szydełkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 10.02.2013 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Pufa - bardzo dobry pomysł.Bardzo mi się takie podobają , tylko ceny już nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 10.02.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 No właśnie ja ze względu na cenę próbuję coś domowym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 10.02.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ateno, my mamy w kuchni deski dębowe, grubość 2cm, szerokość 12cm, długość od 60 do 200cm, klasa Rustical, czyli kolor bardziej niejednolity (taki chciałam) i mogą być małe sęczki, oczywiście zaszpachlowane. Olejowane fabrycznie. Zobacz fotkę (robiona pod światło, ale chyba coś widać). JJana, bardzo fajny pokój! Dużo w nim światła i energii. Świetny pomysł na abażur - kupuję . Jeśli chodzi o to: Plakat biało - czarny zniknie. Pojawi się taki w odcieniach szarości. A w tą ozdobną ramkę chcę wydrukować Kameę. Tylko muszę znaleźc w dobrej rozdzielczości. to zrobiłabym dokładnie na odwrót - plakat zostawić, a ramka - out. Wydaje mi się, że średnio pasuje do reszty - jest zbyt udziwniona i jakaś taka glamurowato-tandetna . Może ewentualnie dołóż drugi plakat? Coś mi nie pasuje kominek tzn popracowałabym nad "wystawką" na nim , niby drobiazg a może sporo odmienić. Całkowicie się zgadzam! Wystawka aż się prosi o dopracowanie, bo kominek zazwyczaj bardzo skupia uwagę, a tutaj pierwsze co wpada w oko, to "wieża głupców" z matrioszki i kieliszków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 10.02.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Barbecue, piękne dechy! Też chciałam olejować, ale przy psie, kocie i dziecku obawiałam się, że trzeba będzie za częso powtarzać. Mam więc plan minimum: olejowany stół i blat. Z kominkiem macie rację: odstawiamy wszytsko. Chyba takie ramki srebrne będą pasowały. Ta "tandetnta" rama mi się podoba - ma być mniej serio. Dwa plakaty wisiały do wczoraj. Chcę odmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 10.02.2013 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) Barbe świetnie ta podłoga wygląda ale że ja laik kompletny to mam pytania. Jak takie deski się układa? Jak panele? Przykleja? A może na legarach (nawet nie wiem co to jest ale gdzieś czytałam że na to się kładzie:oops:) Sami układaliście podłogę ? Fachowcy? Jakieś rady? Edytowane 10 Lutego 2013 przez atena0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 10.02.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) Atenko, deski układał facet z firmy, w której zamawialiśmy. Układane na klej na suchej i równej wylewce betonowej. To są deski na pióro i wpust, fazowane czterostronnie. Nie wyglądało to bardzo skomplikowanie, więc jeśli macie trochę smykałki, to sobie poradzicie. Najważniejsze to ułożenie desek dokładnie prostopadle do okna, dobre dociśnięcie od boku i potem przetarcie jakimś specjalnym rozpuszczalnikiem, żeby wytrzeć resztki kleju (na zdjęciu widać, że podłoga jest jeszcze wilgotna po tym przetarciu). A, i jeśli będziecie brali niższą klasę drewna, z sęczkami, to wybierzcie na początku brzydsze i krótsze dechy z paczek i ułóżcie je w miejscach, gdzie będą stały meble. Ja tego nie przypilnowałam i facet (jak to facet - nie widzi takich drobiazgów) jedyne deski z zaszpachlowanymi sęczkami (było ich w sumie ze cztery czy pięć) ułożył centralnie przy samym wejściu. A pod szafki poszły piękne, długie dechy... Do tej pory jak to widzę, to gul mi rośnie... Edytowane 10 Lutego 2013 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 10.02.2013 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Atenko, deski układał facet z firmy, w której zamawialiśmy. Układane na klej na suchej i równej wylewce betonowej. To są deski na pióro i wpust, fazowane czterostronnie. Nie wyglądało to bardzo skomplikowanie, więc jeśli macie trochę smykałki, to sobie poradzicie. Najważniejsze to ułożenie desek dokładnie prostopadle do okna, dobre dociśnięcie od boku i potem przetarcie jakimś specjalnym rozpuszczalnikiem, żeby wytrzeć resztki kleju (na zdjęciu widać, że podłoga jest jeszcze wilgotna po tym przetarciu). A, i jeśli będziecie brali niższą klasę drewna, z sęczkami, to wybierzcie na początku brzydsze i krótsze dechy z paczek i ułóżcie je w miejscach, gdzie będą stały meble. Ja tego nie przypilnowałam i facet (jak to facet - nie widzi takich drobiazgów) jedyne deski z zaszpachlowanymi sęczkami (było ich w sumie ze cztery czy pięć) ułożył centralnie przy samym wejściu. A pod szafki poszły piękne, długie dechy... Do tej pory jak to widzę, to gul mi rośnie... Bardzo dziękuję za tak obszerną wypowiedź Ja zupełnie nie mam smykałki (sprawdzam się co najwyżej jako pomocnik;)) Układałam za to z mężem podłogi z paneli i wyszło ok. Najbardziej chciałabym mieć długie (nie łączone) dechy , ale na 8 piętro w starym budownictwie nie ma szans takich przetransportować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 10.02.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) Barbe, Twoje dechy bardzo mi się podobają, b a r d z o przepraszam Ateno że w Twoim wątku po raz kolejny , ale nie mogę się oprzeć. jjana - moja poduszka - prezent od teściowej http://i1.fmix.pl/fmi2586/74bd4aa7000e43ea5117bc8c/zdjecie.jpg a to też wypatrzyłam u Ciebie http://i3.fmix.pl/fmi1221/accd99d50002325d5117bc98/zdjecie.jpg Edytowane 10 Lutego 2013 przez Bastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 10.02.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witajcie! Alez sie ucieszylam Ateno, ze zalozylas watek! I to jaki! Wnetrza podobaja mi sie przeogromnie (Twoje i Twoich Gosci), czegos takiego poszukuje i probuje... Bede zagladac, napawac oko , czerpac i poprawiac sobie humor... tak jak teraz... Bo u nas znowu sypie ... JAKBYCO podesle troche bialego puchu, bo slyszalam od mojego Taty ze na Opolszczyznie z tym lichuuuuutko) Pozdrawiam Gospodynie i jakze Zacne, znane mi SKADES, Towarzystwo! Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 10.02.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Bastki Tacę kupiłam wczoraj Do skrzyni mi pasowała. A o takim jeleniu marzę. Skad masz? Ateno u nas deski tak samo jak u barbecue - na klej i pióro- wpust. Musi być równo kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.02.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ateno , witam się po przeczytaniu wątku , będę sobie podglądać Twoje perypetie sypialniane. Ale jest coś co muszę napisać , robię to u Ciebie bo Bastki nie ma swojego wątku(chyba?) a jestem pod wielkim wrażeniem Jej domu!!Bastko kochana załóż galerię bo jest bosko. Jeśli chodzi o wybór łóżka z szufladami lub bez to uważam ,że jedynym kryterium to ilosć miejsca do przechowywania jakim dysponujemy , jeśli można z szuflad zrezygnować to nie ma nad czym się zastanawiać , będziesz miała pięknąpodłogę , niech ją będzie widać pod łóżkiem no i łatwiej odkurzyć podłogę niż wnętrza szuflad ,w których nie wiadomo skąd zawsze jest pełno baboli. Jeśli mogę jeszcze coś podpowiedzieć to zastanów się nad szerokością łóżka , mówię to oczywiście subiektywnie ale wolałabym zrezygnować z szafek nocnych a łóżko mieć 180 szer. Tak czy inaczej gratuluję wątku , podziwiam i kibicuję dalszym zmianom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 10.02.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Najbardziej chciałabym mieć długie (nie łączone) dechy , ale na 8 piętro w starym budownictwie nie ma szans takich przetransportować.. Nie wiem, czy produkują dłuższe niż 2 metry z kawałkiem... Chyba żebyś kupiła bezpośrednio w jakimś tartaku . Wiem, o jakich mówisz - czasem zdarzają się takie długaśne (zazwyczaj sosnowe lub świerkowe) w starych mieszkaniach, jako deski podkładowe pod właściwą nawierzchną. Czasem nowi nabywcy zastają taki prezent pod gumoleum . U mnie w kuchni też były stare deski przykryte wykładziną pcv, ale krótkie, wypaczone, zbutwiałe i ponabijane gwoździami. Barbe, Twoje dechy bardzo mi się podobają, b a r d z o Dzięki! A o takim jeleniu marzę. Skad masz? Nie wiem, skąd jesteś, ale wczoraj widziałam bardzo ładne główki jelenie (chromowane) w warszawskim TK Maxx. Było ze cztery czy pięć sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 10.02.2013 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Alez sie ucieszylam Ateno, ze zalozylas watek! I to jaki! Wnetrza podobaja mi sie przeogromnie (Twoje i Twoich Gosci), czegos takiego poszukuje i probuje... Bede zagladac, napawac oko , czerpac i poprawiac sobie humor... tak jak teraz... Dziękuję , miło mi A co do śniegu to faktycznie u nas nie ma. Ateno u nas deski tak samo jak u barbecue - na klej i pióro- wpust. Musi być równo kleju. Sami kładliście , czy ekipa? Ateno , witam się po przeczytaniu wątku , będę sobie podglądać Twoje perypetie sypialniane. Ale jest coś co muszę napisać , robię to u Ciebie bo Bastki nie ma swojego wątku(chyba?) a jestem pod wielkim wrażeniem Jej domu!! Bastko kochana załóż galerię bo jest bosko. Jeśli chodzi o wybór łóżka z szufladami lub bez to uważam ,że jedynym kryterium to ilosć miejsca do przechowywania jakim dysponujemy , jeśli można z szuflad zrezygnować to nie ma nad czym się zastanawiać , będziesz miała pięknąpodłogę , niech ją będzie widać pod łóżkiem no i łatwiej odkurzyć podłogę niż wnętrza szuflad ,w których nie wiadomo skąd zawsze jest pełno baboli. Jeśli mogę jeszcze coś podpowiedzieć to zastanów się nad szerokością łóżka , mówię to oczywiście subiektywnie ale wolałabym zrezygnować z szafek nocnych a łóżko mieć 180 szer. Tak czy inaczej gratuluję wątku , podziwiam i kibicuję dalszym zmianom. Witaj Może w końcu Bastki założy swój wątek , ale oczywiście zawsze mile widziane są tu jej fotki. Co do łóżka z szufladami to faktycznie przeważa czynnik praktyczny. Mam też nadzieję że moja podłoga , jak i cała sypialnia będzie taka jak sobie wymarzyłam:rolleyes: A co się tyczy łóżka a raczej materaca na szer 140 , to jest to przemyślana decyzja. Teraz mamy na 160 cm i mamy za dużo miejsca. My lubimy się przytulać i ciągle jedno z nas mówi żeby się przysunąć .. Bastki świetna ta poduszka od teściowej (ma gust) i taca super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.02.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Teraz mamy na 160 cm i mamy za dużo miejsca. My lubimy się przytulać i ciągle jedno z nas mówi żeby się przysunąć .. Ech ... młodość ja 10 lat po ślubie i marzę o osobnej sypialni dla siebie ale siedzę cicho bo boję się rozwodu:lol2: No i nasi synkowie najbardziej lubią nasze łóżko tak ,że czasem i te 180 jest mało:lol2: Bastka dawaj zdjątka:hug:no ładnie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 10.02.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) nie wiem co napisać odnośnie mojego wątku, bardzo mi miło naprawdę ale ... ja na serio nie mam co pokazywać, no sama ikea i nie pokończone pomieszczenia na które nie ma teraz kasy bo priorytet to wakacje. Dawno ich nie mieliśmy i dlatego w tym roku muszą być długie i ciepłe wakacje!!!. Ale zastanowię się i pewnie Atenko musiałabyś mnie tego nauczyć tzn jak się zakłada wątek ? jjana moja głowa jelenia kupiona już parę lat temu w Kare design ale wpisz w Google poroże/głowa jelenia i coś fajnego pewnie znajdziesz. Mam jeszcze taką http://i1.fmix.pl/fmi2577/38cea5130008bb735117d549/zdjecie.jpg http://garazshop.com/gadzety/jelonek-3/ ach i dziękuję za komplement odnośnie poduszki, mogłaby być gęstszego splotu tak jak ma jjana ale teściowa miała już mało wełny o tym kolorze a moja poducha to 65x55 Edytowane 10 Lutego 2013 przez Bastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts