Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czy Ja tez mogę pokazać swoje wnętrze ?

każdy chciałby zobaczyć jak mieszka hrabianka ;):rotfl::popcorn::popcorn:

bardzo dziekuję :) ale jakos tak niezręcznie mi sie "wpychac" ;) poza tym - u mnie nie ma za bardzo co pokazywac na razie - wszedzie wszystko jest zrobione "w połowie" albo mniej ;) Dziś składamy stół do scraproomu :):)

nie namawiam , ale jak kiedyś zechcesz jednak pokazać to będzie mi miło :)

Mówisz ? masz !

[ATTACH=CONFIG]168751[/ATTACH]

paskuda :evil: :p

O, ja na ten przykład bardzo bym chciała zobaczyć! O urodzie Twoich kiszek i wątroby krążą na mieście legendy ;).

:lol2:

Plan masz bardzo fajny, przemyślany i chyba faktycznie optymalny.

:):rotfl:

Jeśli chodzi o inspirację z szafami wokół drzwi, to na razie znalazłam tylko taką, ale jeszcze poszukam.

Dziękuję za inspirację , ale akurat ta inspiracja zupełnie mnie nie przekonuje.

Jak dla mnie wygląda ciężko:sick:

Jaką masz wysokość pomieszczeń? Może faktycznie udałoby się coś zakombinować z nadstawką z frontami z ikei - szkoda marnować przestrzeni pod sufitem, to doskonałe miejsce na różne rzadko wyciągane przydasie. Nasze nadstawki przerabiał stolarz. Trochę się natrudził, ale głównie ze względu na absolutny brak kątów prostych w naszym mieszkaniu.

Musiałabym zmierzyć ale bądźmy szczerzy to jest blok (wielka płyta) więc raczej nisko.

Dlatego nie wiem czy znowu tak dużo bym zyskała miejsca na przechowywanie i pamiętajmy że to ma być ta płytka szafa

U nas też jest krzywo i wątpliwe żebym znalazła stolarza który by mi to wykonał, bo to po prostu chyba nieopłacalne by było :confused:

Dziękuję za inspirację , ale akurat ta inspiracja zupełnie mnie nie przekonuje.

Jak dla mnie wygląda ciężko:sick:

Tak, zdecydowanie ciężko. Wiesz co, może u Ciebie faktycznie lepiej by wyglądały zupełnie gładkie fronty? Birkeland przez te frezy jest dość dominujący i może zupełnie przywalić pomieszczenie. A może dać po obu stronach drzwi te szafy, a nad nimi po prostu przerzucić półkę o głębokości szafy, na całą szerokość pokoju, na której mogłyby stać książki bądź pudła (zamiast pawlaczy ;))?

czy ja dobrze widzę ??? 9:50 ????

Kiedy nie było jeszcze Zu to często noce zarywałam , a to na spotkanie towarzyskie , a to na czytanie książki ,czy na Simy albo po prostu szlajałam się po wirtualnym świecie ;)

Ha ha, normalnie wstaję godzinę wcześniej, czyli o 8.50 - ale to w zimie. Latem udaje mi się nawet wstać przed ósmą, jak mam bardzo silną motywację ;). Jestem straszliwy śpioch.

może dać po obu stronach drzwi te szafy, a nad nimi po prostu przerzucić półkę o głębokości szafy, na całą szerokość pokoju, na której mogłyby stać książki bądź pudła (zamiast pawlaczy ;))?

myślałam o takim rozwiązaniu , ale decyzję podejmę jak będą już szafy (już pisałam że ja z tych co powoli urządzają wnętrza ;) )

Wiesz co, może u Ciebie faktycznie lepiej by wyglądały zupełnie gładkie fronty? Birkeland przez te frezy jest dość dominujący i może zupełnie przywalić pomieszczenie.

Właśnie też się nad tym zastanawiam , dlatego najpierw brałam pod uwagę tylko gładkie drzwi ,

ale potem gdzieś na fotkach zobaczyłam szafę z tymi drugimi drzwiami i bardzo mi się spodobały.

Myślę że przez to że są białe nie powinny aż tak przytłaczać..

A co reszta myśli?

Może się wypowiecie na ten temat?

Ateno, nie mogę znaleźć tak na szybko tej inspiracji. To była w jakiejś gazecie, a ich stos jest olbrzymi ;)

Ale, jeśli zrobisz kilka zdjęć tej ściany (z dokładnymi wymiarami), to mogę wykombinować Ci jakieś szybkie wklejki.

Narendil bardzo dziękuję ale to co teraz tam się znajduję nie nadaję się do fotografowania :no:

Do takiej wklejki nie potrzeba pustej ściany ;)

Meble i tak wszystko nakryją.

Ale rozumiem obiekcje :)

Jeśli się kiedyś zdecydujesz, to daj znać.

Ateno, deski o długości 1 metra i szerokości 8 cm kupowałam u lokalnego stolarza. Warto podzwonić, popytać, bo mają o połowę taniej niż w dużych firmach wyrabiających parkiet ( u mnie różnica była 100 zł/m2).

Zdecydowałam, że Karlstad zostaje. Wczoraj w I. kupiłam skrzynię i dodatki. Jak pozwolisz, to później wkleję zdjęcia :)

Jeszcze jedno , jeśli na podłogę chcę długie dechy , to gdzie radzicie mi takich szukać.

Oczywiście cena ma znaczenie , ale chyba wolałabym dąb , tylko czy cena mnie nie zabiję?

Gdybym zdecydowała się na dąb to na 99% zdecyduję się na lakier matowy

my zamawialiśmy dechy u producenta lokalnego, mamy 11 cm, druga klasa - czyli z sękami gdzieniegdzie ;) dł dech była od 80 do 250 cm. mamy fazowane wzdłuż, cena nieporównywalnie mniejsza niz z wielkich firm.