atena0 12.02.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Anetko, w poprzednim mieszkaniu mieliśmy Fiordy z Polskone, ale Ty chyba szukasz czegoś innego. ale ja właśnie do tych drzwi dałam linka , tylko wydaje mi się że chyba nie będą pasować jeśli wybiorę szafę z tymi drzwiami Birkeland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 12.02.2013 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Muszę zmykać po dziecko (dziś i tak później) ale wieczorem będę.Jeszcze tylko napiszę że łóżko świetne , ale wiadomo że nie do takiej sypialni jak moja , ono musi mieć przestrzeń i raczej takie bardziej stylowe wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.02.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) A jaki masz budżet na te drzwi? Może coś takiego: http://www.pol-skone.pl/product/drzwi-wewnetrzne-modern Piękne, klasyczne, pasują do wszystkiego. Tylko najtańsze nie są EDIT: Skopiował mi się niewłaściwy link - kiedy będziesz na stronie rozwiń wzory i tam jest Modern 08. Ten mam na myśli Bastki, pan popi boski! Myślę, że się dogadają z Karlstadem Edytowane 12 Lutego 2013 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 12.02.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 no Dropko, boski A drzwi które pokazała Dropka bardzo by pasowały Ja też już uciekam pappapapa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 12.02.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Moderny bardzo fajne. Ja do Fiordów mam sentyment Gosiu, Ty chcesz tą pepitką obić Karlstada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 12.02.2013 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Z tymi swoimi drzwiami i frontami szafy to lepiej jak byś może zrobiła wizulake i przestawiała jak puzzle. Może wtedy się ci coś wyklaruje? A drzwi wymieniać będziesz wszędzie? Tylko że nie umiem robić wizualek A co do drzwi to w planach mamy zmienić wszystkie ale teraz zmienilibyśmy tylko w sypialni. A jaki masz budżet na te drzwi? Może coś takiego: http://www.pol-skone.pl/product/drzwi-wewnetrzne-modern Piękne, klasyczne, pasują do wszystkiego. Tylko najtańsze nie są EDIT: Skopiował mi się niewłaściwy link - kiedy będziesz na stronie rozwiń wzory i tam jest Modern 08. Ten mam na myśli Najpierw zobaczyłam te modern 01 z szybą i myślę sobie takich to nie chcę nigdy (teraz takie mamy podobne tylko w kolorze rudawym a przy szybkach jest jakiś paskudny plastik Natomiast te 08 bardzo mi się podobają i myślę że pasują do wszystkiego. Bardzo ,bardzo Dropko Ci dziękuję Ciekawi mnie tylko jak na żywo wyglądają? Czy znacie kogoś kto ma te drzwi u siebie? A cena trochę spora , ale B zaakceptował , stwierdził że warto dać więcej bo najlepiej będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.02.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 PS.A co do podłogi to mi i tak ta w kuchni podoba się najbardziej To się nawet nie zastanawiaj tylko zamawiaj taką fabrycznie olejowaną lub lakierowaną. Powiem szczerze, że wizualna różnica między jedną a drugą jest znikoma - naszemu panu fachowcowi zabrakło jednej deski, a że to już było pod szafkami kuchennymi, to zapytał, czy może dołożyć lakierowaną. Były niemal identyczne (lakier matowy). A jeśli w pozostałej części mieszkania też masz panele lub inną podłogę, którą po prostu czyścisz na mokro z jakimś ajaxem czy innym zwykłym specyfikiem, to może faktycznie lakier? Do oleju musiałabyś kupić oddzielny preparat. Barbi jakbyś potrzebowała kamerdynera to ja się zgłaszam:yes: W takim przedpokoju o ja mogę stać i stać i na te piękne drzwi się patrzeć i klamki pucować ,,,ech pięknie masz Kochana, dziękuję za ofertę, będę pamiętać . A klamki na zdjęciach są tymczasowe, takie białe zwyklaki z marketu, bo muszę dać do ślusarza przedwojenne mosiężne, wyciągnięte z oryginalnych drzwi (które, w przeciwieństwie do klamek, były zupełnie brzydkie), żeby dopasował do obecnych. Tamte będziesz mogła pucować, ile pary w rękach . Barbe, masz absolutnie przepiękną podłogę i fantastyczny kinkiecik w przedpokoju! Pamiętasz może czy są też takie pojedyncze? Bardzo dziękuję! Też uwielbiam swoją podłogę. Kinkiecik jest zupełnie zwyczajny - to podwójny Massive petrol. Są też pojedyncze, a jakże. Bardzo podoba mi się jego kształt, chociaż wkurza mnie, że jest taki pseudo-przecierany. Chyba zaniosę gdzieś do pokrycia powierzchni prawdziwym mosiądzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.02.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Barbi, ale jedziesz z sesja zdjęciową Ślicznie u Ciebie...wiesz, że ze zdjęć czuc klimacik starej kamienicy ? Drzwi ! Skąd ? Boże jak mozna miec takie mieszkanie i sie do niego nie wprowadzić ????????? Nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.02.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Jeśli chodzi o drzwi, to zrobiłam na szybko małe wyklejki z różnymi wariantami: 1. front TANAM + drzwi SIMPLE Te drzwi są dość nowoczesne. Nie są brzydkie, ale przemyśl, czy będą Ci pasowały do reszty. 2. front BIRKELAND + drzwi FIORD Tutaj chyba z kolei za dużo się dzieje - zbyt duży chaos 3. front BIRKELAND + drzwi MODERN 08 Moim zdaniem wygląda super. Frezy na drzwiach nawiązują do frontów szafy, ale nie jest ich zbyt dużo. 4. front TANAM + drzwi MODERN 08 Też bardzo dobrze. Nie wiem nawet, czy nie najlepiej? c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) c.d. A teraz słuchajcie, jakie jaja. Po przeczytaniu dzisiaj rano o rozterkach Anety z drzwiami postanowiłam sprawdzić, ile kosztowały moje. Moje drzwi to Kubiszyn elano (teraz nieco zmienili ten model), w zasadzie identyczne do Polskone modern, czyli tych, o których Aneta myśli. I wiecie co odkryłam? Otóż w sypialni (jedyne pełne drzwi, bez przeszkleń) zamontowali mi inne drzwi, niż zamawiałam! Ale jestem bystra, co? Nie zauważyłam tego przez ponad rok! Na swoje usprawiedliwienie dodam, że od zamówienia do montażu minęły 4 miesiące (były robione na zamówienie, bo mają niestandardowe wymiary) i pewnie uznałam, że takie właśnie zamówiłam. Zamówiłam elano-16, czyli odpowiednik modern 08, a zamontowali mi elano-18, czyli odpowiednik modern 05: Myślę, że babka, która przyjmowała zamówienie, była przekonana, że się pomyliłam, bo pozostałe drzwi (z przeszkleniami) też miały taki podział na dwa pola (elano-17) i pewnie uznała, że takie pełne dzielone będą lepiej pasować do tych (które widać na fotce z przedpokojem). Widocznie nie wyglądają źle, skoro nie zauważyłam pomyłki . Jeśli więc będziesz, Anetko, rozważała model, to możesz też wziąć pod uwagę taką konfigurację, którą mam u siebie, czyli: 5. front BIRKELAND + drzwi MODERN 05 Na żywo wygląda to tak: Edytowane 12 Lutego 2013 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.02.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Natomiast te 08 bardzo mi się podobają i myślę że pasują do wszystkiego. Bardzo ,bardzo Dropko Ci dziękuję No to się cieszę, że trafiłam Sama je bardzo chciałam mieć, no ale że musieliśmy kupić wszystkie naraz, to się z tego zrobiła wielka kwota. Nie widziałam ich na żywo niestety, ale mam Fiordy i muszę powiedzieć, że jak na swoją niską cenę prezentują się naprawdę dobrze Z wyklejanek od Barbe najbardziej podoba mi się 3 i 4 Basiu, dziękuję za namiary. Coś mi się tak właśnie wydawało, że wyglądają znajomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 12.02.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Basiu bardzo , bardzo dziękuję Zaraz skomentuję wklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.02.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Barbi, ale jedziesz z sesja zdjęciową Ślicznie u Ciebie...wiesz, że ze zdjęć czuc klimacik starej kamienicy ? Drzwi ! Skąd ? Boże jak mozna miec takie mieszkanie i sie do niego nie wprowadzić ????????? Nie kumam Dzięki! No widzisz... przekraczam granice możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.02.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 I jeszcze zbliżenie na drzwi: Te po lewej to jedyne oryginalne, jakie zostawiliśmy (prowadzą do pokoju sąsiadującego z sypialnią, a nowe drzwi - do przedpokoju). Klamki (te mosiężne) włożone są tymczasowo, jeszcze bez rozetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 12.02.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 A więc tak :1 ładnie ale za nowocześnie 2 też mi się wydaje że za dużo się dzieje3 i 4 jestem na tak , podoba mi się (4 wygląda lżej)5 ewentualnie mogłoby być ale 3 i 4 lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 12.02.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 3 jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.02.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Tak, zdecydowanie najlepiej wyglądają chyba te drzwi 08. Front z niewielkim wskazaniem na zupełnie gładki, czyli wyklejka 4. Tak teraz myślę, że chyba dobrze, że babka zmieniła mi zamówienie, bo faktycznie jednakowe podziały lepiej wyglądają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 12.02.2013 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Basiu bardzo pomogłaś tymi wklejkami. Jeszcze raz dziękuję Rozmawiałam teraz z B i skłaniamy się ku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.02.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Bardzo się cieszę! Ten model drzwi wygląda super z frontami birkeland. A jak Wam się fronty znudzą, to - jak to w ikei - dokupisz sobie bez problemu inne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 13.02.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 A jak Wam się fronty znudzą, to - jak to w ikei - dokupisz sobie bez problemu inne . dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts