Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jaki masz budżet na te drzwi?

Może coś takiego: http://www.pol-skone.pl/product/drzwi-wewnetrzne-modern

Piękne, klasyczne, pasują do wszystkiego. Tylko najtańsze nie są :(

EDIT: Skopiował mi się niewłaściwy link - kiedy będziesz na stronie rozwiń wzory i tam jest Modern 08. Ten mam na myśli :)

Bastki, pan popi boski! :o

Myślę, że się dogadają z Karlstadem :yes:

Edytowane przez Drop_Inn

Z tymi swoimi drzwiami i frontami szafy to lepiej jak byś może zrobiła wizulake i przestawiała jak puzzle. Może wtedy się ci coś wyklaruje? A drzwi wymieniać będziesz wszędzie?
Tylko że nie umiem robić wizualek

A co do drzwi to w planach mamy zmienić wszystkie ale teraz zmienilibyśmy tylko w sypialni.

A jaki masz budżet na te drzwi?

Może coś takiego: http://www.pol-skone.pl/product/drzwi-wewnetrzne-modern

Piękne, klasyczne, pasują do wszystkiego. Tylko najtańsze nie są :(

EDIT: Skopiował mi się niewłaściwy link - kiedy będziesz na stronie rozwiń wzory i tam jest Modern 08. Ten mam na myśli :)

Najpierw zobaczyłam te modern 01 z szybą i myślę sobie takich to nie chcę nigdy (teraz takie mamy podobne tylko w kolorze rudawym :sick:

a przy szybkach jest jakiś paskudny plastik

Natomiast te 08 bardzo mi się podobają i myślę że pasują do wszystkiego.:D

Bardzo ,bardzo Dropko Ci dziękuję :hug:

Ciekawi mnie tylko jak na żywo wyglądają? Czy znacie kogoś kto ma te drzwi u siebie?

A cena trochę spora , ale B zaakceptował , stwierdził że warto dać więcej bo najlepiej będą pasować :lol2:

PS.A co do podłogi to mi i tak ta w kuchni podoba się najbardziej :)

To się nawet nie zastanawiaj tylko zamawiaj taką fabrycznie olejowaną lub lakierowaną. Powiem szczerze, że wizualna różnica między jedną a drugą jest znikoma - naszemu panu fachowcowi zabrakło jednej deski, a że to już było pod szafkami kuchennymi, to zapytał, czy może dołożyć lakierowaną. Były niemal identyczne (lakier matowy). A jeśli w pozostałej części mieszkania też masz panele lub inną podłogę, którą po prostu czyścisz na mokro z jakimś ajaxem czy innym zwykłym specyfikiem, to może faktycznie lakier? Do oleju musiałabyś kupić oddzielny preparat.

Barbi jakbyś potrzebowała kamerdynera to ja się zgłaszam:yes:

W takim przedpokoju o ja mogę stać i stać i na te piękne drzwi się patrzeć i klamki pucować ,,,ech pięknie masz

Kochana, dziękuję za ofertę, będę pamiętać ;). A klamki na zdjęciach są tymczasowe, takie białe zwyklaki z marketu, bo muszę dać do ślusarza przedwojenne mosiężne, wyciągnięte z oryginalnych drzwi (które, w przeciwieństwie do klamek, były zupełnie brzydkie), żeby dopasował do obecnych. Tamte będziesz mogła pucować, ile pary w rękach ;).

Barbe, masz absolutnie przepiękną podłogę i fantastyczny kinkiecik w przedpokoju! :jawdrop:

Pamiętasz może czy są też takie pojedyncze?

Bardzo dziękuję! Też uwielbiam swoją podłogę. Kinkiecik jest zupełnie zwyczajny - to podwójny Massive petrol. Są też pojedyncze, a jakże. Bardzo podoba mi się jego kształt, chociaż wkurza mnie, że jest taki pseudo-przecierany. Chyba zaniosę gdzieś do pokrycia powierzchni prawdziwym mosiądzem.

Barbi, ale jedziesz z sesja zdjęciową :eek:

Ślicznie u Ciebie...wiesz, że ze zdjęć czuc klimacik starej kamienicy ? :yes:

Drzwi ! Skąd ?

Boże jak mozna miec takie mieszkanie i sie do niego nie wprowadzić ????????? Nie kumam :(

Jeśli chodzi o drzwi, to zrobiłam na szybko małe wyklejki z różnymi wariantami:

1. front TANAM + drzwi SIMPLE

drzwi-DropInn-tanem+simple.jpg

Te drzwi są dość nowoczesne. Nie są brzydkie, ale przemyśl, czy będą Ci pasowały do reszty.

2. front BIRKELAND + drzwi FIORD

drzwi-DropInn-birkeland+fiord.jpg

Tutaj chyba z kolei za dużo się dzieje - zbyt duży chaos

3. front BIRKELAND + drzwi MODERN 08

drzwi-DropInn-birkeland+modern08.jpg

Moim zdaniem wygląda super. Frezy na drzwiach nawiązują do frontów szafy, ale nie jest ich zbyt dużo.

4. front TANAM + drzwi MODERN 08

drzwi-DropInn-tanem+modern08.jpg

Też bardzo dobrze. Nie wiem nawet, czy nie najlepiej?

c.d.n.

c.d.

A teraz słuchajcie, jakie jaja. Po przeczytaniu dzisiaj rano o rozterkach Anety z drzwiami postanowiłam sprawdzić, ile kosztowały moje. Moje drzwi to Kubiszyn elano (teraz nieco zmienili ten model), w zasadzie identyczne do Polskone modern, czyli tych, o których Aneta myśli. I wiecie co odkryłam? Otóż w sypialni (jedyne pełne drzwi, bez przeszkleń) zamontowali mi inne drzwi, niż zamawiałam! Ale jestem bystra, co? Nie zauważyłam tego przez ponad rok! Na swoje usprawiedliwienie dodam, że od zamówienia do montażu minęły 4 miesiące (były robione na zamówienie, bo mają niestandardowe wymiary) i pewnie uznałam, że takie właśnie zamówiłam. Zamówiłam elano-16, czyli odpowiednik modern 08, a zamontowali mi elano-18, czyli odpowiednik modern 05:

drzwi-elano-16-17-18.jpg

Myślę, że babka, która przyjmowała zamówienie, była przekonana, że się pomyliłam, bo pozostałe drzwi (z przeszkleniami) też miały taki podział na dwa pola (elano-17) i pewnie uznała, że takie pełne dzielone będą lepiej pasować do tych (które widać na fotce z przedpokojem).

Widocznie nie wyglądają źle, skoro nie zauważyłam pomyłki ;). Jeśli więc będziesz, Anetko, rozważała model, to możesz też wziąć pod uwagę taką konfigurację, którą mam u siebie, czyli:

5. front BIRKELAND + drzwi MODERN 05

drzwi-DropInn-birkeland+modern05.jpg

Na żywo wygląda to tak:

drzwi-DropInn-birkeland+KubiszynElano.jpg

Edytowane przez barbe-cue

Natomiast te 08 bardzo mi się podobają i myślę że pasują do wszystkiego.:D

Bardzo ,bardzo Dropko Ci dziękuję :hug:

No to się cieszę, że trafiłam :D :hug:

Sama je bardzo chciałam mieć, no ale że musieliśmy kupić wszystkie naraz, to się z tego zrobiła wielka kwota.

Nie widziałam ich na żywo niestety, ale mam Fiordy i muszę powiedzieć, że jak na swoją niską cenę prezentują się naprawdę dobrze :)

Z wyklejanek od Barbe najbardziej podoba mi się 3 i 4 :yes:

Basiu, dziękuję za namiary. Coś mi się tak właśnie wydawało, że wyglądają znajomo :)