Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem.

Chyba czas wyjść z dołka.

Nadal nie podjęłam ostatecznej decyzji co do podłogi..

Czasowo remont się oddala więc mogę jeszcze się zastanawiać..

Ostatnio oglądałam drewniane podłogi w Castoramie i nawet dwie mi się tam spodobały..

Obie dębowe , ale jedna olejowana , a druga lakierowana i muszę powiedzieć że

ta olejowana jest obłędna w dotyku.

Pytałam się czy jest dostępna też z olejowoskiem ale chyba o takiej tam nawet nie słyszeli , sądząc po minach..

Zastanawiam się jaka w dotyku jest podłoga z olejowoskiem..?

Znajoma namawiała mnie na panele z górną warstwa drewna , ale zupełnie mnie to nie przekonuje..

Justynko ja w tygodniu zawożę córcię do logopedy , psychologa i na integrację sensoryczną (od ponad roku)

Czasem już zmęczona tym wszystkim jestem , a przecież nie pracuję..

A co z roletami?

A fotel już jest? Szary ?

Kasiu ostatnio jak oglądałam pogodę to zapowiadali na dziś słońce u nas

Niestety jak wstałam to okazało się że , jest szaro , buro , deszcz kropi , wiatr wieje..

Może jutro będzie lepiej.

Kamilko dzięki :hug:

[Wychodź z dołka Anetko, bo szkoda czasu :) Ja bym już chyba w niego popadła, gdyby nie ta codzienna gonitwa. Praca, lekarze, angielski 2 razy w tygodniu,a dzisiaj jeszcze służbowy obiad i kolacja. W dodatku jestem na diecie i nie wiem jak się wykpić od jedzenia! A już mi tak dobrze szło! Nie lubię przerywać, nawet na chwilę.

Fotel w poniedziałek zabrałam na przejażdżkę. Woziłam cały dzień, bo pan tapicer b. mnie prosił, żebyśmy przełożyli na sobotę. Miał jakieś pilne zlecenie, a zakład zawalony. Aż tak strasznie mi nie zależy, więc go jutro zawiozę. Chyba zostanę przy szarościach.

Z roletami sprawa nie ruszona. W dodtaku nie wiem jak zmierzyć te rolety. Ile mają wychodzić poza okno po bokach? A jak się je wiesza od góry? Równo z karniszem?

W dodatku miałam problem z samochodem i kilkaset złotych "zainwestowalam". Na szczęscie panowie uwinęli się b. szybko. Dostalam też auto zastępcze, bo nie wiem jak bym Tośkę woziła na te rehabilitacje. Na szczęscie pomógł znajomy właściciel salonu :) Miałaś dostać Opla Mokkę i ciepło mi się zrobiło bo to kawał auta. Postarali się jednak i dostałam Opla Corsę. Fajne, małe autko. Na co dzień jeżdże większym, ale to mi sie spodobało.

Mam nowe poduszki (w pepitkę) na moich niby - eamsach. Zrobię zdjecie i wkleję. Oczywiscie jak pozwolisz :)

Hej!

W sobotę od rana cieszyłam się w końcu słońcem.

Wieczorem spędziłam bardzo przyjemny wieczór z mężem przy świecach.

A niedzielę spędziłam cały dzień w łóżku z gorączką.

Rano mąż zajął się córcią i zaprowadził ją do przedszkola.

Wracając kupił mi na śniadanie croissanty :)

Dostałam rogalika z late do łóżka i pożegnałam się B bo wybierał się do pracy.

W piątek wieczór ma wrócić..

Dziś czuję się lepiej bo nie mam gorączki ale jakaś słaba jestem..

Miłego weekendu życzę.

Justynko gdzie te fotki ?

[ATTACH=CONFIG]168525[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168526[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168527[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168528[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168529[/ATTACH]Tej reszty to niewiele :) Sypialnia zupełnie nie urządzona - łożko z dawnego mieszkania. Kompletnie nie mam na nią pomysłu. Czekam na wenę. Pokój córki dopiero obfotografuję, ale konwencja zachowana: białe ściany i meble :) Jedna ściana czarna. Kolejny pokój zupelnie nieurządzony. Robi za "gościnny". Łazienki niezmieniane. Niedługo pomaluję płytki w jednej. Jest gabinet, który bardzo lubię, z witryną przerobioną wg mojego pomysłu. Tego dywanu w ganbinecie juz nie ma - za duży był.

jjana super ta witryna szklano metalowa ;-) Można wiedzieć co to ?

Do tego zazdroszczę zdolności mamy , fantastyczna poduszka i lampa, też chce takie :D

Edytowane przez kanka9

Kamilcia i barbe-cue boskie podłogi. Ja właśnie marze o takiej . U mnie w sercu cudna jodełka ;-) ale mąz raczej deski ;-) i tu pytanie Kamilcia Twoja to lakier mat tak ? Ile warstw , jakoś rozjaśniany albo specjalnie wykańczany ?

Kamilcia sypialnia też rewelka a szafa gratuluje wyszła super .

Kanka dopiero zobaczyłam Twoje pytanie :) Odpowiadam, bo gościnna Gospodyni pozwala :) Anetko,witaj. Jak się czujesz? U mnie szpital.

Witryna jest... ze szpitala. Nowe kupiono za unijne pieniadze,a stare miały trafić na złom. Wzbudzałam śmiech konserwatorów ze szpitala, gdy podjechałam elegancka i w szpileczkach i poprosiłam o załadowanie do samochodu tych witryn stojących od kilku dni pod gołym niebem i czekających na wybicie szyb. Drugą też mam. Wklejałam wcześniej u Anetki - czarna, z tapetą za szybą. Marzę o kolejnej, ktorą chcę pomalować na turkusowo/miętowo. Zresztą znalazłam kilka w starej, teraz zamkniętej przychodni. Przedstawicielom władz zapowiedziałam, żeby broń Boże nie wyrzucali, tylko mi oddali (zapłacę). Wyobraźcie sobie zdziwione spojrzenia burmistrza: Po co to Pani? Chyba myślą, że skup złomu otwieram.

Mam już większą część czarnych sewetek na czarną lampę. W tym tygodniu mama ma dorobić kolejne.

Kamilcia i barbe-cue boskie podłogi. Ja właśnie marze o takiej . U mnie w sercu cudna jodełka ;-) ale mąz raczej deski ;-) i tu pytanie Kamilcia Twoja to lakier mat tak ? Ile warstw , jakoś rozjaśniany albo specjalnie wykańczany ?

Kamilcia sypialnia też rewelka a szafa gratuluje wyszła super .

lakier to mat traffic Bona - mat, żywiczny, dwie warstwy , niczym nie rozbielane. ale to fotka zaraz po nałożeniu prawie- wiec z czasem ściemnieje, jak to drewno ;)

A sypialni to ja nie kojarzę, zebym wklejała, bo nie mam własciwie wykończonej, chyba, ze dawałam tu fotke starej z poprzedniego lokum - mdf przemalowywany na turkus?

lakier to mat traffic Bona - mat, żywiczny, dwie warstwy , niczym nie rozbielane. ale to fotka zaraz po nałożeniu prawie- wiec z czasem ściemnieje, jak to drewno ;)

A sypialni to ja nie kojarzę, zebym wklejała, bo nie mam własciwie wykończonej, chyba, ze dawałam tu fotke starej z poprzedniego lokum - mdf przemalowywany na turkus?

Ah tak w jednym poście Was spisałam i się pomyliłam bo o sypialni barbe-cue mi chodziło :rolleyes: