Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yokasta Witaj !

Fotki przed to nie nasz wystrój :no: nigdy nie miałam takiego gustu , choć w pomarańczowym kolorze ścian kiedyś gustowałam.

Przydałoby się już ściany odświeżyć (na ścianach mamy nawet ślady kół rowerowych , bo Zu często jeździła po domu rowerkiem biegowym..)

jjana fajnie masz :yes:. Uwielbiam ten dywan pasiasty.

Ateno ja mam w domu dwie sofy ze starego mieszkania (brązowe) i planuję je wymienić. Właśnie zastanawiam się nad sofkami ale w dwóch innych obiciach. Jedna taką jak ty :D a druga sofka to Karlsfors w czarnej skórze. Do tego mam fotel Strandmon.

Troszeczkę obawiam się wysokości zagłówka w Karlstadzie, czy jest on wygodny w codziennym użytkowaniu? wiesz żeby się tak przed TV wyłożyć? Jak się przymierzałam w ikea do niego to właśnie niski zagłówek mnie wstrzymywał przed zakupem no a cena mówiła "bierz mnie" ;).

Jak znajdę zaraz jakieś fotki na kompie w pracy to pokażę.

Ateno kuchnię swoją uwielbiam. My kupiliśmy dom na rynku wtórnym i nawet nie będę pokazywać niebieskości, które gościły wcześniej :) Myślę o wymianie muszelek na stalowe (w Ikei są zbyt świecące) i kupnie okapu - też stalowego. Z czarnym byloby za ciezko. Za lodówką ma być jeszcze witrynka retro wisząca. Chcę mieszać stare z nowym.

Bastki dla mnie kanapa jest bardzo wygodna.

Proponuję Ci żebyś siadła na kanapie w takiej pozycji w jakiej na ogół będziesz spędzała czas i wtedy będziesz wiedziała czy ok.

My na początku przymierzając się do zakupu kanapy , siadaliśmy na różnych wyprostowani i w takiej pozycji jakbyśmy byli co najmniej na audiencji u królowej :D

Nie muszę chyba pisać że żadna nie była wygodna..

Dopiero jak gdzieś wyczytałam żeby siadać tak jak na ogół się siada..czy leży ;)

A co do kanapy jeszcze , to ja zawsze marzyłam o białej i nawet mam pokrowiec zakupiony , ale jeszcze nie był w użyciu..

jjana moja leżanka była dokupiona później do kanapy (bo mąż chciał ) i jak zobaczyłam tą leżankę połączoną z kanapą to płakać mi się chciało

.

Miałam taką zgrabną kanapę , a tu nagle taki grzmot mi wyszedł , no nie mogłam się przyzwyczaić .

Postanowiłam że rozdzielam i myślę że to był bardzo dobry wybór.

Teraz jak mąż z córcią oglądają tv , to ja mogę sobie wygodnie na leżance z laptopikiem forum przeglądac

skrzynia.jpgJustyna :) Miło mi :)

Tapicerka - na 90 % szara. Myślałam o tkaninie grubo plecionej, ale wczoraj u tapicera widziałam piękny ciemnoszary aksamit - welur (nie świecący). Termin mam na koniec lutego, wiec wtedy podejmę decyzję. Początkowo myślałam o jasnoniebieskiej Cotton Panamie z Dekorii, ale chyba za jasne.

Stół robiony przez stolarza na wzór starego. Chciałam kupić stary i odnowić, ale niestety wszytskie były za małe.

Przed kanapą ta skrzynia, a na kanapie poduszki i skóra owcza (moze być sztuczna). Plakaty będą inne - tzn jeden plakat i obok ramki w różnych wzorach.

Ta skrzynia na żywo wygląda dużo lepiej.

Ateno ja mam teraz szare zasłony uszyte z tkaniny Ikea. NA żywo prezentują się świetnie. Na wiosnę chcę kupić te miętowe - jednak cena mnie trochę przeraża, bo 520 za 4 zasłonki ( muszę kupić 2 paczki) Szukam więc czegoś tańszego w sklepach z tkaninami. A i na krzesłach w jadalni będa jeszcze poduszki w czarno - białą pepitkę.

Witam gospodynię :)

Przeczytałam wszystko od deski do deski i stwierdzam obiektywnie, że fajnie u was !!!

Stwierdzenie ( zresztą bardzo krzywdzące), że Ja tylko hrabiowskie klimaty preferuję jest mocno przesadzone. Najważniejsze to to, żeby właściciel czuł się dobrze, domowo i ciepło. A to co inni mówią, lubia lub się im podoba czy nie to inna kwestia.

Absolutnie nie mam nic przeciwko IKEA !!! Też zamierzam się tam obkupić ( pokoje dzieci) a i do wnętrz wspólnych parę mebelków wyczaiłam.

Wkurza mnie tylko to, że tak szybko zmieniaja kolekcje. Gdy tylko sobie coś upatrzę to zmieniają katalog i doopa !!!Nie ma już stolika, szafki czy łóżka.

Chyba trzeba kupować na zapas. Wynająć miejsce w magazynie i składować, zbierać, gromadzić...jak chomik.