Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Krzesła będziesz malować? Mąż malował drzwi. Pani mnie namówiła na jakąś angielską farbę. Koszmar. Malował 5 razy, a jak założyliśmy to się okazało, że jeszcze za mało. Normalnie płakać się chce. Często robiłam zakupy w tym sklepie, ale teraz rezygnuję całkowicie i będę odradzać wszystkim znajomym.

Anetko, bardzo fajny ten pokój! Ma oddech i klimat, bardzo mi się podoba. Jeśli krzesła na szaro, to może w kilku odcieniach szarości? Od antracytu do jasnego popielu? Ja coś takiego zrobiłam u siebie, tyle że ja mam krzesła tapicerowane. Właśnie czekam, aż wrócą od tapicera - w trzech odcieniach szarości. Zerknij sobie na inspirację (i moje, i Twoje mają zupełnie inny kształt, ale chodzi o sam pomysł)

http://atelierprojektowe.pl/realizacje/dom-w-owczarni/foty/11.jpg

(obrazek stąd)

I jeszcze - ale masz śliczną córkę! Tę sukienkę sama szyłaś dla Zu? Bardzo mi się podoba - i modelka, i sukienka ;)

Edytowane przez barbe-cue

Anetko, na pewno wyszłoby super! Pytałaś wcześniej o farbę. Ja wprawdzie nie malowałam u siebie żadnych mebli już wcześniej pomalowanych (a nie z drewna surowego) na kryjący kolor, ale stolarz, który dorabiał mi listwy ozdobne do regału (listwy z mdf, malowane fabrycznie na biało), pomalował je pod kolor regału farbą z mieszalnika, na bazie Tikkurila Everal Matt. To jest farba alkidowa, czyli śmierdziuch - coś jak olejna, ale za to daje wytrzymałą powłokę. Nie mam doświadczenia z farbami akrylowymi (czyli wodnymi), ale intuicyjnie wydaje mi się, że są odpowiedniejsze do surowego drewna. Chociaż oczywiście mogę się mylić. Za 0,5l farby z mieszalnika (taka jest najmniejsza pojemność) zapłaciłam około 30zł. Z gotowych kolorów być może mają też mniejsze pojemności, 0,35l - coś jak próbniki. Nie wiem, ile może wyjść na takie krzesło, ale na pewno nie więcej niż o,35l. Bez problemu pomalujesz sama, nawet nie będziesz musiała zdzierać tej starej farby, wystarczy, że porządnie odtłuścisz.

• 3 months później...
  • 3 weeks później...

Hej

Miałam ostatnio napisać co tam u nas ale jakoś tak wyszło że tego nie zrobiłam.

Tak to często bywa że jak się czegoś od razu nie zrobi to potem plany się zmieniają..

Ja mam tak zawsze :p

Przed świętami zakończyliśmy remont całego mieszkania (u teściowej) a w lipcu mam nadzieję u nas się coś ruszy..

Jeśli do tego czasu koncepcja się nie zmieni to wymienimy podłogę w przedpokoju i kuchni , wywalimy zabudowaną szafę , pozbędziemy się płytek ściennych w kuchni ,zmienimy całkowicie wc i łazienkę..

Na salon też zmieniła mi się koncepcja , a wszystko przez pewną tkaninę..:rolleyes:

Normalnie się zakochałam :p

Niestety cena spowodowała że zaczęłam szukać zamiennika..

W końcu wyszło na to że wprowadzę na salon inną tkaninę ale mam nadzieję że mimo wszystko efekt będzie zadawalający.

A co do naszej sypialni to nadal szaf nie mamy..

Ponieważ jedna ściana w sypialni będzie stawiana od nowa to poczekamy z zakupem szaf , jak i zmianą naszego łóżka i całą resztą.

Wiedziałam jak ma wyglądać nasza sypialnia , ale wtedy miałam do dyspozycji większy metraż , a potem to już niczego nie byłam pewna..

Na dodatek kiedy kupiliśmy łóżko to okazało się że wygląd zagłówka (zwłaszcza jego kolor) bardzo mi przeszkadza.

Wpadłam na pomysł żeby zmienić tkaninę.

Zrobiłam kilka przymiarek i jak na razie moim nr 1 jest

http://i3.fmix.pl/fmi236/c052ad1b000a3f7d536f9ff5/zdjecie.jpg

• 3 weeks później...