atena0 29.05.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Rury na wierzchu nie tłumaczą, róznicy w długości ścian. Aniu tłumaczą. Zobacz jeszcze raz http://i1.fmix.pl/fmi2104/48693f59000990915386eee9/zdjecie.jpg Tam gdzie jest litera G lecą rury i jeśli je się zabuduje to ściana się automatycznie skróci. Co do fug... Pasować będą tylko zastanów się czy chcesz żeby fuga wyraźnie podkreslała kontury płytek czy też zlewała się z nimi. No właśnie podoba mi się kiedy fugi na ścianie nie zlewają się z płytkami ale nie zawsze , bo to zależy od płytek i w jaki sposób są położone. Dlatego mam dylemat. Mam sporo zapisanych fotek gdzie płytki są białe a fugi ciemne i tak mi się podoba ale ani jednej przy takich płytkach 60x30. To jest mały metraż dlatego mam wątpliwości , ale z drugiej strony coś mnie do tego ciągnie. Zastanawiam się czy gdzieś jeszcze nie dać tych szarych płytek poza podłogą.. Może wannę nimi obudować , albo dać na ścianie za umywalką? - to jeśli chodzi o łazienkę A wc może ścianę naprzeciwko wejścia też zrobić szarą. Wszelakie dekory poza pasami , czy mozaiką ale taką nie za bardzo wyróżniającą się odpadają , bo nie lubię takich dekoracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.05.2014 02:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Hejka mi się podoba tak monochromatycznie. Ja bym dała mozaikę na wannę , może też jakieś półeczki z mozaiką? tylko mi by się podobała cała łazienka na szaro i zaszaleć z jakimiś kolorami w dodatkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 30.05.2014 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Megiska gdyby był inny metraż to dla mnie też mogłaby być cała szara ale na tak małą łazienkę i bez okna całą szarą się nie zdecyduje .Dziękuję jednak za opinię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 30.05.2014 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Wklejam dwa linki żeby mi nie zginęły http://www.ceneo.pl/14261251 http://www.multilampy.pl/pl_PL/p/Plafon-2-punktowy-ceramiczny-Omega-360-1572/1832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 17.08.2014 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 HejRemont łazienki i toalety trwa. W kuchni, sypialni i przedpokoju też się dzieje.Jeszcze nie wiem kiedy się zakończy. Teraz zastanawiam się nad meblami do kuchni. Będą z Ikea. Jak to jest z tymi meblami bo nie za bardzo rozumiem.Czy jeśli ściana ma 240 cm to zmieszczą się tam 4 szafki 60 cm? Czy potrzebny jest jakiś zapas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 17.08.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 a jakie? W jakim stylu kuchnia? Biała z drewnianym blatem? Pokaż jakieś inspiracje, mogą być nawet ze strony ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 17.08.2014 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Piszę z telefonu i nie potrafię nic wkleić. Kuchnia ma być biała z gladkimi frontami , nad blatem jeszcze się zastanawiam. Tylko nie wiem ile miejsca potrzebuje na szafki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 17.08.2014 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Mam już zrobiony projekt kuchni na papierze ale nadal nie wiem czy zmieszczą mi się te szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 17.08.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 napisałam do Ciebie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 17.08.2014 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 17.08.2014 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Dół : 60 40 60 60 Góra: 60 40 60 60 Piekarnik z płytą indukcyjna tą wąską i okap w szafce potem szafka 40 i zlew i zmywarka. Naprzeciw szafki tylko dolne płytkie. 60 z szufladami 60 z półkami 60 z półkami 60 z szufladami cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 17.08.2014 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Lodówka będzie osobno. I mam jeszcze wnęke szer 120 cm i tam chcę dać 2 szafki 60 z szufladami i na górze szafki wysokie na 40 i 80 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 17.08.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 pomierzyłam moje. Są idealnych wymiarów. O ile masz proste ściany powinno się zmieścić ale może trzeba będzie podkuwać nieco ;p to co musisz zostawić, to lekki odstęp z tyłu żeby te wszystkie przyłącza zrobić i powiesić szafki na ścianie ale z tym raczej problemu nie powinnaś mieć. Trzymam kciuki aby weszło ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 17.08.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 A i jeszcze... mam nadzieję, ze nie myślisz o frontach Ringhult - białych w mocnym połysku. Marzyłam o takich czarnych ale tylko póki się nie dowiedziałam, że to zwykła folia i niezbyt polecana przez fachowców. Wybrałam czarne drewniane w macie i nawet jak mi się to drewno zniszczy, to przynajmniej nie będzie mi folia odłazić od wody. Niby ikea daje gwarancję ale też wiem jak oni ich udzielają. Trzeba pilnować każdego szczegółu, który jest w opisie produktu, bardzo łatwo dostać orzeczenie, ze używaliśmy produkt niezgodnie z przeznaczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 17.08.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Hej Jak to jest z tymi meblami bo nie za bardzo rozumiem. Czy jeśli ściana ma 240 cm to zmieszczą się tam 4 szafki 60 cm? Czy potrzebny jest jakiś zapas? pomierzyłam moje. Są idealnych wymiarów. O ile masz proste ściany powinno się zmieścić ale może trzeba będzie podkuwać nieco ;p Potwierdzam, ikeowe szafki trzymają wymiar. Koniecznie, jak radzi andariel, sprawdź, czy np. ściany nie zbiegają się ku górze. U mnie tak jest i musiałam lekko podkuwać. Nie musisz mieć zapasu między szafką i ścianą, ale jeśli będziesz chciała zrobić wewnętrzne szuflady, to drzwi szafki muszą się rozwierać min. 90 stopni, żebyś mogła wysunąć szufladę. Zostaje Ci albo cargo (polecam!), albo zwykła szafka z półkami. to co musisz zostawić, to lekki odstęp z tyłu żeby te wszystkie przyłącza zrobić i powiesić szafki na ścianie ale z tym raczej problemu nie powinnaś mieć. Trzymam kciuki aby weszło ;p O tak, bardzo do tego namawiam! Jeśli weźmiesz ikeowy blat (dość wąski), to szafki będą musiały być dosunięte bardzo blisko ściany. Ja u siebie do ikeowych szafek zamówiłam blat z innej firmy, o ok. 10 cm szerszy od standardowego i szafki są o tyle odsunięte od ściany. Gazownik, który sprawdzał szczelność przyłącza do kuchenki, bardzo chwalił takie rozwiązanie i narzekał właśnie na kuchnie z ikei, w których wszelkie rurki, kable i zawory są wciśnięte za szafki na styk. A przy okazji mam więcej miejsca na blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 17.08.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 My mamy blaty ikei i Michał jak mu powiedziałam co tu napisałam powiedział, że niekoniecznie on wszystkie przyłącza wyprowadził pod zlew tak, że w razie czego tam jest ogromna dziura z tyłu w panelu i można odkręcać i gmerać. A szafki są dosunięte do ściany. Ale tez żeby być uczciwym wszystkie rury, które musiał przenosić ukrył za ścianą kg. Jednak gdybyśmy nie zmieniali układu i bazowali na tym co hydraulik nam powyciągał tez można by było szafki dosunąć do ściany. Reasumując jeśli masz już wszystko pięknie wyprowadzone gotowe do podłączenia, to możesz nie zakładać większych odstępów od ściany. A blaty mają szerokość 63 cm i ładnie wystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 17.08.2014 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Bardzo dziękuję za rady :-)Blat będzie z Ikea.Kuchnie będziemy brać z montażem. Fronty na 99% będą białe VeddingeNa górnych szafkach mają być gałki Varde a na dolnych uchwyty Varde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 23.08.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Anetko, na forum gazety znalazłam zdjęcia z mieszkania dziewczyny, która ma drzwi polskone modern - zerknij, jak to wygląda w realnym wnętrzu: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/pe/fg/rtgo/obtKAWxKs6WhyIfgWB.jpg źródło: http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2340613,2,366,9.html a tutaj linki do pozostałych zdjęć z galerii: http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2340612,2,365,8.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2742752,2,128,szafa1-2.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2340614,2,367,nieaktualne.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2331338,2,431,DSCN6306.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2331337,2,430,DSCN6309.html A poza tym - kuruj się! Jakaś taka niedobra pora nadeszła - wszyscy wokół słabują... Byle do wiosny. Fantastyczne te drzwi! Zastanawiam się tylko nad kolorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.08.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Gdzie jest gospodyni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 30.08.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam W końcu po prawie 2 miesiącach pierwsza noc spędzona w domu Nie wiem kiedy to wszystko ogarnę. Dzisiaj dopiero doszłam do ładu z ubraniami córki. Łazienka i toaleta prawie skończone brakuje tylko drzwi i szafki pod umywalkę w wc. Sypialnia pomalowana , łóżko stoi szafki nocne jeszcze "nie odkopane" Kinkietów brak. Szafy stoją ale brakuje jeszcze uchwytów przy drzwiach. Wszystkie drzwi będą wstawiane w połowie września Kuchnia ma być montowana na koniec września , bo wcześniej nie było wolnych terminów. Na razie wszędzie syf i niewiele da się zrobić bo kuchenne rzeczy ogarnie się jak będzie kuchnia. Zostanie jeszcze zakup szaf do przedpokoju (na pościel , ręczniki , ubrania wisząca na wieszakach , mop, wiadro , szczotki odkurzacz , buty i pewnie jeszcze coś o czym zapomniałam) Oczywiście nie obyło się bez problemów ale generalnie jestem bardzo zadowolona z efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts