Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

ja mam skórę z ikea )

gdzie ? tą sztuczną? bo ja się na taką zastanawiam jak wygląda na żywo , bo bym chciała kupić.

Może na ten

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20201682/ fotel (do sypialni) ale jeszcze myślę nad tym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09896891/

Ateno, podoba mi się Twoja przestrzeń dzienna. Jest taka wyważona, aż się chcę usiąść i odpocząć.

Czerwone krzesła dodają życia.

Nie mogę się doczekać, aż zajmiesz się kolejnymi pokojami.

Na pewno będzie świetnie.

PS. Ja tam żałuję, że do IKEA mam 200 km.

Chociaż, mój portfel się z tego pewnie cieszy.

nawet nie wiesz jak Twoje słowa mnie cieszą :hug:

A do IKEA mam 100 km

Kamilciu witaj :bye:

A co do płytek to nie taka prosta sprawa bo w tej kuchni płytki są prawie wszędzie :mad: gdyby nie to , to pewnie bym malowała

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie a pracy tez pewne określenie liczebnika " w hu..a" a ile to dokładnie? to każdy sam interpretuje, zależy to od emocji z jaką określają dana wielkość:lol2: no ale to taki męski świat, że czasami sama muszę precyzować ,ile dokładnie dużo ? czy mało?

Ateno usunęłam fotki bo nieładnie tak w czyimś wątku się panoszyć:yes:

Bastki plamy po różnych "dzieciowych" rzeczach znam doskonale. Ze łzami szczęscia w oczach wymieniałam tapicerowane krzesła na plastikowe eamsy. Z satysfakcją oznajmiłam 3-latce, że teraz moze sobie je plamić, a kotu - że może je drapać. A skóra fajna. A takie zwykłe prać można czy ta z Ikea jakaś specjalna?

Atena, tej skóry w Ikea nie widziałam. Cena świetna!

jjana nie wiem czy jakaś specjalna? i czy inne można prać.

ja bym chciała Pantony (oczywiście podróby bo na oryginały mnie nie stać) to wtedy dzieciaki mogłyby sobie paluchy wycierać w krzesełko:D, no a ja niestety mam krzesła tapicerowane (nils z ikea), prałam je już dwa razy od roku użytkowania i teraz nie wyglądają tak fajnie (stąd też moje pytanie do Ateny o pranie pokrowca z jej kanapy). No cóż może kiedyś wymienię aleeee one są takie wygodne że po obiadku nie chce się z nich wstawać

Ja zmykam.

Będę pewnie wieczorem , ale proszę pisać i można nawet fotki wklejać. :)

PS.W sypialni chcemy drewnianą podłogę.

Chcemy sami kłaść.

Może mamcie jakieś rady?

Jeszcze nie wiem na jakie deski się zdecydujemy , czy będziemy bielic podłogę czy malować na biało czy olejować.

Temat otwarty , więc jak macie jakieś przemyślenia na ten temat to piszcie.

Bastki, przekonasz ;)

Ateno, ja sama bejcowałam schody, ale bejcą nienadającą się do dużych powierzchni. Wyszło nieźle. Wieczorem wkleję zdjęcie. Podobają mi się jasne podłogi. Jak my lakierowaliśmy nie było odpowiedniej bejcy, a nam się spieszyło, ale ni żałuję i tej ciemniejszej. Malowane na biało podłogi uwielbiam.

Ja bym została przy Karlstadzie.

Uszak, nota bene świetny, i Ektrop to już za dużo grzybów w barszczu.

ja myślę, że Karlstad się wpisuje bardzo fajnie w klimat :) uszaka zazdroszczę :) no, ale sobie odnowiłam drewniany bujaczek "babciny" to nie moge mieć wszystkiego ;)

podłoga - my mamy obecnie dechy 11 cm dębowe,lakierowane matowym lakierem. Nie zaryzykowałam oleju ze względu na większe wymogi takich podłóg ( m.in coroczna całościowa konserwacja olejem ) - to nie dla mnie. Nasz lakier wygląda bardzo naturalnie, praktycznie jak olej. Jesli chcesz dechy malowac na biało - też bardzo mi się podobaja takie to chyba można tańszy gatune wziąć ;) z tym, że sosna jednak b miękka jest.