Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wieczorem wkleję zdjęcie

czekam

podłoga - my mamy obecnie dechy 11 cm dębowe,lakierowane matowym lakierem. Nie zaryzykowałam oleju ze względu na większe wymogi takich podłóg ( m.in coroczna całościowa konserwacja olejem ) - to nie dla mnie. Nasz lakier wygląda bardzo naturalnie, praktycznie jak olej.

Bardzo dziękuję za opinię i jeśli możesz zostaw fotkę

Bastki poproszę jeszcze o wklejenie poprzednich fotek :)

Ateno wklejam swoje schody - przed i po. Cyklinował je niby - fachowiec, doczyszczał mąż. Ja sama bejcowałam bejcą nitro, ale ona nadaje się tylko do niewielkich powierzchni, bo szybko zasycha. Bejcowałam też parapety, skrzynki itd. Bardzo mi się podoba biała podłoga - można kupić tanie dechy. schody przed.jpgschody po.jpg[

Bastki, dokładanie tak :) Schody były w b. dobrym stanie, ale tak błyszczące, że nie mogłam tego znieść. Teraz są matowe. Zresztą, wszyskie podlogi lakierowaliśmy lakierem matowym. I co ciekawe, lakier "połysk" jest dostępny wszędzie od ręki, matowy nam musieli sprowadzać na zamówienie. Pod prąd szliśmy :) Tak samo jak z białymi i szarymi ścianami czy meblami z Ikei. Jak słyszę, ze są wszędzie to się jeżę. Wszędzie to jest BRW (nic im nie ujmuję). Dodatki z Ikei ma sporo osób, ale meble - niewiele.

gabinet f1.jpggabinet f2.jpggabinet f3.jpgwitryna.jpgschody f 1.jpgTej reszty to niewiele :) Sypialnia zupełnie nie urządzona - łożko z dawnego mieszkania. Kompletnie nie mam na nią pomysłu. Czekam na wenę. Pokój córki dopiero obfotografuję, ale konwencja zachowana: białe ściany i meble :) Jedna ściana czarna. Kolejny pokój zupelnie nieurządzony. Robi za "gościnny". Łazienki niezmieniane. Niedługo pomaluję płytki w jednej. Jest gabinet, który bardzo lubię, z witryną przerobioną wg mojego pomysłu. Tego dywanu w ganbinecie juz nie ma - za duży był.

Już się gubię, które mieszkanie czyje ;).

Atenko, może dla odmiany Ty pokażesz coś jeszcze ze swoich czterech kątów? Duży pokój bardzo przyjemny, taki w sam raz do wspólnego spędzania czasu - każdy znajdzie tam sobie kąt do posiedzenia. Czekam na resztę!

Jjana, dziewczyny i tutaj, i na gazecie powiedziały już chyba wszystko, jeśli chodzi o dylemat karlstad-ektorp i dały Ci sporo dobrych rad. Jeśli mimo wszystko jednak chcesz tego ektorpa (a zdaje mi się, że chyba szukasz uzasadnienia dla swojego wyboru), to go po prostu bierz i nie przejmuj się, że większość wybrałaby inaczej.