Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

plan zrobiony w paint i zapisuje się jako mapa bitowa i nie mogę tego wgrać bezpośrednio z kompa , ani nie mogę dać na fmix.pl

Paint ma chyba opcję zapisu w jpg lub png.

Wtedy powinno wejść.

Bitmapy są strasznie duże, tak poza tym.

Człowiek zniknie na chwilę, a tu taki miły nowy wątek :wiggle:

Atenko, i Ty się kochana nie przyznałaś, że masz kolorowe krzesełka?! Śliczne są! :yes: W ogóle baardzo klimatyczna przestrzeń. I jaka wielka, przestronna, mój salon wydaje się 1/2 tego :rolleyes: (zdradzisz jaki masz metraż?). Leżanka w kącie mnie zauroczyła :D

Będę przychodzić do Ciebie z przyjemnością.

I dziękuję za włączenie do grona ulubionych :hug:

Jjana, kurcze! Twoje wnętrza to też totalnie mój klimat! Baardzo podoba mi się żarówka jako oświetlenie kuchni, salon to w ogóle biorę cały.

A! I mamy nawet podobne jeżdżące skrzynki :D

Co do kanapy, mimo, że u mnie szary Ektorp, to u Ciebie zostałabym przy Karlstadzie :yes: Co nie znaczy, że z Ektorpem będzie źle. Myślę, że nie będzie, po prostu stworzy troszeczkę inny klimat :)

Bastki, o jacie! :jawdrop:

Drop_Inn góra z górą się nie zejdzie... Aż się uśmiechnęłam, bo Twój na FM podglądam najdłużej :) Moze nie często, ale muszę powiedzieć, że Ty jesteś trochę sprawczynią moich dylematów. Jak zobaczyłam u Ciebie szarego Ektorpa to nabrałam wątpliwości. I tak się miotam. Co jakiś czas zaglądam i czekam na kuchnię :) Żarówki są fajne! Czerwony kabel mamy w tej lampie serwetkowej. Też fajnie wygląda. Do slaonu planuję jeszcze czerwoną bieliźniarkę Hemnes, bo się w niej kocham od jakiegoś czasu. Nigdzie jej jednak nie ma. Myślisz, ,że z Karlstadem da radę?

Ateno, czekam na łożko. Mi się strasnzie podoba biurko na tych białych kozłach z Ikei. Myślałam o zrobieniu takiego stołu, ale niestety nie byłby praktyczny.

Atenko, i Ty się kochana nie przyznałaś, że masz kolorowe krzesełka?! Śliczne są! :yes: W ogóle baardzo klimatyczna przestrzeń. I jaka wielka, przestronna, mój salon wydaje się 1/2 tego :rolleyes: (zdradzisz jaki masz metraż?). Leżanka w kącie mnie zauroczyła :D

Będę przychodzić do Ciebie z przyjemnością.

Bardzo dziękuję :hug:

O krzesłach gdzieś kiedyś pisałam..

Salon ma wymiary 5,50x4,60 i jest bardzo słoneczny. (pod warunkiem że jest słońce;))

Łóżko ma być to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39902937/#/S79902935

A to plan sypialni ale tylko tak poglądowo

SYPIALNIA jpg.jpg

Jjana, no to ja koniecznie zapraszam tak bardziej jawnie :) Kuchnia mam nadzieję będzie wkrótce.

A wracając do dylematów kanapowych, w moim odczuciu masz teraz idealny balans między sielskością, a prostotą form. Czyli chyba tak jak chciałaś - ani za sielsko, ani za surowo :) Po swoim Ektorpie wiem, że jest dość dominującym meblem, na pewno wpłynie na charakter wnętrza. No i nie widzę go szczerze mówiąc z tym białym stoliczkiem na kółkach. A Karlstad bardzo, bardzo :yes:

Atenko, czyli jednak nie tak dużo większy niż nasz. Nasz ma po prostu niezbyt korzystne rozmieszczenie :(

Drop-Inn :D

Atena, wiem że grubość szafy dobrałaś do wymiaru i ustawienia pokoju/sypialni, mam taką jedną szafę w małym pokoju tą 38 cm i ciężko tam pomieścić ubrania (czy macie jeszcze garderobę lub inne szafy?) w mojej wiszą tylko ubrania narciarskie i jest ciężko ją domknąć.

A jaką tapetę planujesz?

Kamilcia, dzięki za zwrócenie uwagi. Mi już to przestało przeszkadzać. Zamontował je tak pseudo-fachowiec i co jakiś czas przypominam sobie o konieczności zmiany.

A Twoja podłoga swietna!

nie chciałam jakos specjalnie uwagi zwracac - po prostu ze mnie taka "akuratna" jest osoba, że starch czasami... stąd moje pytanie, czemu nie ma - może Wam nie przeszkadza ;) u mnie też połączenie - białe tralki+słupy i poręcz drewniana - uwielbiam :)

stol e1.jpgAteno, już widzę, że będzie pięknie! Czyli prosto z odrobiną retro. Na biurku chcesz jakiś stary stół?Pokażę Ci ten, w których ja się zakochałam. Stolarz miał się na nim wzorować przy robieniu tego do jadalni, ale trochę mu nie wyszło. Na allegro znajdziesz sporo takich. One są niewielkie - 100 - 120 cm szerokości.

Drop Inn stolik biały kupiony za grosze na "sprzedazy okazyjnej" ma stać dopóki się na coś konkretnego nie zdecyduję :) Myślisz, że KArlstad bedzie pasował z wiklinową skrzynią z I i czewroną bieliźniarką?

Atenko - czy ja pisałam, ze czerwone krzesła rewelacyjne są !

sypialnia - pomysły super :) ciekawa jestem jaki macie pomysł na zagłówek. Szafy w sypialni mam z tego drugiego linku - tylko 100 i 50 i głębsze. Biurka takie podobają mi się bardzo - spokojnie możesz zrobić je z małego stołu kuchennego - albo wyszperanego na graciarni albo na zam - dziewczyny podawały fajnego producenta takich stołów - w dobrej cenie-ale musiałabym poszperać nazwę ;) ja niestety musiałam wybrac bardziej proste biurko/stół - ale za to wymiary i cena idealne były - mnie potrzebne do scraproomu duże ;)

Manekin - moje marzenie - może wcisnę ;)