Bastki 08.02.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 jjana faaaaaajny masz ten stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Atenko, czyli jednak nie tak dużo większy niż nasz. Nasz ma po prostu niezbyt korzystne rozmieszczenie Ważniejszy jest klimat a nie wymiary , a poza sama napisałaś że wymiary podobne.. Masz ślicznie i tego się trzymaj Drop-Inn Atena, wiem że grubość szafy dobrałaś do wymiaru i ustawienia pokoju/sypialni, mam taką jedną szafę w małym pokoju tą 38 cm i ciężko tam pomieścić ubrania (czy macie jeszcze garderobę lub inne szafy?) w mojej wiszą tylko ubrania narciarskie i jest ciężko ją domknąć. A jaką tapetę planujesz? Szafy nie chcę głębszej , bo tam będą tylko półki i wtedy wygodniej jest właśnie z takiej korzystać. Garderoby nie mamy , ale mamy dużą zabudowaną szafę w przedpokoju ale też najchętniej bym ją zmieniła.. A co do tapety czy innego koloru ścian to ja myślę że dopiero jak będzie podłoga , meble to wtedy pomyślę o tapecie. Jednak jeśli zdecyduję się na tapetę to chyba tylko w paski czy w groszki. [ATTACH=CONFIG]168593[/ATTACH]Ateno, już widzę, że będzie pięknie! Czyli prosto z odrobiną retro. Na biurku chcesz jakiś stary stół?Pokażę Ci ten, w których ja się zakochałam. Stolarz miał się na nim wzorować przy robieniu tego do jadalni, ale trochę mu nie wyszło. Na allegro znajdziesz sporo takich. One są niewielkie - 100 - 120 cm szerokości. Biurko przewiduję takie do 100 cm max , wiem że jest kilka miejsc gdzie takie mogę zdobyć , ale dzięki Atenko - czy ja pisałam, ze czerwone krzesła rewelacyjne są ! sypialnia - pomysły super ciekawa jestem jaki macie pomysł na zagłówek. Szafy w sypialni mam z tego drugiego linku - tylko 100 i 50 i głębsze. Biurka takie podobają mi się bardzo - spokojnie możesz zrobić je z małego stołu kuchennego - albo wyszperanego na graciarni albo na zam - dziewczyny podawały fajnego producenta takich stołów - w dobrej cenie-ale musiałabym poszperać nazwę ja niestety musiałam wybrac bardziej proste biurko/stół - ale za to wymiary i cena idealne były - mnie potrzebne do scraproomu duże Manekin - moje marzenie - może wcisnę Bardzo dziękuję , ja też lubię nasze krzesła , tylko kolor mi się znudził. Co do biurka napisze jeszcze że , w pierwszej kolejności robimy podłogę i może parapet, Potem szafy , a reszta zależy ile kasy będzie. Być może na początku będziemy spali na podłodze na materacu i będziemy mieć starą komodę. Sama nie wiem ile podłoga zabierze nam budżetu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 08.02.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Bastki ten wklejony ostatnio to nie mój - tylko wzór. Mi stolarz zrobił trochę inny. Tamten piękny, ale do mojej jadalni za mały. Mój jest na tych zdjęciach jadalnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No i jeszcze materac będziemy musieli kupić , bo teraz mamy łóżko na 160szer. Kamilciu a możesz mi napisać czy zadowolona jesteś z tych szaf? tzn chodzi mi o drzwi konkretnie? Jak się je czyści? jak kurz widać na nich? itd No i jak byś mogła fotki dać tych szaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 08.02.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ateno nie wiem (i nie pytam) ile planujecie wydać. U nas parapet z wiazu kosztował niewiele. Deski dębowe do kuchni (skuwaliśmy płytki) chyba 65 zł/m2, ale lakiery i cyklinowanie pochłonęły sporo. U nas desko się trochę porozsychały, ale mnie to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Dziewczynki piszcie sobie , fotki wklejajcie , ja zmykam po Zu. Odezwę się wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 08.02.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Atenko w sumie fotka to chyba nie za wiele ci powie, bo wyglądają jak w sklepie kurzu nie widać, nie gromadzi się też specjalnie. Uchwyty kupiłam inne, bo chciałam srebrno-białe, a te Ikeowe plastikowe były. Jeden front mieliśmy wgnieciony kawałkiem - wymienili bez problemu. Wiadomo jak chcesz tylko na półki ta szafe to jak najbardziej wąska. a ta w p-ju jaka macie? moze da się tiuning przeprowadzić - ja mdfową szafę w starej sypialni malowałam akrylówką - kilka tak bardzo ąłdnie się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 08.02.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 jjana wiem bo widziałam na twoich fotkach ale zdania nie zmieniam masz świetny ten stół Ateno zapomniałam dopisać że jeśli tylko półki w środku szafy to jak najbardziej będą ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Atenko w sumie fotka to chyba nie za wiele ci powie, bo wyglądają jak w sklepie kurzu nie widać, nie gromadzi się też specjalnie. Uchwyty kupiłam inne, bo chciałam srebrno-białe, a te Ikeowe plastikowe były. Jeden front mieliśmy wgnieciony kawałkiem - wymienili bez problemu. Wiadomo jak chcesz tylko na półki ta szafe to jak najbardziej wąska. a ta w p-ju jaka macie? moze da się tiuning przeprowadzić - ja mdfową szafę w starej sypialni malowałam akrylówką - kilka tak bardzo ąłdnie się trzyma. Właśnie jakoś nigdy specjalnie się szafom nie przyglądałam w sklepie. Myślę że ostatecznie podejmę decyzję w sklepie. A co do szafy w przedpokoju to choć urodą nie grzeszy to najgorsze jest jej wnętrze. Nie znoszę też przesuwnych drzwi , bo jak nie B , to Zu lubią pozostawiać szafę nie zasuniętą Jakby były drzwi otwierane to nie byłoby problemu. Anetko, łóżko bedzie zajmowalo troche wiecej miejsca niz narysowalas. Szkoda, ze nie umiescilas okien i drzwi bo nie wiem gdzie sa . Ja nie narysowalam tego dokladnie w proporcjach, ale lozko, szafy, komoda ( zazwyczaj sporo plytsza niz szafa ) troche bardziej. Biurko moze daloby sie postawic bokiem? Wrzucam. [ATTACH=CONFIG]168614[/ATTACH] Dzięki , wiem że nie zachowałam proporcji , bo tak na szybko robiłam.. Co do biurka to oczywiście jak będą docelowe meble to się zdecyduje gdzie postawić Myślę że wezmę Twoją propozycję pod uwagę, choć wolałabym biurko w miejscu które sama zaznaczyłam bo wtedy mogę dać półkę nad nim. Mogę nawet zrezygnować z jednej szafki nocnej , bo bardzo mi zależy na biurku. Niektórzy muszą mieć symetrię ale ja nie koniecznie.. PS. Drzwi znajdują się pomiędzy szafami (ale nie dokładnie na środku) Myślałam nawet żeby je przestawić , ale tak będzie lepiej bo obok szafy będzie miejsce na mały wieszaczek na szlafrok np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ja raczej jestem ostrożna i powolna w urządzaniu wnętrz. Zawsze najpierw stawiam takie meble które muszą się znajdować w danym pomieszczeniu , a potem dopiero podejmuję ostateczną decyzję co do reszty.. Kieruję się wyglądem i praktycznością i żeby przede wszystkim mi się podobało. Nawet gdyby 100 osób powiedziało mi że mam jakiegoś mebla nie kupować to i tak go kupię jeśli jestem do niego przekonana. Dlatego nie mam takich dylematów jak jjana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 08.02.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 O widzisz Ateno! Dzięki temu znacznie spokojniejsza jesteś Zazdroszczę Ci strasznie Ja się od tygodnia gryzę i gryzę. Sypialnię masz bardzo fajną. Mi się podoba, ze niezbyt wielka. JA mam teraz uża i gdyby nie to, ze jet tam kominek oddałabym ją dziecku. Na razie to taki niezagospodarowany pokój ze starym łożkiem ( z Ikei). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 jjana zazdroszczę dużej sypialni i kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 A co chcesz mieć w tej sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 08.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No wlaśnie bnie bardzo mam pomysł. Chcę, zeby była jasna i przytulna. Teraz mam czarne metalowe łożko z I. Zastanawiam się nad rzemalowaniem na szary lub biały. Mam 2 szafki nocne w starym stylu - odziedziczone po poprzednich właścicielach. I tyle. Nawet nie mam pomysłu co postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No wlaśnie bnie bardzo mam pomysł. Chcę, zeby była jasna i przytulna. Teraz mam czarne metalowe łożko z I. Zastanawiam się nad rzemalowaniem na szary lub biały. Mam 2 szafki nocne w starym stylu - odziedziczone po poprzednich właścicielach. I tyle. Nawet nie mam pomysłu co postawić. Sama się rozglądałam za starymi szafkami nocnymi ale albo mi się nie podobały , albo cena nie taka , albo za bardzo zniszczone.. Pytając co chcesz mieć w tej sypialni , chodziło mi o to czego tam potrzebujesz? (szafy , biurka, toaletki , kącika do czytania z fotelem ..itd) Najpierw określ potrzeby minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 08.02.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No właśnie określiłam Garderobę mam oddzielną, maluję sie w łazience, czytam w gabinecie lub leżac na łóżku. I robi się pusto, bo wychodzi na to, ze tylko łożka potrzebuję. Taka, kurczę, minimalistka ze mnie A trudno stworzyć przytulny nastrój samym tylko łożkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Zawsze możesz dać komodę na świece np i zrobić galerię.Jak chcesz wklej fotkę pomieszczenia , daj wymiary i może ktoś coś Ci doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 08.02.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Świeczki oczywiście na komodę , a do komody zawsze coś się znajdzie.(może jakieś gadżety dla dorosłych;)itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 08.02.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 O tak Tylko na kłódkę zamykaną przy małym dziecku... Poczekam najpierw na Twoją sypialnię, bo zapowiada się nieźle. Teraz już kończę, bo od pisnaia dzisiaj to już mnie ręka boli. Normalnie robotę fizyczną mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 08.02.2013 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Łóżko ma być to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39902937/#/S79902935 Też przez jakiś czas byłam na nim zafiksowana, chociaż bardziej skłaniałam się ku MANDAL: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176309/ Przez całe miesiące wymyślałam, jaki wspaniały dorobię do niego zagłówek . Bardzo zależało mi na szufladach, bo jakoś tak wbiłam sobie do głowy, że są mi absolutnie niezbędne. A potem pojechałam do ikei, obejrzałam wszystkie łóżka i stwierdziłam, że te z pojemnikami jakieś takie masywne są i trumniaste . I nieoczekiwanie dla siebie samej, po pięciu sekundach namysłu zamówiłam NORDLI: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69903148/ Jest bez szuflad i ma gotowy zagłówek, ale - ponieważ tjuninguję wszystko, co wpadnie mi w ręce - już mam na niego chytry plan 2 szafy będą takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79894940/#/S49905596 lub takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99894595/#/S59904657 Mam w swojej sypialni paxa z tym drugim frontem (birkeland). Szafiszcze ogromne, bo to jedyne w zasadzie miejsce do przechowywania ubrań w naszym mieszkaniu i zależało mi na maksymalnym wykorzystaniu przestrzeni. Stąd przeróbka paxa - nadstawki z pociętych korpusów, a fronty to kuchenne lidingo (jest niemal identyczny). Czyli też jak na razie mam 100% ikea (jeszcze lampki). Edytowane 25 Marca 2013 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts