Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 662
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Atenko, czyli jednak nie tak dużo większy niż nasz. Nasz ma po prostu niezbyt korzystne rozmieszczenie :(

Ważniejszy jest klimat a nie wymiary , a poza sama napisałaś że wymiary podobne..

Masz ślicznie i tego się trzymaj

Drop-Inn :D

Atena, wiem że grubość szafy dobrałaś do wymiaru i ustawienia pokoju/sypialni, mam taką jedną szafę w małym pokoju tą 38 cm i ciężko tam pomieścić ubrania (czy macie jeszcze garderobę lub inne szafy?) w mojej wiszą tylko ubrania narciarskie i jest ciężko ją domknąć.

A jaką tapetę planujesz?

Szafy nie chcę głębszej , bo tam będą tylko półki i wtedy wygodniej jest właśnie z takiej korzystać.

Garderoby nie mamy , ale mamy dużą zabudowaną szafę w przedpokoju ale też najchętniej bym ją zmieniła..

A co do tapety czy innego koloru ścian to ja myślę że dopiero jak będzie podłoga , meble to wtedy pomyślę o tapecie.

Jednak jeśli zdecyduję się na tapetę to chyba tylko w paski czy w groszki.

[ATTACH=CONFIG]168593[/ATTACH]Ateno, już widzę, że będzie pięknie! Czyli prosto z odrobiną retro. Na biurku chcesz jakiś stary stół?Pokażę Ci ten, w których ja się zakochałam. Stolarz miał się na nim wzorować przy robieniu tego do jadalni, ale trochę mu nie wyszło. Na allegro znajdziesz sporo takich. One są niewielkie - 100 - 120 cm szerokości.

Biurko przewiduję takie do 100 cm max , wiem że jest kilka miejsc gdzie takie mogę zdobyć , ale dzięki

Atenko - czy ja pisałam, ze czerwone krzesła rewelacyjne są !

sypialnia - pomysły super :) ciekawa jestem jaki macie pomysł na zagłówek. Szafy w sypialni mam z tego drugiego linku - tylko 100 i 50 i głębsze. Biurka takie podobają mi się bardzo - spokojnie możesz zrobić je z małego stołu kuchennego - albo wyszperanego na graciarni albo na zam - dziewczyny podawały fajnego producenta takich stołów - w dobrej cenie-ale musiałabym poszperać nazwę ;) ja niestety musiałam wybrac bardziej proste biurko/stół - ale za to wymiary i cena idealne były - mnie potrzebne do scraproomu duże ;)

Manekin - moje marzenie - może wcisnę ;)

Bardzo dziękuję , ja też lubię nasze krzesła , tylko kolor mi się znudził.

Co do biurka napisze jeszcze że , w pierwszej kolejności robimy podłogę i może parapet,

Potem szafy , a reszta zależy ile kasy będzie.

Być może na początku będziemy spali na podłodze na materacu i będziemy mieć starą komodę.

Sama nie wiem ile podłoga zabierze nam budżetu .

Atenko w sumie fotka to chyba nie za wiele ci powie, bo wyglądają jak w sklepie ;) kurzu nie widać, nie gromadzi się też specjalnie. Uchwyty kupiłam inne, bo chciałam srebrno-białe, a te Ikeowe plastikowe były. Jeden front mieliśmy wgnieciony kawałkiem - wymienili bez problemu. Wiadomo ;)

jak chcesz tylko na półki ta szafe to jak najbardziej wąska.

a ta w p-ju jaka macie? moze da się tiuning przeprowadzić - ja mdfową szafę w starej sypialni malowałam akrylówką - kilka tak bardzo ąłdnie się trzyma.

Atenko w sumie fotka to chyba nie za wiele ci powie, bo wyglądają jak w sklepie ;) kurzu nie widać, nie gromadzi się też specjalnie. Uchwyty kupiłam inne, bo chciałam srebrno-białe, a te Ikeowe plastikowe były. Jeden front mieliśmy wgnieciony kawałkiem - wymienili bez problemu. Wiadomo ;)

jak chcesz tylko na półki ta szafe to jak najbardziej wąska.

a ta w p-ju jaka macie? moze da się tiuning przeprowadzić - ja mdfową szafę w starej sypialni malowałam akrylówką - kilka tak bardzo ąłdnie się trzyma.

Właśnie jakoś nigdy specjalnie się szafom nie przyglądałam w sklepie.

Myślę że ostatecznie podejmę decyzję w sklepie.

A co do szafy w przedpokoju to choć urodą nie grzeszy to najgorsze jest jej wnętrze.

Nie znoszę też przesuwnych drzwi , bo jak nie B , to Zu lubią pozostawiać szafę nie zasuniętą :mad:

Jakby były drzwi otwierane to nie byłoby problemu.

Anetko, łóżko bedzie zajmowalo troche wiecej miejsca niz narysowalas. Szkoda, ze nie umiescilas okien i drzwi bo nie wiem gdzie sa :). Ja nie narysowalam tego dokladnie w proporcjach, ale lozko, szafy, komoda ( zazwyczaj sporo plytsza niz szafa :)) troche bardziej. Biurko moze daloby sie postawic bokiem? Wrzucam.

[ATTACH=CONFIG]168614[/ATTACH]

Dzięki , wiem że nie zachowałam proporcji , bo tak na szybko robiłam..

Co do biurka to oczywiście jak będą docelowe meble to się zdecyduje gdzie postawić

Myślę że wezmę Twoją propozycję pod uwagę, choć wolałabym biurko w miejscu które sama zaznaczyłam bo wtedy mogę dać półkę nad nim.

Mogę nawet zrezygnować z jednej szafki nocnej , bo bardzo mi zależy na biurku.

Niektórzy muszą mieć symetrię ale ja nie koniecznie..

PS. Drzwi znajdują się pomiędzy szafami (ale nie dokładnie na środku)

Myślałam nawet żeby je przestawić , ale tak będzie lepiej bo obok szafy będzie miejsce na mały wieszaczek na szlafrok np

Ja raczej jestem ostrożna i powolna w urządzaniu wnętrz.

Zawsze najpierw stawiam takie meble które muszą się znajdować w danym pomieszczeniu ,

a potem dopiero podejmuję ostateczną decyzję co do reszty..

Kieruję się wyglądem i praktycznością i żeby przede wszystkim mi się podobało.

Nawet gdyby 100 osób powiedziało mi że mam jakiegoś mebla nie kupować to i tak go kupię jeśli jestem do niego przekonana.

Dlatego nie mam takich dylematów jak jjana ;)

O widzisz Ateno! Dzięki temu znacznie spokojniejsza jesteś :) Zazdroszczę Ci strasznie :) :bash: Ja się od tygodnia gryzę i gryzę. Sypialnię masz bardzo fajną. Mi się podoba, ze niezbyt wielka. JA mam teraz uża i gdyby nie to, ze jet tam kominek oddałabym ją dziecku. Na razie to taki niezagospodarowany pokój ze starym łożkiem ( z Ikei).

No wlaśnie bnie bardzo mam pomysł. Chcę, zeby była jasna i przytulna. Teraz mam czarne metalowe łożko z I. Zastanawiam się nad rzemalowaniem na szary lub biały. Mam 2 szafki nocne w starym stylu - odziedziczone po poprzednich właścicielach. I tyle. Nawet nie mam pomysłu co postawić.

No wlaśnie bnie bardzo mam pomysł. Chcę, zeby była jasna i przytulna. Teraz mam czarne metalowe łożko z I. Zastanawiam się nad rzemalowaniem na szary lub biały. Mam 2 szafki nocne w starym stylu - odziedziczone po poprzednich właścicielach. I tyle. Nawet nie mam pomysłu co postawić.

Sama się rozglądałam za starymi szafkami nocnymi ale albo mi się nie podobały , albo cena nie taka , albo za bardzo zniszczone..

Pytając co chcesz mieć w tej sypialni , chodziło mi o to czego tam potrzebujesz? (szafy , biurka, toaletki , kącika do czytania z fotelem ..itd)

Najpierw określ potrzeby minimum.

Też przez jakiś czas byłam na nim zafiksowana, chociaż bardziej skłaniałam się ku MANDAL: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176309/

Przez całe miesiące wymyślałam, jaki wspaniały dorobię do niego zagłówek ;). Bardzo zależało mi na szufladach, bo jakoś tak wbiłam sobie do głowy, że są mi absolutnie niezbędne. A potem pojechałam do ikei, obejrzałam wszystkie łóżka i stwierdziłam, że te z pojemnikami jakieś takie masywne są i trumniaste ;). I nieoczekiwanie dla siebie samej, po pięciu sekundach namysłu zamówiłam NORDLI: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69903148/

Jest bez szuflad i ma gotowy zagłówek, ale - ponieważ tjuninguję wszystko, co wpadnie mi w ręce - już mam na niego chytry plan ;)

Mam w swojej sypialni paxa z tym drugim frontem (birkeland). Szafiszcze ogromne, bo to jedyne w zasadzie miejsce do przechowywania ubrań w naszym mieszkaniu i zależało mi na maksymalnym wykorzystaniu przestrzeni. Stąd przeróbka paxa - nadstawki z pociętych korpusów, a fronty to kuchenne lidingo (jest niemal identyczny). Czyli też jak na razie mam 100% ikea (jeszcze lampki).

Edytowane przez barbe-cue