alterego777 07.02.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Hej, Chcieliśmy wstawić sobie do łazienki szklane drzwi (całkowicie szklana tafla, bez żadnych wzorków), ale zaczęły się problemy. Łazienka jest cała biała i pasowałaby do niej biała (ewentualnie szara) ościeżnica i wspomniane szklane drzwi. Tyle tylko, ze pozostaję jeszcze 2 sztuki skrzydeł do pokojów. Tam oczywiście białej ościeżnicy nie dam, bo chce już dać " normalne" drzwi brązowe, jedynie ze szklanym pasem (który by nawiązywał do tych w łazience). No i problem jest taki, że chyba powinno się dawać wszędzie takie same ościeżnice, bo jak dam w łazience inną, a 40cm od drzwi łazienkowych drugą do pokoju to chyba będzie to dziwnie wyglądało? Z drugiej strony jak dam taką samą jak jest w pokojach - brązową do łazienki to też będzie nie do końca dobrze wyglądało. Poradźcie coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alterego777 07.02.2013 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 PS. Czy tylko mi tak forum przymula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.02.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 zrób tę ościeżnicę w dwóch kolorach - od zewnątrz w kolorze pozostałych a od środka białą. Takie malowanie wykonająCi producenci na specjalne zamówienie - parę złotych drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alterego777 07.02.2013 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 (edytowane) Też przez chwilę myślałem o takim rozwiązaniu. Parę złotych nie robi mi różnicy, chodzi o to by to do siebie pasowało wszystko. Jeszcze do tego dochodzą drzwi wejściowe od dewelopera, które mają też brązową, a pewnie takiej samej idealnie też nie dobiorę do drzwi pokojowych. No i problem jest jeszcze taki, że drzwi szklane wyceniły mi dwie firmy, jedna na ~1500zł a druga sporo drożej, bo z tego co pamiętam to chyba prawie 2500zł. No i te drzwi z brązowymi ościeżnicami, które mi się podobają są oczywiście u tej firmy, która ma droższe szklane. Myślałem, by wziąć szklane tańsze, a brązowe u tej drugiej, ale wtedy nie zakombinuję z ościeżnicami tak jak mi podpowiadasz... Edytowane 7 Lutego 2013 przez alterego777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.02.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Nie pomogę w kolorach - nie lubię wchodzić w buty projektantów wnętrz (niech oni sobie zarabiają). Ale w odniesieniu do cen - nie bardzo wierzę, że takie same / lub porównywalne/ drzwi będą się różniły o 1 tys. zł. W przypadku szklanych drzwi na cenę wpływa - tafla szklana i sposób jej wykonania (ale to różnice zwykle nie większe niż 200-300zł),czasem wzór na szkle kosztuje kilkaset złotych więcej niż inny (bo też są różnie wykonywane). Kolejna różnica - okucia - tu potrafią się różnić o kolejne kilkaset złotych za komplet (najtańsze oczywiście będą chińskie). I ościeżnica - ta też może się różnić o kilka setek jeśli będzie porównywana np ta z mdf`u i ta z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.02.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Te tańsze to na chińskich czyli najtańszych okuciach - nie kupuj - rozpadają się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts