Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Można by policzyć po 3 tysiące za m2 i wychodzi 900, no ale to raczej bez specjalnych wodotrysków typu szklane balustrady na balkonach, naturalny kamień, drewno i klinkier na elewacji. Na stronie projektu jest kosztorys deweloperskiego 650 + vat. Do osiągnięcia przy porządnym zaangażowaniu w budowę. 800 pod klucz moim zdaniem trochę mało. Zależnie jaki miałby być standard wykończenia - można próbować zmieścić się w tych 900, a można i drugie 600k wydać.

a ja ci odpowiem na przekór wszystkim - przy rozsądnym planowaniu wydatków, rozsądnych cenach za robocizne uważam że wydasz kwotę która jest w pojekcie czyli 650 netto. Bo co ma tam w stanie developerskim tyle kosztować - nie jest to jakiś pałac przecież, metraż do podłóg, hydrauliki prądu taki jak wielu większych domów. Drogi bedzie natomiast w wykończeniu (szklane balustrady itp i inne przeszklenia.

do tego wyrzucilem dwa kominki. a jaka bida jest w zamojskim to nie musze mowic, bardzo chetnie ludzie mi rozne rzeczy porobia powiedzmy w barterze. schody ktore dobry fachowiec zrobil znajomemu kosztowaly 5k, w firmie x to samo faktura vat itp 9k, bieda jest i bedzie sie powiekszac, no ale to temat tzw polityki, nie na to forum

• 1 month później...

zeby nie bylo jak tu ktos mi zarzucil reklame biura projektowego. fachowiec ktory ma mi ten dfom budowac napisal do nich swoje zastrzezenia co do projektu, bo sa niescislosci w projekcie, i paru rzeczy nie ma! dowidzial sie ze za extra 2000zl to dorobia, ze projekt to jest tako do wydania pozwolenia na budowe a pozniej sie martw jak to zbudowac. no i super. polecam

co do budowy, mam wstepnie wyceniony stan surowy otwarty 500tys , duzo?

co do budowy, mam wstepnie wyceniony stan surowy otwarty 500tys , duzo?

Wydaje mi się, że dużo, na oko ok 250 -280 tys za SSO. Swoją drogą bardzo ładny projekt też lubię nowoczesne bryły ale zastanawiam się jak będzie wyglądać elewacja po kilku latach gdy dach nie ma okapu.......pozdrawiam.