Marlid 07.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 jakiej firmy płyty izolacyjne są warte polecenia ?silcavarmsenpromasilkratki.plgrenaisolinne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 07.02.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja polecam te:http://kominki.bohusz.eu/materialy-izolacyjne-kominki/52-plyty-krzemianowo-wapniowe-izolacyjne.html Sami używamy ich podczas naszych realizacji i są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilM 14.02.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja używam varmsena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 14.02.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Bezmarkowych nie kupuj. Ja robiłem varmsenem i były super. Szczególnie że kupisz je np. w Casto. Zbraknie i zawsze możesz podjechać dokupić, przez net jest z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlid 14.02.2013 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 kupilem plyty silca ale jeszcze nie robilem. czy plyty do sciany murowanej musowo kleic tym specjalnym klejem ,może klej gipsowy wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 15.02.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Niektórzy kleili na klej do płytek, ale najpierw izolacja. Niektórzy je kotwili ale to podobno niepotrzebne. Klej specjalny chyba stosuje się tylko do łączenia płyt ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlid 15.02.2013 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 jaka izolacja najpierw ? przecież te płyty są izolacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.02.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 kupilem plyty silca ale jeszcze nie robilem. czy plyty do sciany murowanej musowo kleic tym specjalnym klejem ,może klej gipsowy wystarczy ? Może być klej gipsowy. Płyty zaimpregnuj, ale nie od strony kominka, bo smrodu nie zdzierżysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.02.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Co w wypadku jak nie impregnowałem?kleilismy sopro1.po 1 paleniu smrod byl i owszem dzis po 2 paleniu smrodu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 16.02.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Impregnuje się aby była lepsza przyczepność kleju. Wydaję mi się że nieimpregnowana płyta mocno chłonie wodę co może nie być dobre dla schnięcia czyli wiązania kleju. Ale to tylko moja niefachowa opinia. Edytowane 16 Lutego 2013 przez KotSylwester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Impregnuje się zaby była lepsza przyczepność kleju. Wydaję mi się że nieimpregnowana płyta mocno chłodnie wodę co może nie być dobre dla schnięcia czyli wiązania kleju. Ale to tylko mojaniefachowa opinia. Ale śmiesznie to brzmi .Gdyby była jeszcze kropka nad z to te żaby po impregnacji miały by lepsza przyczepność :D.No i ta płyta ,która szybko-mocno chłodnie-je gdy ma kontakt z wodą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 16.02.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Chyba zaspany byłem jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 16.02.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Co w wypadku jak nie impregnowałem? Jeśli nie impregnowałeś, to połączenie może być nietrwałe. Płyty Varmsen (Super Isol) trzeba impregnować specjalnym impregnatem polecanym przez producenta, bo "same w sobie" są kruche i łatwo się ścierają. Po zaimpregnowaniu stwierdziłem, że stają się znacznie twardsze (oczywiście tylko powierzchniowo). Tak samo przed położeniem tynku lub gładzi powierzchnię zewnętrzną obudowy wykonaną z tych płyt też należy zaimpregnować. Edytowane 16 Lutego 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.02.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Chyba zaspany byłem jeszcze Zdarza się i tym co to lubią być mocno w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz.K 19.02.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Mam pytanie odnośnie wykonania obudowy kominka z płyt Varmsen Super Isol. Zamierzałem użyć płyt o grubości 30mm do izolacji ściany za wkładem kominkowym (ściana murowana, nie drewniana). Natomiast do wykonania boków i frontu zabudowy chciałem użyć płyt 50mm. Natomiast w firmie kominkowej, która handluje też tymi płytami powiedziano mi że do wykonania obudowy wystarczy płyta 40mm. Sami z takich robią i w związku z tym 50 tylko na zamówienie. Chciałem to zweryfikować z osobami które z tego materiału robiły/robią. Czy płyta 40mm rzeczywiście wystarczy (pod wględem izolacji oraz sztywności takij konstrukcji)? Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 19.02.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dobrze Ci radzą. Jak nie planujesz zbyt wysokich temperatur w obudowie, to i 30-ka da radę. Wtedy trzeba włączyć konstrukcyjne myślenie np: połączenia płyt wzmacniając paskiem, przykręcanym od wewnątrz obudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.02.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam.30 mm jest o tyle lepsza, że choć trochę kominek jest ciepły ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 19.02.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 promatect 30 mm - i na pewno kominek ciepły nie jest, mozna ją przypalać palnikiem trzymając dłoń po drugiej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 19.02.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 To przecież o to chodzi aby był ciepły...Bo to urządzenie grzewcze przeca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 19.02.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 moze tylko przypomnę, ze pytanie dotyczyło płyt izolacyjnych... Izolacyjnych To przecież o to chodzi aby był ciepły... Bo to urządzenie grzewcze przeca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts