Gość Konto usunięte_12* 19.02.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Czy płyta 40mm rzeczywiście wystarczy (pod wględem izolacji oraz sztywności takij konstrukcji)? Właśnie taką obudowę robię (i tak, jak podał to powyżej Forest - z płyt 30 mm). Dla wzmocnienia konstrukcji (aby obudowa się nie "złożyła", gdy mi jakiś nietrzeźwy gość się oprze ) stosuję wewnątrz blaszane profile do karton/gipsu, do których płyty przykręcam wkrętami. Dwa wysunięte słupki przymocowałem kołkami do podłogi i sufitu, a pozostałe dwa - na płytach przyklejonych do ściany. Niezależnie od tego płyty kleję ze sobą klejem Isol-glue a na zewnątrz pokryję je impregnatem Varmsen'a, na to klej i siatka oraz gładź (a na dole płytki imitujące kamień). Pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlid 19.02.2013 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 ja również myślałem nad wzmocnieniem konstrukcji profilami ale obawiam się że problemem mogą być mostki termiczne jakimi będą wkręty i pojawiające się w miejscu tych wkrętów przebarwienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 19.02.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 to wzmocnij paskami płyty a z zewnątrz oklej płyta gipsową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 20.02.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) obawiam się że problemem mogą być mostki termiczne jakimi będą wkręty i pojawiające się w miejscu tych wkrętów przebarwienia . Jakie mostki Jeśli taki wkręt przeniesie nieco ciepła do salonu, to chyba dobrze?? Jakie przebarwienia Przecież pisałem, że na tę płytę Super Isol z wkrętami trzeba nanieść impregnat a na to klej z zatopioną siatką i dopiero potem gładź, tynk lub płytki Edytowane 20 Lutego 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlid 20.02.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 nie był bym taki pewny czy wkręt który będzie wystawał w komorze kominka nie nagrzeje się na tyle mocno żeby spowodować odbarwienie farby którą może być pomalowana obudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 20.02.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 dobrze myslisz , widziałem nie raz zczerniałe slady po wkrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frolek 21.02.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Miał ktoś do czynienia w praktyce z płytami silca i varmsen ? Może ktoś porównać ich jakośc/wytrzymałość ?Na papierze płyty super isol - wygladaja lepiej.... ale może jest to tylko marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.02.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 z silcą - mam zaizolowany kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts