NorDez 08.02.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam !Wiosną mam zamiar położyć panele podłogowe laminowane.Przez dwa dni oglądałem sobie różne poradniki i wydaje mi się że sobie poradzę.Jest jednak jeden problem na który nie znalazłem odpowiedzi.Moja podłoga to stara drewniana podłoga z desek pomalowanych.Jest trochę nie równa i dlatego doszedłem do wniosku - czy słusznego to nie mam pewności - że położę jako podkład płytę podłogową STEICO pod panele podłogowe gr.5,5mm.Link do produktu:http://panelowy.com.pl/pl/p/Plyta-zielona-STEICO-pod-panele-podlogowe-gr.-5%2C5mm/182.Bardzo proszę o poradę osoby zorientowane w temacie czy zda to egzamin i czy moja decyzja jest słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 09.02.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Drewno przykrywać plastikiem? Stare deski wyszlifowane pod lakier lub olej mają swój niepowtarzalny urok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NorDez 09.02.2013 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Drewno przykrywać plastikiem? Stare deski wyszlifowane pod lakier lub olej mają swój niepowtarzalny urok . A czy może wiesz kto taką pracę może wykonać i czy to będzie bardzo drogie ? Bo podłoga jest nie równa także szlifowania sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FabianMclain 11.02.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ja miałem podobną sytuację. Miałem na poddaszu starą drewnianą podłogę, co ważne zdrową ale nierówną. Deski poodkształcały się przy łączeniach. Najpierw na legarach porządnie podociągałem je wkrętami do drewna, gdyż niektóre deski nie były stabilne. Ten zabieg już trochę je skorygował. Następnie cyklinowałem te miejsca gdzie nierówności można było zniwelować. Później dodatkowo ją zaimpregnowałem i położyłem płyty OSB 25mm w poprzek desek również dobrze je skręcając. Na to zastosowałem piankę podkładową o gr. 7 mm. Grubszej nie zalecają gdyż podłoga może za bardzo się uginać podczas chodzenia. Na koniec panele zatrzaskowe. Po 3 latach użytkowania jestem zadowolony. Jedynie co było dla mnie denerwujące to to, że miałem drzwiczki w meblach na kiepskich zawiasach, które po przejściu na takiej "pływającej podłodze" hałasowały i drzwi obijały się o meble. Dopiero zastosowanie dodatkowych magnesów zniwelowało to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts