stefdeath 08.02.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 WitamNa parterze domu rodzinnego mam lokal w którym właśnie otwiera się hurtownia kwiatów. Wymagana temperatura w takim lokalu przez okragły rok będzie wynosiła +5c.Nad hurtownia jest salon w którym jest normalna temperatura czyli ok 21c.Znajomy mnie nastraszył, że w kawiaciarni będzie wykraplać się woda na suficie stąd moje pytanie czy faktycznie taka różnica temperatur spowoduje kondensację pary na suficie kwiaciarni?P.S. czy w zimie straty ciepła z ogrzewania będą duże? udało mi się ustalić że strop to płyta żerań + 5cm wylewki + parkiet dębowy. Powierzchnia stropu nad hurtownią 30m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.02.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 A niby jak na cieplejszym stropie z chłodniejszego powietrza ma sie coś wykraplać? Zmień znajomego, albo nie gadaj z nim o rzeczach na których się nie zna. straty oczywiście będą, im wyższa temp. w kwiaciarni tym mniejsze. odpowiednia wentylacja i tak musi być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts