Daras-Aleksander 23.02.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Ad rem: 1. Fenix2 - ochłoń trochę i przestań zaniżać poziom dyskusji- skrót wtf jest powszechni znany, i chyba oczywistą oczywistością jest to że pytam czego się czepiasz. 2. Po niezwykłej lapidarności odpowiedzi mogę podejrzewać, że chyba chodzi jednak o licznik. 3. Nigdzie nie napisałem, że alarm będzie bezprzewodowy (system automatyki owszem bezprzewodowy, nie alarm) - albo lecz swoje rozdwojenie jaźni, albo czytaj ze zrozumieniem, albo dopytaj jak masz wątpliwości. 4. Nie odpisuj jeśli masz ochotę przekazywać jakiekolwiek pozamerytoryczne treści. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 23.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) U mnie niestety będzie wchodził tylko w grę system bezprzewodowy, ponieważ instalacja już położona, tynki również dzięki za porady alarmowe Ja czytać potrafię. Gdzie tu napisałeś że system automatyki będzie bezprzewodowy! Ad rem: 1. Fenix2 - ochłoń trochę i przestań zaniżać poziom dyskusji- skrót wtf jest powszechni znany, i chyba oczywistą oczywistością jest to że pytam czego się czepiasz. 2. Po niezwykłej lapidarności odpowiedzi mogę podejrzewać, że chyba chodzi jednak o licznik. 3. Nigdzie nie napisałem, że alarm będzie bezprzewodowy (system automatyki owszem bezprzewodowy, nie alarm) - albo lecz swoje rozdwojenie jaźni, albo czytaj ze zrozumieniem, albo dopytaj jak masz wątpliwości. 4. Nie odpisuj jeśli masz ochotę przekazywać jakiekolwiek pozamerytoryczne treści. Pozdrawiam wszystkich http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif Ad.1. Skrót jest znany, ale na pewno nie wszystkim. Nie każdy po angielsku się naumiał. Ad.3. Miałem wątpliwości i dopytałem. A ty oskarżyłeś mnie o nabijanie licznika. Tak dziękujesz za pomoc! Edytowane 23 Lutego 2013 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Awi1719510974 24.02.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Z doświadczenia wiem,że wszelkich podzespołów jak i systemów alarmowych czy monitoringu,warto szukac w dobrych i sprawdzonych sklepach internetowych,tam mamy największy wybór. Sam zajmuje się właśnie ta branżą,więc chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz Hypki 26.02.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam, kompletuje zestaw alarmowy do mojego domku – i mam prośbę o poradę: Zerknij na te filmy: a później przebrnij przez te: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 26.02.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Zerknij na te filmy: a później przebrnij przez te: Tylko że on chciał alarm, a nie drogi pseudo alarm z chin. Za cenę tego badziewia spokojnie nabędzie KOMPLETNY, CERTYFIKOWANY i PROFESJONALNY zestaw z SATELEM. PS. Po co komuś DMX w systemie alarmowym? Nie wiedziałem że ta chińczyzna jest bezprzewodowa. Jak zwykle problemy z czytanie mu handlarzy chińszczyzną. To pewnie przez toksyczne opary wydzielane z tej chińszczyzny, bo nie mogę znaleźć innej przyczyny. NAjważniejszą jego zaletą jest to że wykonujesz instalację elektryczną jak typową tylko że dajesz jedną żyłę wiecej np do oświetlenia zamiast 3x1,5mm to 4 x1,5mm ta dodatkowa żyła robi za magistralę. Następną zaletą jest to że system ten możesz zakładać z czasem lub jak będziesz miał na to pieniążki. System ten ma budowę modułową i każdy modół może działać autonomicznie a umieszczasz go w puszkach tak jak w przypadku fibaro. Zapomniałeś wspomnieć o jeszcze jednej zalecie. O klekoczących w puszkach przekaźnikach, na którychś można zagrać Bacha lub Chopina. Ale tak ma też fibaro. Firma Domiq zaś wyprodukowała specjalny moduł do sterowania przez sieć specjlanie dla firmy LCN. Wykonaliśmy już kilka domów i częściowo automatykę na satelu jednak na tym najiwększym 128, a i tak wejść i wyjść jest bardzo mało. Jestm w stanie stwierdzić że satel nie jest zbyd dobrym systemem do sterowania automatyką. Jeden z mankamentów który przeszkadza jednamy z moich klientów to 3,5 s interwału czasowego pomiędzy np zapaleniem a zgaszeniem światła a jeśłi nie odczekasz tego czasu to ulego on wydłużeniu o kolejne 3,5s . No to kilku klientów ugotowałeś. Ale za to było tanio a i jeszcze jedna rzecz satel bardzo ładnie integruje się z LCN TZN jak? Edytowane 26 Lutego 2013 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daras-Aleksander 27.02.2013 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Do fenixa2 - za pomoc zawsze dziękuje, za chamskie odzywki - nigdy. Do reszty wpisów ustosunkuję się na dniach - masa pracy na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daras-Aleksander 01.03.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 A***wi - najbardziej mi chodzi o odpowiedz pod kątem prawidłowości dobranych komponentów.Z tego co pisał fenix2 i Maanniutek – mam już odpowiedz na część pytań. Jeszcze gwoli podsumowania: do wszystkich planowanych czujek i kontaktronów mam pociągnięte kable, które idą do jednego miejsca na strychu; wszystkie ściany otynkowane, intsalacje gotowe i ukryte w ścianachPrzyszła automatyka miałaby być połączona z centralą alarmową – tak sobie to przynajmniej wyobrażam.Miałaby zawiadywać rekuperatorem, roletami, częścią gniazd elektrycznych (załączanie konkretnych urządzeń o danej porze) , oświetleniem (włączanie światła po wejściu w zasięg czujki ruchu, symulacja obecności), kamerami cctv - tyle mam pomysłu na tą chwilę; Niestety nie mam pociągniętych skrętek dla tego systemu, więc zamierzam ukryć sterowniki bezprzewodowe w puszkach pogłębianych – gdzieś widziałem taki system, teraz nie pomnę. Tadeusz Hypki – wydaje mi się (proszę mnie poprawić jeśli się mylę) że to chyba nie wchodzi u mnie w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 12.03.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zerknij na te filmy: a później przebrnij przez te: Kupiłem mieszkanie w takim nowym domu apartamentowym i alarmy nie montowałem ale gdybym montował to polecam ten sprzęt. Mam go w poprzednim domku jednorodzinnym, który jest za daleko mojej pracy i za dużo marnowałem czasu żeby dojechać na plac 3 Krzyży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 13.03.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Zerknij na te filmy: Kupiłem mieszkanie w takim nowym domu apartamentowym i alarmy nie montowałem Miłośnicy chińskiego PLC 2011XX powinni najpierw przeczytać to, ułatwi to późniejsze wypowiadanie się. PS. Autor tematu MA zatynkowane kable i pyta się o podzespoły do alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 15.03.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Miłośnicy chińskiego PLC 2011XX powinni najpierw przeczytać to, ułatwi to późniejsze wypowiadanie się. PS. Autor tematu MA zatynkowane kable i pyta się o podzespoły do alarmu. Autor może mieć te kable źle zatynkowane co jest nagminne. Elektrycy nie potrafią kłaść przewodów z odpowiednią separacją i może się okazać, że w kablach alarmowych indukuje się napięcie sieci i każde załączenie czajnika A ja sobie PLC2011 bardzo chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 15.03.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Autor może mieć te kable źle zatynkowane co jest nagminne. Elektrycy nie potrafią kłaść przewodów z odpowiednią separacją i może się okazać, że w kablach alarmowych indukuje się napięcie sieci i każde załączenie czajnika A ja sobie PLC2011 bardzo chwalę. No niby tak, tylko że jak alarm jest włączony, to nie ma nikogo w obiekcie i tym samym nie ma prądu w przewodach, więc nie ma się co indukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 15.03.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 No niby tak, tylko że jak alarm jest włączony, to nie ma nikogo w obiekcie i tym samym nie ma prądu w przewodach, więc nie ma się co indukować. To piec i pompy też trzeba wyłączyć jak się wychodzi A co z domu inteligentnego, który ma zasilanie tylko do alarmu, a reszta jest odcięta ? Sam wiesz co odwalają elektrycy Kable położone, a z cześci nie da się skorzystać, bo lecą przy elektrycznych i wejścia parametryzowane łapią zakłócenia. Jak je przytępisz kondensatorem to przestaną reagować na krótkie zmiany i po alarmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 15.03.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Kable położone, a z cześci nie da się skorzystać, bo lecą przy elektrycznych i wejścia parametryzowane łapią zakłócenia. Jak je przytępisz kondensatorem to przestaną reagować na krótkie zmiany i po alarmie. Parametryzacja jest właśnie po to, aby ograniczyć wpływ zakłóceń. przytępisz kondensatorem to przestaną reagować na krótkie zmiany i po alarmie. O większej głupocie nie słyszałem. Sam to wymyśliłeś? Ja w przypadku kłopotów próbowałbym wydłużyć czas trwania impulsu wyzwalającego, każda normalna centralka alarmowa to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 15.03.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Parametryzacja jest po to żeby wykrywać zmiany rezystancji, a nie tylko fakt rozłączenia/połączenia. Czyli żeby wykrywać manipulowanie przy przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 15.03.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Parametryzacja jest po to żeby wykrywać zmiany rezystancji, a nie tylko fakt rozłączenia/połączenia. Czyli żeby wykrywać manipulowanie przy przewodach. Za to odkrycie zdobędziesz w tym roku nagrodę Nobla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 20.03.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 normlanie śmiać mi się chce jak to czytam, któcicie się ze sobą ale nikt nie odpowieział koledze na jego pytanie powiem szczerze że ze sterowaniem wszystkim bezprzewodowo w puszkach może być mały problem a tym bardziej żeby to alarm tym sterował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 25.09.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Myślę, że Integra jest w stanie spełnić Twoje oczekiwania (ewentualnie Micra - ale Micra to tylko alarm a Integra to system alarmowy połączony z elementami automatyki). Tutaj znalazłem ciekawy artykuł z opisem funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 26.09.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Myślisz, że autor postu z lutego 2013 roku ciągle czeka na poradę na forum Ale OK, zgadzam się, że Integra 128 była by bardzo OK ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts