Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosze o pomoc w zagospodarowaniu salonu :))

night_84

Recommended Posts

Witam

Chciałbym prosić o pomoc przy zagospodarowaniu salonu(zakreślony na żółto)

Przeglądałem dużo projektów, waszych inspiracji, jednakże nie możemy sobie poradzić z żoną jak rozgospodarować salon/pokój dzienny.

-salon ma kształt litery L

-wyjście na taras południowy 200x210cm

-szerokości podałem na rysunku

-cały parter domu jest otwarty

-nie planuje jadalni, mamy wyspę do spożywania posiłków

-tv tak aby był w całym dole widoczny (ze skrętem na wieszaku)

-chciałbym również wprowadzić ekran do projekcji i projektor do kina domowego

-kominek bio, już zakupiony 180cm http://allegro.pl/biokominek-dlugi-1800x650-inox-bio-kominki-kominek-i2959647217.html juliet_dekoratornia2.jpg

Może któreś z was ma jakąś propozycje jak zagospodarować poniższe pomieszczenie, ja już nie mam siły :(

CCF20130208_00000.jpg

Mamy teraz taki stół z ikea, rozkladany z 30cm na 150 około i jesteśmy zadowoleni z tego rozwiązania, krzesła chowane-skladane. większa ilośc ludzi jest kilka razy na rok, w dodatku duże święta robimy zawsze u siostry. Wyspa jest na 4os.

Właśnie chciałbym rozmieszczenie np na 2 strefy tak do 12 ludzi, przedewszystkim przestronnosc i łatwość w komunikacji.

Z najciekawszych rozwiązań to przydzielenie salonu w połowie ekranem elektrycznym do ziemi plus drzwi chowane w ścianie, przez to można podzielić pomieszczenie w razie W na salon i pokój gościnny. Kominek na ścianie 5m.

Może macie jakieś swoje wariacje które byście tu widzieli? :)