Hester83 12.04.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 dolna łązienka zapowiada sie bardzo fajnie. płytki jak są gładkie to nie powinny się bardzo brudzić, ale uważaj z ciemnymi na podłodze, bo widać strasznie kurz. ciemna fuga tez bardzo łatwo się brudzi. wiem co mówię bo mam teraz takową. w każdym razie układ łazienek mam identyczny u siebie (3 w sumie, dolna z muroanym prysznicem . Do pozostałych dwóch idziesz, widzę, w retro.. To już mniej moje klimaty, lubię eklektyzm, ale z retro bałabym się ze przesadzę więc lepiej się nie będę za duzo mądrzyć u mnie łazienka dzieci będzie biała, z szarą podlogą, biel ocieplona dodatkami drewna (blaty szafek, półka nad wanną). bardzo podobały mi się tez kolorowe płytki Agathy Ruiz de la Prada...ona ma też troche niebieskości, jak zrezygnujesz z retro to możesz rzucić okiem czuszko, a masz w łazience problem z kurzem? Wiem, ze ciemne podlogi drewniane się brudzą, dlatego na taką się nie zdecydujemy (choć baaardzo nam się podobają...) - widać pyłek każdy, wszystko. Ale w łazience chyba tak nie ma kurzu? Moi rodzice mają czarne w toalecie i nie kojarzę takiego efektu, ale w sumie sama w mieszkaniu, o które ja dbam nie miałam tak ciemnych... Widziałam płytki Agathy Ruiz, ale to już nie dla mnie... Na niebieskości się nie upieram - mam syna i 3 córki, więc w sumie wolałabym nawet nie niebieskie - bo i takie typowo niebieskie łazienkowe kompletnie mi się nie podobają, ten marine kolor to wyjątek Będą fotki łazienki z murowanym prysznicem u Ciebie? I opiszesz jak i co robiłaś? Musze obgadać z fachowcami kiedy w sumie się stawia tą ściankę... A retro to ja bym mogła miec wszędzie, tylko niestety w większości przypadków retro, które mi się podoba, jest dośc drogie No i nasz dom nie jest angielską posiadłością, więc styl totalny by nie pasował do bryły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hester83 12.04.2013 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 To i ja się przywitam Widzę że też myślisz o położeniu vivesów . No ja już nie myślę bo u mnie już leżą położone i to te same co u ciebie Co do czarnych płytek odradzam. To będzie masakra jeśli tylko będziesz miała nie taką wodę . Ja mam uzdatniacz wody na cały dom ale gdybym nie mogła ustawić twardości wody nigdy nie zdecydowała bym się na ciemne rzeczy i szkło blisko wody. Tak miałam wcześniej w mieszkaniu i myślałam że umrę , można zaczyścić się na śmierć . Lepiej szara podłoga albo nawet biała . O, a które masz? Musze przejrzęc Twój wątek A jak woda nie taka (czyli pewnie twarda?) wpływa na czarne płytki? w sensie - kamień zostaje? rozumiem, że to by miało głównie znaczenie przy prysznicu? Faktycznie, muszę to jeszcze przemyśleć, i poczytać - dziękuję za rady i zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 12.04.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 O, a które masz? Musze przejrzęc Twój wątek A jak woda nie taka (czyli pewnie twarda?) wpływa na czarne płytki? w sensie - kamień zostaje? rozumiem, że to by miało głównie znaczenie przy prysznicu? Faktycznie, muszę to jeszcze przemyśleć, i poczytać - dziękuję za rady i zwrócenie uwagi A ja mam te szare właśnie z resztą na ścianie to też vives tylko inna seria nie 1900 Wiesz co nie tylko prysznic ale i na ścianie i podłodze bo wystarczy że chlapniesz i zostaje ślad po wodzie, zacieki itd. Ja nie wytrzesz od razu na sucho to jest masakra . dokładnie jak twarda i zakamieniona woda to idzie sobie w łeb strzelić . Teraz ja ustawiam sobie twardość wody, odkamieniam i filtry są itd więc w miarę spokoj choć i tak na wodę na ciemnym bardziej widać niż na jasnym. A co do kurzu to wszędzie się kurzy Zwłaszcza na podłogówce mam wrażenie . jak bym nie odkurzała w łazience to koty niezłe by latały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 12.04.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 my mamy podłogówkę w łazience i moze to dlatego się tak kurzy? a może przez wyciąg-wentylator-że ściąga z całego mieszkania kurz? nie wiem, w kazdym razie na ciemnobrązowej podłodze widac kurz BARDZO. a murowany prysznic będe miała w dolnej łazience. teraz robimy gorę, do dolnej zejdziemy za jakiś miesiąc. Więc jeszcze się nie orientowałam co do szczegółów technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda_lenka 06.08.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 z własnego doświadczenia nigdy już nie zrobiłabym białej podłogi w łazience,mieszkamy w lesie i dzieci plus pies wnoszą piasek,igły itp podłoga rano świeżo umyta koło poludnia robi sie czarna to samo z jasną podłoga,mam dąb bielonyi w zasadzie nie chowam odkurzacza na dole bo inaczej miałabym caly czas brudno w poprzenich mieszkaniu miałam jesion no ale wtedy to był blok i tak sie nie nosilo potem w następnym merbau i tragedia bo widać było każdy pyłek szczegłolnie jak zaświeciło słonce co do płytek na dole w łazience jest grazia boiserie biała,tylko teraz jak zobaczyłam łazienkę kordelli to widzę że zrobiłam bład dając decor,taka prosta jest ładniejsza u dzieci mugat vives bianco plus podłoga biała z czarnymi kwadracikami - kolor na ścianach jest delikatnie błekitny i bardzo ładnie to wygląda nasz sypialniana ma drewno teak na podłodze i w dodatkach oraz białe płytki na ścianie z moich 3 łazienek najbardziej lubię dziecinną bo jest taka radosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts