Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektyzm rustykalno-angielsko-szwedzko-folkowy w stylu retro :)

Recommended Posts

dolna łązienka zapowiada sie bardzo fajnie. płytki jak są gładkie to nie powinny się bardzo brudzić, ale uważaj z ciemnymi na podłodze, bo widać strasznie kurz. ciemna fuga tez bardzo łatwo się brudzi. wiem co mówię bo mam teraz takową.

w każdym razie układ łazienek mam identyczny u siebie (3 w sumie, dolna z muroanym prysznicem :-). Do pozostałych dwóch idziesz, widzę, w retro.. To już mniej moje klimaty, lubię eklektyzm, ale z retro bałabym się ze przesadzę więc lepiej się nie będę za duzo mądrzyć :-)

u mnie łazienka dzieci będzie biała, z szarą podlogą, biel ocieplona dodatkami drewna (blaty szafek, półka nad wanną). bardzo podobały mi się tez kolorowe płytki Agathy Ruiz de la Prada...ona ma też troche niebieskości, jak zrezygnujesz z retro to możesz rzucić okiem :-)

czuszko, a masz w łazience problem z kurzem? Wiem, ze ciemne podlogi drewniane się brudzą, dlatego na taką się nie zdecydujemy (choć baaardzo nam się podobają...) - widać pyłek każdy, wszystko. Ale w łazience chyba tak nie ma kurzu? Moi rodzice mają czarne w toalecie i nie kojarzę takiego efektu, ale w sumie sama w mieszkaniu, o które ja dbam nie miałam tak ciemnych...

Widziałam płytki Agathy Ruiz, ale to już nie dla mnie... Na niebieskości się nie upieram - mam syna i 3 córki, więc w sumie wolałabym nawet nie niebieskie - bo i takie typowo niebieskie łazienkowe kompletnie mi się nie podobają, ten marine kolor to wyjątek :D

Będą fotki łazienki z murowanym prysznicem u Ciebie? I opiszesz jak i co robiłaś? Musze obgadać z fachowcami kiedy w sumie się stawia tą ściankę...

A retro to ja bym mogła miec wszędzie, tylko niestety w większości przypadków retro, które mi się podoba, jest dośc drogie :( No i nasz dom nie jest angielską posiadłością, więc styl totalny by nie pasował do bryły ;)

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To i ja się przywitam ;-)

Widzę że też myślisz o położeniu vivesów :D. No ja już nie myślę bo u mnie już leżą położone i to te same co u ciebie :p

Co do czarnych płytek odradzam. To będzie masakra jeśli tylko będziesz miała nie taką wodę . Ja mam uzdatniacz wody na cały dom ale gdybym nie mogła ustawić twardości wody nigdy nie zdecydowała bym się na ciemne rzeczy i szkło blisko wody. Tak miałam wcześniej w mieszkaniu i myślałam że umrę , można zaczyścić się na śmierć . Lepiej szara podłoga albo nawet biała .

O, a które masz? Musze przejrzęc Twój wątek :D

A jak woda nie taka (czyli pewnie twarda?) wpływa na czarne płytki? w sensie - kamień zostaje? rozumiem, że to by miało głównie znaczenie przy prysznicu? Faktycznie, muszę to jeszcze przemyśleć, i poczytać - dziękuję za rady i zwrócenie uwagi :D

O, a które masz? Musze przejrzęc Twój wątek :D

A jak woda nie taka (czyli pewnie twarda?) wpływa na czarne płytki? w sensie - kamień zostaje? rozumiem, że to by miało głównie znaczenie przy prysznicu? Faktycznie, muszę to jeszcze przemyśleć, i poczytać - dziękuję za rady i zwrócenie uwagi :D

A ja mam te szare właśnie ;-) z resztą na ścianie to też vives tylko inna seria nie 1900

Wiesz co nie tylko prysznic ale i na ścianie i podłodze bo wystarczy że chlapniesz i zostaje ślad po wodzie, zacieki itd. Ja nie wytrzesz od razu na sucho to jest masakra . dokładnie jak twarda i zakamieniona woda to idzie sobie w łeb strzelić . Teraz ja ustawiam sobie twardość wody, odkamieniam i filtry są itd więc w miarę spokoj choć i tak na wodę na ciemnym bardziej widać niż na jasnym. A co do kurzu to wszędzie się kurzy ;-) Zwłaszcza na podłogówce mam wrażenie ;-). jak bym nie odkurzała w łazience to koty niezłe by latały ;-)

my mamy podłogówkę w łazience i moze to dlatego się tak kurzy? a może przez wyciąg-wentylator-że ściąga z całego mieszkania kurz? nie wiem, w kazdym razie na ciemnobrązowej podłodze widac kurz BARDZO.

a murowany prysznic będe miała w dolnej łazience. teraz robimy gorę, do dolnej zejdziemy za jakiś miesiąc. Więc jeszcze się nie orientowałam co do szczegółów technicznych.

• 3 months później...

z własnego doświadczenia nigdy już nie zrobiłabym białej podłogi w łazience,mieszkamy w lesie i dzieci plus pies wnoszą piasek,igły itp

podłoga rano świeżo umyta koło poludnia robi sie czarna :(

to samo z jasną podłoga,mam dąb bielonyi w zasadzie nie chowam odkurzacza na dole bo inaczej miałabym caly czas brudno

w poprzenich mieszkaniu miałam jesion no ale wtedy to był blok i tak sie nie nosilo

potem w następnym merbau i tragedia bo widać było każdy pyłek szczegłolnie jak zaświeciło słonce

co do płytek na dole w łazience jest grazia boiserie biała,tylko teraz jak zobaczyłam łazienkę kordelli to widzę że zrobiłam bład dając decor,taka prosta jest ładniejsza

u dzieci mugat vives bianco plus podłoga biała z czarnymi kwadracikami - kolor na ścianach jest delikatnie błekitny i bardzo ładnie to wygląda

nasz sypialniana ma drewno teak na podłodze i w dodatkach oraz białe płytki na ścianie

z moich 3 łazienek najbardziej lubię dziecinną bo jest taka radosna :)