DrKubus 09.02.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 od jakiegos czasu poszukuje systemu który mam możliwość zintegrowania się z piecem kondensacyjnym zasilającym podłogówkę w całym domu. Czy ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Chodzi mi głównie o to żeby móc sterować ogrzewaniem centralnie (z ustalonym harmonogramem grzania w każdym pomieszczeniu), ale jednocześnie mieć w każdym pokoju termostat z wyświetlaczem aktualnej temperatury w pomieszczeniu i możliwością regulacji temperatury z tego właśnie termostatu (dla tego konkretnego pomieszczenia). Rozmawiałem z instalatorem Nexwell'a i powiedział, że albo zdecyduje się na sterowanie centralne (zarządzające ogrzewaniem za pomocą elektrozaworów na rozdzielaczu), albo na system termostatów dostarczanych przez producenta pieca. Czy na prawdę nie ma systemu który umożliwiłby połączenie tych dwóch systemów w jeden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 09.02.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Oczywiście, że jest.Musisz szukać pieca zgodnego z Open Therm. Ułatwi to Późniejszą integrację z różnymi IB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 18.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Systemem który integruje większość urządzań ogrzewania, klimatyzacji, wentylacji, itp itd jest LCN my stosujemy to rozwiązanie i jest naprawde bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts