sterowiec40 10.02.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Remontujemy połowę starego domu na wielkopolskiej wsi, połowę , bo tylko tyle jest nasze. Z remontem się mi nie "pali" a powody są dwa , mam gdzie mieszkać , nie biorę kredytu . Trochę udało mi się już kasy wsadzić w remont. 1/Eternit został wymieniony na blachodachówkę 2/Stolarka okienna i drzwiowa wymieniona , wewnętrzne drzwi z 70 cm wym na 80cm 3/instalacja elektryczna wymieniona 4/woda i kanalizacja nowa 5/ wewnętrzne ściany w przygotowane do malowania , czy klejenia płytkami Ta wyglądało przed wymiana dachu a tak po wymianie W tym roku na wiosnę chcę "pociągnąć" remont dalej i postanowiłem w kilku sprawach poradzić się forumowiczów dlatego powstał ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 10.02.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Tak wyglądał fundament po odkopaniu "wzmocniłem" fundament dolewając mocny beton i położyłem izolacje tak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 10.02.2013 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) Czy jeśli w łazience planuję okno , to powinienem też zrobić kratkę wentylacyjną? Na dzień dzisiejszy jest taki "kominek" wyprowadzony z łazienki . Czy ten "kominek" powinien zostać ? Mam nadzieję ,że go dojrzycie to szare z rur kanalizacyjnych Edytowane 10 Lutego 2013 przez sterowiec40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 10.02.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 jak zrobisz to nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 10.02.2013 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Na wiosnę chcę zrobić elewację ,nie chciałbym styropianem schodzić do samej ziemi, Na typowy cokolik ten budynek jest za niski. Wymyśliłem aby zrobić cokolik z cegły klinkierowej. Jedna warstwa cegły byłaby położona na dłuższym boku.Czy takie rozwiązanie będzie dobre? A może inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 10.02.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 jak dolewaleś ten beton w fndamencie to cos tam zazbroiles czy tylko szałunek i heja? jak docieplasz sciany to zjedz 30 cm ponizej poziomu podlogi. cokol obowiazkowo docieplaj tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 11.02.2013 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 "szalunek i heja" a co powinienem jeszcze zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 27.02.2013 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 ciąg dalszy....Mury mają 50cm grubości . Czy starczy 5cm styropianu na ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Haska 04.03.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam, a z czego są te ściany?Wentylacja w łazience musi być, chyba że jesteś grzybiarzem:)Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 05.03.2013 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Witam, a z czego są te ściany? Wentylacja w łazience musi być, chyba że jesteś grzybiarzem:) Pozdarwiam ściany są z cegieł , jesli chodzi o wentylację , to wiem ,że musi być, ale czy taka jak na fotce będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Haska 11.03.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam, może być tak rurka. Co do ocieplenia - sprawdzę to dokładnie i dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 16.04.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam1/Jaki jest orientacyjny koszt ocieplenia 46m2 styropian siatka zaciągnięta klejem bez tynku i malowania (ściana niska rusztowania nie potrzeba) ROBOCIZNA2/Ile za wykonanie parapetów z płytki parapetowej?3/Czy trzeba kołkować styropian?4/Jaki może być koszt robocizny PODBITKI 6,5 m2 z boazerii dł40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts