Matteo_M 10.02.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam!!! Rozpoczynam działalność z forum muratora więc chce się na początku przywitać. Chciałem się poradzić ekspertów otóż mam pytanie, buduję dom i ściany mam z maksa natomiast skosy które będą też murowane majster chce z pustaków 12 cm. Tak się zastanawiam czy nie zastosować też ceramiki na skosy 12 lub 9 cm . jak myślicie jaki materiał będzie lepszy i bardziej cieplejszy, który ma mniejsze przewodnictwo ciepła pustak połówka czy ceramika. Czekam z niecierpliwością na jakieś rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 10.02.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) już nic... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matteo_M 11.02.2013 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Przepraszam może źle się wyraziłem ściankę kolankową będę miał z maxa chodzi mi oczywiście o ściany szczytowe bo tak to się chyba fachowo nazywa przyznaje mój błąd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 11.02.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) już nic... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.02.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 a może chodzi o wewnętrzne ścianki działowe równoległe do ścian szczytowych nośnych zewnętrznych? bo jak majster faktycznie chce szczyty z 12 stawiać to coś tu nie halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 12.02.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) już nic... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matteo_M 13.02.2013 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Witam dzięki za odpowiedzi już tłumaczę dalej. Ściany będę miał z maxa na 28 cm w projekcie jest ytong zmieniam na ceramikę, skosy poddasza są z kg ja chcę murowane i tu mam wątpliwości majster proponuje z połówki suporeksu bo niby lepiej ale ceramiką też można robić te ściany szczytowe (np12 cm) sam nie wiem dlatego tu trafiłem na forum. Co do ocieplenia to idzie styropian na te murowane skosy 2x10 cm więźba, pełne deskowanie, papa lub folia i dachówka ceramiczna. Tak to niby ma wyglądać aaa i styropian jeszcze zaciągają zaprawą czy jakoś tak bo nie jestem budowlańcem tylko widziałem u kolegi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts