lechu131 10.02.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam wszystkich. Starałem się znaleźć podobny problem na innych forach niestety bez pozytywnego rezultatu. Posiadam budynek parterowy, który ma stary dach jednospadowy wykonany z drewna. Nie chce go remontować, chciałbym wykonać go od nowa. Wiem, że potrzebuję projekt ale przed pójściem do projektanta chciałbym się dowiedzieć czy to dobry pomysł. Nowy stropodach chciałbym wykonać z płyt żerańskich (strop kanałowy) układany pod skosem 5 stopnie na długości 5,07 metrów oraz 2,22m z dodatkową izolacją ze styropianu i papy termozgrzewalnej. Czy może mi ktoś pomóc i napisać czy będę potrzebował jakiegoś ekstra zakotwienia na ścianie bo to aby strop się nie "ześliznął"? Oczywiście będzie wykonany wieniec a płyty będą układane równolegle do spadku. Ściany są wykonane z cegły pełnej o grubości 41 cm. Budownictwo PRL. Za wszelki informację dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 10.02.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 piszesz ze pojdziesz do projektanta a na forum pytasz o sposob wykonania , wydaje mi sie ze sama nazwa wskazuje ze ten czlowiek CI zaprojektuje wykonanie tego stropodachu . dlatego na zadnych forach nie znalazles "podobnego problemu". dla mnie osobiscie byloby problemem czy mnie na to stać albo nie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.02.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 A czemu nie krokwie, deskowanie lub płyta OSB, styropian i papa? Jak nie zmieniasz kąta nachylenia i gabarytów dachu taki remont na zgłoszenie. Oczywiście wyliczenia i dobór materiałów przez konstruktora konieczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts