Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy porywam się z motykąna słońce ???

Wwiola

Recommended Posts

Gdy ja startowałem to miałem jedynie nieuzbrojoną działka, 5000 zł na koncie i byłem w trakcie załatwiania kredytu na 160 000 zł. Jak więc wiedzisz startowałem z o wiele gorszej pozycji jak Ty :)

Dotychczas udało mi się wybudować dom o pow 180 m kw kryty dachówką ceramiczną i z ogrzewaniem podłogowym, pozostałą mi jeszcze wykończeniówka czyli częśc podłóg (dokładnie połowa), stolarka drzwiowa, tynk zewnętrzny i parapety zewnętrzne oraz malowanie i wprowadzanie. DOtychczas całośc kosztowała mnie ok. 230 tyś. Spokojnie jednak mozna by to wszystko zrobic o wiele mniejszym kosztem - ale ta żona :D Tak naprawdę to ona mi wieciła dziurę w brzuch z tym domkiem, czyli poniekąd na począdku podchodziłem do tego pomysłu podobnie jak Twój mąż, i to nie jest odosobniony przypadek :D

jak sobie poczytasz forum to od razu się zorientujesz że prędzej czy później Panowie dla świętego spokoju kapituluja ;)

Ano właśnie. Mamy działkę uzbrojoną w prąd i wodę w pieknym miejscu na obrzeżach tego większego miasta, ok 300m od pętli autobusowej.

Policzyłam, ze mamy możliwośc kredytu ok. 120 000-140 000 zł na 20 - 30 lat, a więc do dyspozycji maksymalnie 220 000.

?

Myślę ,że to wystarczajaco duża motyka do porywania sie na słońce! :lol:

Moja przy tym to plażowa łopatka :cry:

Ale i tak się porywam- jak widać na przykładzie "dobrzykowic'-można! :lol:

Ciao 8)

Wlasciwie to juz prawie wszystko zostalo napisane, jak widzisz napalencow (patrz podpis) nie brakuje, jedyne co mnie zastanowilo to :

"Dzieki za odpowiedzi . Utwierdzają mnie w przekonaniu, że lepszy dom ...

Pokażę to mężowi i... proszę o jeszcze "

Dogadajcie sie dobrze bo taka impreza troche potrwa wiec lepiej byc "razem" na 100%

Powodzenia i pamietaj ze nie jestes sama :o :) :D :lol: :p :roll:

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :D :D :D

Chyba postanowione - będziemy budować :D :D :D Mój mąż też się zapalił do pomysłu. Mam nadzieję, ze się uda.

Mamy o tyle komfortową (o ile można to tak nazwać) sytuację, ze mój mąz ma pewną pracę. Pracuje w "służbach mundurowych" i musiałby naprawde mocno podpaść, by ją stracić. W zasadzie non stop moja pensja przeznaczana jest na spłate jakichś zobowiązań (a to nowe auto, a to inne pomysły :D :D :D ), więc teraz po prostu przeznaczona będzie na spłatę kredytu.

Chcielibyśmy w tym roku załatwić "papiery" (pól roku chyba wystarczy???) a od wiosny zacząć. Dzięki za słowa otuchy - jesteście niezastapieni !!!

Chyba zostanę z Wami na długo :D :D :D

Dziękuję !!!