Aancyk 05.06.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Na pewno będzie pięknie. Jak dojdzie armatura i dodatki to na pewno nie będzie smutno. Czekam na zdjęcia z pomalowanej łazienki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.06.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ja też czekam na nowe zdjęcia i tapety w łazience zazdroszczę - uwielbiam takie łazienki. U mnie niestety do mugatów i szachownicy na podłodzę tapeta to by było jednak za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 07.06.2013 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Jak na razie niewiele się dzieje na budowie choć bardziej już przypomina ona dom. Pomalutku maluję kolejne pomieszczenia, ale niestety nie są one jeszcze skończone ze względu na to, że na niektórych ścianach będą tapety. Muszę znaleźć kogoś do ich położenia! Jak na teraz doszła pomalowana łazienka. Kolor srebrny odcień szarości dobrany do koloru tapety: Z kolorami jest niezła zabawa. Najlepiej byłoby mieć możliwość kupić wszystkie materiały wykończeniowe jednocześnie i do nich dobierać odpowiednio kolory. Poza tym zupełnie inaczej wygląda kolor na wzorniku a inaczej na ścianie tej oświetlonej i tej w cieniu. Masakra! Nie wiem co z tego wyjdzie. To moje próbki kolorów: Okazało się, że kolor, który kupiłam, dobierając z wycinkiem tapety w markecie, jest zupełnie nietrafiony. Natomiast kolor, który kupiłam do salonu jest idealny. Na szczęście nic się nie zmarnuje, jeszcze sporo pokoi do malowania. Ale nie kupię już ani ml farby w kolorze niebieskim lub turkusowym! P.S. Kolor szary ze zdjęcia jest tym samym kolorem co w łazience, a na próbce wygląda na ciemniejszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.06.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Odnośnie dobierania farb mnie w Dekorianie doradzili żeby nigdy nie przykładać kilku kolorów obok siebie do porównania i żeby właśnie karetczkę ze wzornika przykładać w różnych miejscach pomieszczenia i o różnych porach dnia i w różnym oświetleniu. Miałam łatwiej bo mogłam korzystać z całej walizki z kolorami. Ale jak masz możliwość dotarcia do Dekorianu to możesz sobie tam nabyć albo dostać gratis większe próbki kolorów i poprzykładać w domu. Później te próbki jeśli nie chcesz kupować farby z Pary możesz zanieść sobie np do Castoramy i tam Ci dorobią identyczny kolor na tańszej farbie np na Duluxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 07.06.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Odnośnie dobierania farb mnie w Dekorianie doradzili żeby nigdy nie przykładać kilku kolorów obok siebie do porównania i żeby właśnie karetczkę ze wzornika przykładać w różnych miejscach pomieszczenia i o różnych porach dnia i w różnym oświetleniu. Miałam łatwiej bo mogłam korzystać z całej walizki z kolorami. Ale jak masz możliwość dotarcia do Dekorianu to możesz sobie tam nabyć albo dostać gratis większe próbki kolorów i poprzykładać w domu. Później te próbki jeśli nie chcesz kupować farby z Pary możesz zanieść sobie np do Castoramy i tam Ci dorobią identyczny kolor na tańszej farbie np na Duluxie Tak, znam zasadę, którą mi podałaś. Robiłam tak w mieszkaniu (miałam do dyspozycji cały wzornik kolorów Decorala). Tym razem zdecydowałam się na farby Tikkurila, są świetne ale wzornika "nie dorwałam". Jak na razie wydaje mi się, że trafiłam z kolorami, ale było nerwowo! Z resztą zobaczymy jaki wyjdzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.06.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Kordelia, łazienka pięknieje w oczach Coraz więcej myślę o Twojej podłodze Mogłabyś mi napisać ile cię kosztowała (koszt płytek) i ile masz tam m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 08.06.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Kordelio - piękna łazienka, podłoga marzenie a te płytki na ścianach są przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 08.06.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Kordelia łazienka cud ! Płytki boazeryjne zaraz po mugatach u mnie w kolejności Kiedyś je wykorzystam do dolnej łazienki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 08.06.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Kordelia, łazienka pięknieje w oczach Coraz więcej myślę o Twojej podłodze Mogłabyś mi napisać ile cię kosztowała (koszt płytek) i ile masz tam m2? dardurdka łazienka ma 6,6m2 a koszt płytek to około 600zł do tego trzeba doliczyć około 500zł na klej i fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 08.06.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Kordelio - piękna łazienka, podłoga marzenie a te płytki na ścianach są przepiękne Kordelia, łazienka pięknieje w oczach Kordelia łazienka cud ! Dziewczyny dziękuję, cieszę się że Wam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 10.06.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 piękna łazienka! u mnie decyzja co do płytek w łazience jeszcze nie podjęta ostatecznie, zastanawiam się nad mugatami i właśnie płytkami jakie Ty masz i na razie wygrywają Twoje płytki nie tak dawno sprawdzałam w necie dostępność tych płytek i nigdzie nie było zanim zacznę robić łazienkę upłynie trochę czasu więc może się gdzieś pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 10.06.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 i czekam na zdjęcia z położona tapetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTASO 12.06.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Jak na razie niewiele się dzieje na budowie choć bardziej już przypomina ona dom. Pomalutku maluję kolejne pomieszczenia, ale niestety nie są one jeszcze skończone ze względu na to, że na niektórych ścianach będą tapety. Muszę znaleźć kogoś do ich położenia! Jak na teraz doszła pomalowana łazienka. Kolor srebrny odcień szarości dobrany do koloru tapety: [ATTACH=CONFIG]194373[/ATTACH] Z kolorami jest niezła zabawa. Najlepiej byłoby mieć możliwość kupić wszystkie materiały wykończeniowe jednocześnie i do nich dobierać odpowiednio kolory. Poza tym zupełnie inaczej wygląda kolor na wzorniku a inaczej na ścianie tej oświetlonej i tej w cieniu. Masakra! Nie wiem co z tego wyjdzie. To moje próbki kolorów: [ATTACH=CONFIG]194374[/ATTACH] Okazało się, że kolor, który kupiłam, dobierając z wycinkiem tapety w markecie, jest zupełnie nietrafiony. Natomiast kolor, który kupiłam do salonu jest idealny. Na szczęście nic się nie zmarnuje, jeszcze sporo pokoi do malowania. Ale nie kupię już ani ml farby w kolorze niebieskim lub turkusowym! P.S. Kolor szary ze zdjęcia jest tym samym kolorem co w łazience, a na próbce wygląda na ciemniejszy! Kordelio, mam takie same płytki w łazience i szukam odcienia takiej pięknej szarości, poradź, Twoja wyglada perfekcyjnie! a tapetę znalazłaś tę w szare kwiatki? gdzie kupiłaś tę w niebieskie kwiatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 12.06.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Kordelio, mam takie same płytki w łazience i szukam odcienia takiej pięknej szarości, poradź, Twoja wyglada perfekcyjnie! a tapetę znalazłaś tę w szare kwiatki? gdzie kupiłaś tę w niebieskie kwiatki? Szarość dobierałam do tapety firmy RASCH - kolekcja Vanity Fair 2013 [link], wybrałam z palety farb Tikkurila. Jeśli Ci zależy na dokładnym numerku, to sprawdzę. Tapetę w kwiaty kupiłam w sklepie stacjonarnym (na Bartyckiej), ale w internecie też jest. To tapeta z kolekcji Chambray (Decor Maison) - link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTASO 13.06.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Szarość dobierałam do tapety firmy RASCH - kolekcja Vanity Fair 2013 [link], wybrałam z palety farb Tikkurila. Jeśli Ci zależy na dokładnym numerku, to sprawdzę. Tapetę w kwiaty kupiłam w sklepie stacjonarnym (na Bartyckiej), ale w internecie też jest. To tapeta z kolekcji Chambray (Decor Maison) - link. Kordelio, bardzo Ci dziękuję jakbyś mogła podać mi dokładnie numer tej farby byłabym bardzo zobowiązana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.chowacki 13.06.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Cześć Hester83, podłogi to deska parkietowa z firmy: link. Mają naprawdę szeroką paletę barw i wszystkie przepiękne, mi osobiście podobało się co najmniej 3 kolory, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Cenowo też nie wychodziły te deski źle. Kupiliśmy parkiet nie bezpośrednio od producenta lecz u dystrybutora, mieli oczywiście usługę układania, z której skorzystaliśmy. Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic to mogę podać na nich namiary. Też kupiłem deski od tej firmy. Stronę www chyba już dawno nie aktualizowali ale za to dostępne kolory można zobaczyć na ich profilu na fejsie: https://www.facebook.com/walczakparkiety ja wybrałem poniższe i wyglądają zacnie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=613001098728473&set=pb.146841885344399.-2207520000.1371123353.&type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 13.06.2013 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Kordelio, bardzo Ci dziękuję jakbyś mogła podać mi dokładnie numer tej farby byłabym bardzo zobowiązana już podaję: kolor wybrany z palety NCS, numer S 2005-R80B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 13.06.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 ja wybrałem poniższe i wyglądają zacnie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=613001098728473&set=pb.146841885344399.-2207520000.1371123353.&type=3&theater Bardzo eleganckie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 20.06.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Znów coś się dzieje. Dziś zaczęli montować obudowy przejść pomiędzy pomieszczeniami. Jak na razie jest zamontowana tylko jedna i to nie do końca, bo czeka ją jeszcze montaż szybek . Mam nadzieję, że w sobotę da się zamontować wszystko. Dla ciekawych zabudowa wstępnie wygląda tak. Na bałagan oczywiście nie zwracamy uwagi! Pomalowałam, ale niestety nie do końca kolejne pomieszczenie - gabinet. Kolor mnie zachwycił. To taka szarawa mięta. Jak dotąd chyba najlepszy wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 21.06.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Kordelia cudne to to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts