Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

i mam już baterię przy zlewie kuchennym :) działa! tylko nie wiem jak się wyciąga wylewkę :confused:

Ponieważ mam taką samą ;), to podpowiem, że trzeba pociągnąć za zgrubienie przy samym końcu (tzn. tym końcu, z którego leci woda ;). Jeśli masz zamocowany obciążnik na wężu, to wylewka sama powinna wracać na swoje miejsce.

• Odpowiedzi 654
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ponieważ mam taką samą ;), to podpowiem, że trzeba pociągnąć za zgrubienie przy samym końcu (tzn. tym końcu, z którego leci woda ;). Jeśli masz zamocowany obciążnik na wężu, to wylewka sama powinna wracać na swoje miejsce.

Ha! tak podejrzewałam, tylko jakoś nie chciała się wyciągnąć jak próbowałam. Teraz już wiem, że musi się wyciągnąć w tym miejscu! dzięki barbe-cue :)

no i klops! jedna ściana z tapetą, a druga niestety się nie doczeka! Powód? zbrakło 2 rolek. Ta kolekcja tapet ma ważność do 2015 roku, ale produkcję akurat tego wzoru producent postanowił wstrzymać, bo się niesprzedawała?! I do tego zrobił to w lipcu. Pomimo, że to niedawno tapeta jest nieosiagalna na terenie Polski! :confused: Co jest grane, naprawdę nikt, dosłownie żaden sklep ani nawet dystrybutor na Polskę nie ma 2 rolek tek tapety?! Krew mnie zalała. Jeśli ktoś ma do sprzedania 2 rolki tapety Galerie Chambray ss20002 to chętnie je od niego odkupię.

dla pewności zdjęcie poniżej:

ss20002.jpg

Tapeta w USA i Rosji jest znana pod inną nazwą: Wallquest Cottage English ss20002

Edytowane przez Kordelia

no i klops! jedna ściana z tapetą, a druga niestety się nie doczeka! Powód? zbrakło 2 rolek. Ta kolekcja tapet ma ważność do 2015 roku, ale produkcję akurat tego wzoru producent postanowił wstrzymać, bo się niesprzedawała?! I do tego zrobił to w lipcu. Pomimo, że to niedawno tapeta jest nieosiagalna na terenie Polski! :confused: Co jest grane, naprawdę nikt, dosłownie żaden sklep ani nawet dystrybutor na Polskę nie ma 2 rolek tek tapety?! Krew mnie zalała. Jeśli ktoś ma do sprzedania 2 rolki tapety Galerie Chambray ss20002 to chętnie je od niego odkupię.

dla pewności zdjęcie poniżej:

[ATTACH=CONFIG]206530[/ATTACH]

Tapeta w USA i Rosji jest znana pod inną nazwą: Wallquest Cottage English ss20002

A pytałaś w udekorujdom.pl?

• 4 weeks później...

Na budowie drobne prace wykończeniowe. Łazienka prawie skończona. Ponieważ sporo rzeczy robimy sami trwa to dłużej niż przy wynajęciu ekipy do zrobienia wszystkiego. Ale już bliżej niż dalej. Wczoraj mąż zamontował oświetlenie nad prysznicem. Przyznaję, że mój pomysł ciemnego koloru szarości na suficie, był strzałem w dziesiątkę. Efekt wygląda tak:

2013-09-07 19.56.18_maly.jpg

Edytowane przez Kordelia

Kordelio kabina wygląda naprawdę świetnie, ciekawa jestem jak wygląda w szerszej perspektywie. Będzie otwarta czy ze szklanymi drzwiami? Mam nadzieję na więcej zdjęć mojej ulubionej łazienki.

Aancyk kabina docelowo będzie zamknięta szklanymi drzwiami z grawerunkiem nawiązującym do wzoru na tapecie nad wanną.

Jak powieszę lustro i oświetlenie i powieszą w ostatnim tygodniu września szafkę to na pewno nacykam zdjęć :) Obiecuję, że umieszczę kilka.

Dzień dobry Kordelio, przejrzałam Twój wątek. Pięknie komponujesz swój dom! Masz tyle zachwycających elementów. Dla mnie najpiękniejsze są u Ciebie drzwi. Wspaniale je przemyślałaś. Są eleganckie i nieprzeładowane. Jeśli nazwa wykonawcy nie jest tajemnicą, chętnie bym ją poznała (choćby na priva).

Kordelio, pięknie u Ciebie. Bardzo podoba mi się błękit w sypialni w zestawieniu z tapetą. Wyszło bardzo pogodne i romantyczne wnętrze :) Szkoda, ze z tapetą taki klops :( Nie da się jej zamówić w jakimś zagranicznym sklepie? Choć pewnie trudno było by o ten sam numer partii i mogły by wyjść różnice kolorystyczne. Tak czy inaczej nawet z tapetą na jednej ścianie jest ślicznie :yes:

Czekam na szersze ujęcia łazienki, ciemny sufit to ciekawy pomysł :yes:

TwoOfUs miło mi, że Ci się podoba. Co do tapety pytałam chyba w 10 sklepach zagranicznych i u producenta! odpowiedziały mi 2 sklepy, jeden nie wysyłał do Polski inny chciał horrendalną cenę za przesyłkę. Wszystkie sklepy u sąsiadów - Niemcy i Rosja totalnie mnie olały, a mieli tę tapetę na stanie w magazynach :( trudno się mówi, ścianę na której miała być brakująca tapeta pomalowałam na niebiesko i jest ok.

No cóż niewiele się dzieje. Kolejne terminy wykonania przesunięte przez "fachowców" :( Już nie mam cierpliwości!

Ale cóż są inne sprawy do załatwienia. Skoro mamy się przeprowadzić to trzeba uszyć zasłony, no i tutaj jest wyzwanie! Znaleźć materiał na zasłony w cenie przystępnej i jak najbardziej odpowiadający ideałowi. Wszelka pomoc mile widziana :)

Moje inspiracje, czyli to czego szukam (zdjęć mam dużo więcej, poniżej pierwsza piątka w rankingu):

951196266_l.jpg 1290348761.9894.jpg 1347816027_l.jpg 2071858311_l.jpg Wykeham-F-Curtains-RS13913435.jpg