Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 654
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

materiał na zasłony

[ATTACH=CONFIG]213358[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]213359[/ATTACH]

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=213358

Bez chwili namysłu wybieram te dwa, po hasłem rozważna i romantyczna, chociaż kolejność powinna być: romantyczna i rozważana.

Kwiaty na śmietanowym tle - cudny motyw! Uwielbiam, uwielbiam! Angielskie desenie to jest coś, co uwielbiam oglądać. Arcydzieła do podziwiania, coś niesamowitego! I w dodatku na tkaninach. Strasznie się tym emocjonuję. Muszę się bardzo pilnować, bo mam zbyt mały dom, i przytłoczyłabym go, gdybym kupowała choćby co 10 deseń, który mi się podoba. Okien by nie starczyło, kanapy i łóżka zostałyby zawalone poduszkami.

Drugi deseń jest stonowany i łagodny. Ma piękną kolorystykę. Nie wiem, jakie wybierzesz meble, inne elementy, on byłby bardziej neutralny, stanowił tło.

Pierwszy wzór to bohater pierwszego planu (no cudowny jest!!!).

Sama uszyłam dwie poduchy na kanapę z bardzo podobnym deseniem. Widziałam też, że brałaś pod uwagę ciemną tapetę z mocno kontrastującym deseniem, taką z kolei mam w kuchni. Ponieważ nie chcę urządzać w stylu angielskim, ale nie umiem się oprzeć ich deseniom, jak już napisałam, muszę się bardzo pilnować, ale zawsze chętnie przyłączę się do zachwytów nad angielskimi tkaninami i tapetami.

Co do cen, to i dla mnie są one przygnębiające, dlatego poluję na Allegro na rzeczy z drugiej ręki. Udało mi się kupić piękne zasłony z motywem "Fruit" Morrisa. Tapetę upolowałam na wyprzedaży w AD, chwyciłam ostatnią i jedyną rolkę.

Dużo potrzebujesz tkaniny? Na ile okien? Domyślam się, że do samej ziemi, w wysokim pomieszczeniu.

Kwiaty na śmietanowym tle - cudny motyw! Uwielbiam, uwielbiam! Angielskie desenie to jest coś, co uwielbiam oglądać. Arcydzieła do podziwiania, coś niesamowitego! I w dodatku na tkaninach. Strasznie się tym emocjonuję.

To masz zupełnie tak jak ja! :) Te tkaniny są po prostu piękne. Co do ilości, tak potrzebuję sporo materiału. Pomieszczenie ma 3m wysokości a okna jedno 3m a drugie 2m szerokości. Biorąc pod uwagę, że chcę uzyskać efekt obfitych podpiętych zasłon, koszt będzie spory! (ze wstępnych obliczeń wychodzi 12mb) Na szczęście do pozostałych pokoi kupiłam materiał zasłonowy podczas likwidacji sklepu, na prawdę za grosze!

Zobacz, może Ci się przyda np. na poduchy do gabinetu

http://allegro.pl/show_item.php?item=3566565501

Ojej! Dziękuję Ci bardzo :hug: Rzeczywiście świetny materiał i na poduszki idealny, zapewne się skuszę, świetne są te sceny myśliwskie :) Przeglądałam wczoraj allegro, ale nie trafiłam na ten materiał. No nic zabieram się do dalszego przeglądania, poszukam jeszcze na ebay'u

• 3 weeks później...

Długo mnie nie było, bo sporo się działo!

Po pierwsze i najważniejsze: dom ocieplony w 100%, nie będzie strat i do tego mamy gigantyczny strych! Mąż z teściem orobili się potwornie!

Po drugie stolarz zamontował szafy wnękowe, w zamieszaniu zapomniałam o uchwytach, które właśnie dziś przyniósł listonosz.

A tak wyglądają szafy (niestety zdjęcia robione wieczorem przy kiepskim oświetleniu):

20131005_191522_small.jpg20131005_191627_small.jpg

i uchwyty:

uchwyt_szafy.jpg

I jeszcze małe cacko, czyli pierwszy i jak na razie najbardziej spektakularny żyrandol :wiggle:

20131005_191444_small.jpg

O, dzieje się! Szafy zapowiadają się bardzo ładnie (tzn. dla oglądających, bo dla Ciebie już są, namacalne), szkoda, faktycznie, że takie słabe zdjęcie i że jeszcze bez uchwytów. Ja to chętnie popatrzyłabym tez do środka, jak są rozwiązane w środku...

Żyrandol nie w moim stylu, ale cieszę się razem z Tobą :)

Kordelio, ja specjalnie rzuciłam tableta i przybiegłam, na większym ekranie podziwiać :) Cudne te szafy, uchwyty idealne! Żyrandol tez całkiem w moim stylu, uwielbiam kryształy :)) Czekam na lepsze zdjęcia szaf z uchwytami i oczywiście od miesiąca na skończona łazienkę ;)

Ale mnie rozbawiłaś z tym większym ekranem :D A łazienka jeszcze nie wykończona, więc zdjęć nie ma. Czekam na szafkę łazienkową, będzie w przyszłym tygodniu i wtedy powieszę kinkiety i lustro i żyrandol i będzie pięknie! Wtedy natrzaskam fot, że hoho :D

Oczywiście jak będą zamontowane uchwyty do szaf umieszczę porządne zdjęcia, obiecuję! I wtedy cyknę również wnętrza szaf, o które prosiła **lw**

Witam Kordelio w waszym przepięknym domku:)

mogłabys mi napisac co to za lamperia w łazience ? (kafelki? czy drewniana?) szukam czegos podobnego ale u nas znalazłam tylko jakieś włoskie i bardzo drogie niestety:(

czy sami kleiliście do sufitu listwy? jakim klejem?

czy w tych -kanałach- na zasłony /firany macie zrobione stelaże z karton gipsu?

i jeszcze jedno -jak a raczej czym cieliście listwy pod kątem? bardzo chciałabym mieć takie liswty choć w salonie ale maz twierdzi ,ze raczej same tego nie zrobi, i ,ze nie ma czym ciąć:(

pozdrawiam serdecznie frania

mogłabys mi napisac co to za lamperia w łazience ?

To włoskie kafelki: Ceramica Colli seria Kebel. Niestety nie były tanie.

czy sami kleiliście do sufitu listwy? jakim klejem?

Tak sami kleiliśmy gzymsy, są styropianowe i w internecie jest sporo filmików jak to robić. Klej kupiliśmy w tym samym sklepie co listwy, był zalecany do montażu.

czy w tych -kanałach- na zasłony /firany macie zrobione stelaże z karton gipsu?

Nie, stelaży z karton-gipsu nie ma. Nie było to konieczne.

i jeszcze jedno -jak a raczej czym cieliście listwy pod kątem?

Listwy były cięte piłką z drobnymi ząbkami przy pomocy skrzynki uciosowej. Kupione również tam gdzie gzymsy, a wygląda ona tak:

• 2 weeks później...