Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 654
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pranie mózgu to cały czas ma, dlatego kuchnię będę robić prawie taką jak ma Kordelia.

Właśnie mam parę pytań odnośnie kuchni, jak rozwiązałaś problem z kuchenką mikrofalową w tej kuchni, i gdzie zamierzasz upchnąć robota na przykład???

A krajalnica? a ekspres do kawy?

No chyba że masz zapasową kuchnię i ta jest a w drugiej gotujesz?

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Pranie mózgu to cały czas ma, dlatego kuchnię będę robić prawie taką jak ma Kordelia.

Właśnie mam parę pytań odnośnie kuchni, jak rozwiązałaś problem z kuchenką mikrofalową w tej kuchni, i gdzie zamierzasz upchnąć robota na przykład???

A krajalnica? a ekspres do kawy?

No chyba że masz zapasową kuchnię i ta jest a w drugiej gotujesz?

Hej hej. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale w tzw. międzyczasie przeprowadziliśmy się i dziwnym trafem nie dostawałam powiadomień o nowych postach na forum.

Ale już odpowiadam na wszystkie pytania dot. kuchni:

1. lodówka jest zabudowana, choć rozważałam wersję niezabudowaną (ale taka by zbytnio rzucała się w oczy)

2. mikrofalówki nie mam, bo nigdy jej nie chciałam. W internecie jest sporo kuchni w stylu angielskim z zabudowanymi mikrofalówkami, niektóre są schowane w szafkach (wersja nie psująca estetyki), niektóre w słupkach z piekarnikami (bardziej nowocześnie).

3. strasznie nie lubię suszarek na naczynia. W poprzedniej kuchni miałam suszarkę schowaną w szafce nad zlewem i to miało sens, ale w tej kuchni zlew jest przy oknie i ta opcja odpada, więc będę miała suszarkę nakładaną na zlew (ten jest duży i suszarkę można schować do szafki

4. Robota chowam w szafce narożnej jest naprawdę pojemna, a mam takie 2

5. Ekspres do kawy może kupimy jakiś elegancki, czarny (pasujący do blatu), gdzie będzie stał docelowo. Z krajalnicą problemu nie mam, bo nie używam.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało.

Pozdrawiam.

Dziewczyny, pamiętam o Was i o zdjęciach. próbuję je wstawić od kilku dni, ale ciągle coś mi stoi na drodze.

Ale wreszcie mam kilka zdjęć łazienki (celowo robione po zmroku, aby pokazać oświetlenie)

20131123_213531_small.jpg 20131123_213646_small.jpg 20131123_213824_small.jpg

Strasznie żałuję, że nie mogę jej skończyć, tzn. kupić wszystkie dodatki. Niestety brakuje pieniędzy :( Może chociaż w ramach świątecznego prezentu kupię karnisz i obrazki na ścianę? Karnisz mam już upatrzony taki z kryształkowymi końcówkami, aby pasował do uchwytów w szafce. A obrazki w stylu reprintów z brytyjskich książek przyrodniczych w czarnych ramach. Dopiero dodatki nadają wnętrzu charakteru.

Jutro za dnia postaram się cyknąć kilka fotek holu pomalowanego na kolor miętowy. Mam nadzieję, ze to wersja przejściowa, bo miała być tapeta.

Obiecuję, ze teraz będzie więcej zdjęć :D

Dziewczyny, dziękuję. Wasze opinie zawsze napełniają mnie optymizmem :)

Obiecałam zdjęcia holu, więc oto jest - jedno zdjęcie ;), bo w tej perspektywie wygląda najlepiej. Niestety oświetlenie nie było zbyt dobre i nie widać tego pięknego koloru mięty, a robienie zdjęć przy asyście 2-latki nie jest proste ;o)

DSC_0287.jpg

Edytowane przez Kordelia

Hej, więc teraz kilka inspiracji.

Jeśli chodzi o schody to będą w tej kolorystyce (no może trepy będą nieco jaśniejsze,jak na drugim zdjęciu):

Phoebe Howard.jpg

schody_kolonialne.jpg

w przypadku naszych będą miały 2 poręcze w dolnej części, będzie to wyglądało mniej więcej tak (oczywiście podstopień pierwszego schodka - zapraszającego, będzie biały):

stairs.jpg

Edytowane przez Kordelia