ewelyna 29.01.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 A jak by wyglądały drzwi zewnętrzne w angielskim stylu? Macie jakieś inspiracje na bajkowe drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.01.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Nie pogniewasz się Kordelio? http://4.bp.blogspot.com/_FSNURmHEShg/S3_fSvEAjQI/AAAAAAAAAlo/jfCda-42uCk/s400/Smith+Hawken+Traditional_Front_Door_Decor-prv.jpg http://www.featurepics.com/FI/Thumb300/20110423/Door-Front-1855910.jpg http://s3.amazonaws.com/bvsystem_tmp/slides/1974/widened/woodraisedpaneldoor.jpeg?1347472433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 31.01.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Nie pogniewasz się Kordelio? O właśnie, temat drzwi zewnętrznych Czekam na wiosnę i biorę się za malowanie moich. Trudna sprawa, bo nie wiem jaki kolor wybrać. Jak na razie stanęło na czarnym. Czarne są naprawdę eleganckie i chyba najlepiej pasują do mojej koncepcji elewacji. Dom będzie w pastelowo szarym kolorze, a podcienia będą wyłożone cegłą. A poniżej moje inspiracje (jedna z nich to oczywiście słynna Downing Street): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 31.01.2014 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Jak to nikogo nie ma. Po prostu nie mam czasu się wpisywać, ale codzennie Cię odwiedzam i czekam na zdjęcia. Dziękuję za odpowiedź w sprawie kuchni. Ja jednak planuję suszarkę na naczynia, w nietypowym miejscu, bo w dolnej szafce. Mój M nie wyobraża sobie, że jej nie bedzie, więc powiedziałam, żeby coś wymyślił, bo ja nie mam pomysłu. Teraz zobaczymy jak mu to wyjdzie, pozdarwiam:hug: A ja zakupiłam suszarkę na Westwing, taka zgrabną, która mieści się w jednej z komór mojego olbrzymiego zlewu kuchennego. Jest naprawdę sprytna i łatwa do czyszczenia. Do tego nienachalna. A wygląda tak: Pomysł ze schowaniem suszarki w szufladzie jest fajny, ale musi to być suszarka z głębokim zbiorniczkiem na wodę, aby woda się nie wylała podczas otwierania szuflady. Moja ma rynienkę zamiast zbiorniczka, więc do szuflady się nie nadaje. Może stać na blacie (blisko zlewu) lub w zlewie. Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Kordelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 31.01.2014 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Okazało się, że kwestia zasłon i firanek nie jest taka prosta! W tym przedziale cenowym, na który mogę sobie pozwolić nie ma nic co by mi odpowiadało. Udało mi się upolować na allegro kilka krótkich zasłonek z materiału, który jest prawie idealny, ale jest go zdecydowanie za mało: Poszukuję materiałów w stylu klasycznego Williama Morrisa. Tak, wiem, że porywam się z motyką na słońce, ale jak się dobrze poszuka można coś znaleźć w okazyjnej cenie. Niestety najlepszy kawałek uciekł mi sprzed nosa na allegro. Zostałam przelicytowana Do dziś żałuję, bo był idealny do łazienki lub kuchni. Idealny wzór i kolorystyka. Sporo takich materiałów jest na brytyjskim ebay ale koszty wysyłki bądź zabijają bądź nie chcą wysyłać do Polski. Do tego potrzebuję naprawdę dużo materiału na zasłony w salonie. Dwa ogromne okna tarasowe i pomieszczenie, które ma prawie 3m wysokości (szyny zasłonowe są zabudowane gzymsem pod sufitem). Przy materiale w cenie około 100zł (takie najtańsze znalazłam w polskich sklepach), koszt materiału na zasłony w salonie wynosi około 2-3 tys.! A za uszycie wzięli by też sporo. Dlatego muszę zainwestować w maszynę do szycia. Bo inaczej z moich planów "zasłonowych" nici! Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Kordelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.02.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Na allegro jest dużo outletowych zasłon z Anglii, niektóre właśnie z takich tkanin- może uda się coś znaleźć? Czasem też w secondhandach bywają. Chociaż ja bym szukała tkaniny i szyła sama Jest wiele hurtowni z takimi tkaninami- chociaż ja szukałam róż Jak coś znajdę to wkleję A ja przyszłam zegar w kuchni oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 01.02.2014 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Na allegro jest dużo outletowych zasłon z Anglii, niektóre właśnie z takich tkanin- może uda się coś znaleźć? Czasem też w secondhandach bywają. Chociaż ja bym szukała tkaniny i szyła sama Jest wiele hurtowni z takimi tkaninami- chociaż ja szukałam róż Jak coś znajdę to wkleję A ja przyszłam zegar w kuchni oglądać Cześć dardurdka, tak szukam cały czas na allegro, ale rzadko coś ciekawego znajduję. Co do hurtowni, mówisz, że jest ich wiele. Ja bym chciała znaleźć chociaż jedną, choć pewnie ceny i tak by mnie powaliły. No właśnie ja też chciałabym zobaczyć wreszcie zegar w kuchni! Czas dostawy z Westwing mnie powala! Pościel zamówiłam 26.01 i czas dostawy miał być 29-31.01 a dziś jest jak widać! Termin dostawy zegarów natomiast to 3-16.02 więc pewnie przyjdą w połowie lutego. Masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.02.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ja bardzo lubię tkaniny z tej niemieckiej hurtowni http://www.tkaniny.net , zamawiałam tam tylko próbki, ale przyszły po 4 dniach Róże znalazłam w polskiej hurtowni w szerszym wymiarze, ale ta hurtownia z kwiatowej kolekcji ma tylko te róże... A ta Twoja tkanina to jakaś gobelinowa? Bo żakardy i gobeliny są w innej rubryce, tutaj masz kwiatki: http://www.tkaniny.net/tkaniny-dekoracyjne-w-kwiaty.html?page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.02.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 a ta podobna do Twojej tapety w sypialni )) http://www.tkaniny.net/04-alfalfa-063_alfalfa-flowers-5.html?$category=nwsztkpiov5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 02.02.2014 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 J A ta Twoja tkanina to jakaś gobelinowa? Moje zasłonki są wykonane z typowej angielskiej bawełny. Naprawdę wysoka jakość. Dziękuję serdecznie już klikam linki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 13.02.2014 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Dziś doszczętnie straciłam zaufanie do Westwing! Po tym jak zamówiłam pościel ale jej nie dostałam, bo źle policzono ilość produktów oraz po tym jak dziś po miesięcznym oczekiwaniu otrzymałam totalne, przepraszam za kolokwializm "badziewie". Zegary, bo o nich mowa, okazały się najgorszej jakości chińszczyzną sprzedawaną za wygórowaną cenę. Tak, cena po tzw. przecenie jest zdecydowanie, co najmniej 5 krotnie zawyżona! Do tego oba zegary są uszkodzone, jeden jest poobijany i poobdzierany, a drugi ma zepsuty, chiński mechanizm i do tego jest z "badziewnego" plastiku. Przepraszam za kolokwializmy ale one według mnie najlepiej oddają jakość tych rzeczy. Przy ogromie mojego sceptycyzmu do portali sprzedających "produkty najwyższej jakości po bardzo okazyjnych cenach", zaufałam jednemu z nich i oj zastanowię się czy kiedyś jeszcze coś tam kupię. Mój sceptycyzm zdecydowanie się utwierdził. Co za tym idzie nowych zdjęć nie umieszczę, choć bardzo bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 13.02.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Hej Kordelia Podoba mi się Twój pomysł dot. czarnych drzwi, wiec trochę ich przeniosłam KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 13.02.2014 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 O tak, zdecydowanie utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że czarne drzwi będą wyglądały świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weacb 14.02.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Szanowna Pani, jest nam bardzo przykro, że nie spełniliśmy Pani oczekiwań. Dokładamy wszelkich starań, aby oferowane przez nas produkty były najlepszej jakości i w dobrych cenach, dlatego bardzo pomocne są dla nas opinie klientów. Chciałabym bliżej przyjrzeć się tej sprawie – będę wdzięczna za przesłanie informacji na maila na adres [email protected]. Przypominam także, że jeżeli produkt nie spełnia Pani oczekiwań, to może Pani dokonać zwrotu. Możemy zamówić dla Pani kuriera, który odbierze zwracane produkty – prosimy tylko o taką informację na wskazanego maila. Pozdrawiam, Monika, dział obsługi klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 14.02.2014 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Szanowna Pani, jest nam bardzo przykro, że nie spełniliśmy Pani oczekiwań. Dokładamy wszelkich starań, aby oferowane przez nas produkty były najlepszej jakości i w dobrych cenach, dlatego bardzo pomocne są dla nas opinie klientów. Chciałabym bliżej przyjrzeć się tej sprawie – będę wdzięczna za przesłanie informacji na maila na adres [email protected]. Przypominam także, że jeżeli produkt nie spełnia Pani oczekiwań, to może Pani dokonać zwrotu. Możemy zamówić dla Pani kuriera, który odbierze zwracane produkty – prosimy tylko o taką informację na wskazanego maila. Pozdrawiam, Monika, dział obsługi klienta. Pani Moniko, dziękuję za informację. Z obsługą Westwing skontaktowałam się tuż po otrzymaniu przesyłki i otrzymałam już odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.02.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Kurcze A ja liczyłam na nowe zdjęcia Współczuje, też nie lubię się rozczrowac, zwłaszcza gdy na cos baaardzo czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 20.02.2014 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 No cóż, jednak skłoniłam się do zakupu na niepochlebnie wspomnianym wcześnie portalu i muszę przyznać, że tym razem jestem pozytywnie zaskoczona, bo przesyłka przyszła zdecydowanie ekspresowo. Lampa zawiśnie w wiatrołapie w sobotę! Zdjęcia już wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 20.02.2014 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ach zamówiłam również "firany" do wąskich okienek, które sprawiły mi sporo kłopotu. Znalazłam jednak na allegro, wydaje mi się, idealne rozwiązanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.02.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Ach zamówiłam również "firany" do wąskich okienek, które sprawiły mi sporo kłopotu. Znalazłam jednak na allegro, wydaje mi się, idealne rozwiązanie! Zaciekawiłaś mnie, bo u mnie nadal nie ma firanek i zasłon w wielu pokojach A lmpa jaka??? Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 22.02.2014 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Zaciekawiłaś mnie, bo u mnie nadal nie ma firanek i zasłon w wielu pokojach A lmpa jaka??? Czekam na zdjęcia U mnie z tymi firankami też jest "tymczasowo". W małych okienkach zdecydowałam się na coś w rodzaju paneli: link Lampa do wiatrołapu to klasyczna latarenka firmy SEARCHLIGHT, długo szukałam i się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts