tutli_putli 30.03.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Cześć Kordelio - dawno mnie nie było a tutaj takie piękne rzeczy pokazujesz.. latarenka i plafon są genialne. Zdradź tajemnicę skąd się bierze takie genialne, cudnej urody roletki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 30.03.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Witaj Kordelio wpadłam się przywitać i pogratulowac pieknego domu i konsekwencji w urządzaniu. piękne wnętrza, styl baardzo bliski memu sercu bo ponadczasowy:) Mam pytanie odnośnie zewnątrz domu, czy masz gzymsy wokoł okien ub poddachowe? pozdrawiam:) Witaj Cieszę się, ze Ci się podoba. Co do elewacji, to niestety nie jest jeszcze skończona. Skupiliśmy się na wnętrzu. Ale w planach są jak najbardziej gzymsy wokół okien i bonie, gzymsów poddachowych nie planowałam ale może się to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 30.03.2014 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Cześć tutli_putli rzeczywiście dawno, ale ja też się muszę przyznać, że mam sporo do nadrobienia u Ciebie Roletki kupiłam na allegro: link. Strasznie jestem z nich zadowolona, bo miałam spory problem z tymi małymi okienkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 31.03.2014 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Zaczynam nowy temat, tym razem nie dotyczy wystroju wnętrz tylko... OGRODZENIA. Chciałabym ogrodzenie nawiązujące do ogrodzeń tzw. rezydencyjnych, białe otynkowane słupki i czarne przęsła, dość proste z grotami na końcach. Co do przęseł jest ich mnóstwo na rynku i to tylko kwestia ceny i jakości wykonania, gorzej jest jeśli chodzi o słupki. Okazuje się, że wykonanie otynkowanego słupka malowanego na biało nie jest takie oczywiste i pomimo, że widzę w internecie takie ogrodzenia to wszyscy wykonawcy, z którymi rozmawiał mój mąż twierdzą, że nie da się takiego wykonać. Ciekawe prawda? Może pokażę o co mi chodzi: link a przęsła w tym stylu, bardzo proste: [ATTACH=CONFIG]252236[/ATTACH] Będę wdzięczna jeśli zna ktoś solidną firmę wykonującą kompleksowo ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 01.04.2014 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Bez względu na to czy jest to robotnik, prawnik, krawcowa czy inny usługodawca, jeśli mi mówi, że czegoś się nie da, to wiem, że nie warto zaprzątać nim sobie głowy, bo jest albo leniem, albo nieukiem, albo jednym i drugim, przy czym na 100% zedrze skórę i spartaczy. Nie doradzę ci nikogo, ale wspieram w poszukiwaniach, bo znajdziesz na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 01.04.2014 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Nie doradzę ci nikogo, ale wspieram w poszukiwaniach, bo znajdziesz na pewno Dziękuję za wsparciem, bo mam wrażenie, że go potrzebuję. Na Ciebie zawsze można liczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.04.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Kornelko, mnie też strasznie się podobają takie ogrodzenia. WIdział jak zalewali jedno takie, z takich form i grucha beton lała, to chyba najlepsza opcja po wydaje mi się, ze po umurowaniu ogrodzenia np. z cegieł i otynkowaniu na biało tynk będzie z czasem odpadał i z tym cały problem. Z tego co pamiętam podobne ogrodzenie zrobiła sobie Beauty, może podpytaj ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 01.04.2014 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Kornelko, mnie też strasznie się podobają takie ogrodzenia. WIdział jak zalewali jedno takie, z takich form i grucha beton lała, to chyba najlepsza opcja po wydaje mi się, ze po umurowaniu ogrodzenia np. z cegieł i otynkowaniu na biało tynk będzie z czasem odpadał i z tym cały problem. Z tego co pamiętam podobne ogrodzenie zrobiła sobie Beauty, może podpytaj ją Ooooo super! Dziękuję nie omieszkam podpytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 09.04.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Zaczynam nowy temat, tym razem nie dotyczy wystroju wnętrz tylko... OGRODZENIA. Chciałabym ogrodzenie nawiązujące do ogrodzeń tzw. rezydencyjnych, białe otynkowane słupki i czarne przęsła, dość proste z grotami na końcach. Co do przęseł jest ich mnóstwo na rynku i to tylko kwestia ceny i jakości wykonania, gorzej jest jeśli chodzi o słupki. Okazuje się, że wykonanie otynkowanego słupka malowanego na biało nie jest takie oczywiste i pomimo, że widzę w internecie takie ogrodzenia to wszyscy wykonawcy, z którymi rozmawiał mój mąż twierdzą, że nie da się takiego wykonać. Ciekawe prawda? Będę wdzięczna jeśli zna ktoś solidną firmę wykonującą kompleksowo ogrodzenia. Witam, Jeżeli dalej nie znalazłaś firmy, która wykona dla Ciebie otynkowanego słupka na biało to może powinnaś zastanowić się nad innym rozwiązaniem? Słyszałaś kiedyś o gabionach? Jest to bardzo ciekawa alternatywa dla ogrodzeń. Gabiony nadają się do wypełnienia dowolnym materiałem kamiennym, skalnym, betonowym lub innym. Przestrzeń w gabionach możesz wypełnić białym kamieniem aby uzyskać pożądany efekt. Pozdrawiam Krzysztof Krysiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 09.04.2014 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam, Jeżeli dalej nie znalazłaś firmy, która wykona dla Ciebie otynkowanego słupka na biało to może powinnaś zastanowić się nad innym rozwiązaniem? Słyszałaś kiedyś o gabionach? Jest to bardzo ciekawa alternatywa dla ogrodzeń. Gabiony nadają się do wypełnienia dowolnym materiałem kamiennym, skalnym, betonowym lub innym. Przestrzeń w gabionach możesz wypełnić białym kamieniem aby uzyskać pożądany efekt. Pozdrawiam Krzysztof Krysiński Dziękuję Panie Krzysztofie za podpowiedź. Gabiony znam, bardzo mi się podobają i na pewno bym wybrała to rozwiązanie w przypadku domu o nowoczesnej bryle. Jednak do naszego o bardzo tradycyjnym wyglądzie nie będą pasowały. Dobrze by było, aby nasze ogrodzenie również nie odstawało zbytnio od ogrodzenia sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 09.04.2014 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Jako, że mamy już wiosnę temat ogrodu musiał się pojawić. W weekend powstał zaczątek warzywnika Nowalijki już posiane! A przy okazji rysowania ogrodzenia na potrzeby kosztorysu powstał zaczątek ogrodu. Ogród ma być oczywiście w stylu angielskim i może miejscami nieco francuskim. Na chwilę obecną pla wygląda tak: Z tyłu domu nie usunęłam jeszcze półokrągłego tarasu. Ten na planie L jest aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 11.04.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Dziękuję Panie Krzysztofie za podpowiedź. Gabiony znam, bardzo mi się podobają i na pewno bym wybrała to rozwiązanie w przypadku domu o nowoczesnej bryle. Jednak do naszego o bardzo tradycyjnym wyglądzie nie będą pasowały. Dobrze by było, aby nasze ogrodzenie również nie odstawało zbytnio od ogrodzenia sąsiadów. Pani Kordelio, oczywiście, to jest zrozumiałe. Życzę, żeby udało się Pani znaleźć wymarzone otynkowane słupki Pozdrawiam Krzysztof Krysiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.04.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Jako, że mamy już wiosnę temat ogrodu musiał się pojawić. W weekend powstał zaczątek warzywnika Nowalijki już posiane! A przy okazji rysowania ogrodzenia na potrzeby kosztorysu powstał zaczątek ogrodu. Ogród ma być oczywiście w stylu angielskim i może miejscami nieco francuskim. Na chwilę obecną pla wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]253918[/ATTACH] Z tyłu domu nie usunęłam jeszcze półokrągłego tarasu. Ten na planie L jest aktualny. WSPANIAŁY OGRÓD SIĘ ZAPOWIADA!!! Masz mega szeroką działkę ) Robił Ci ktoś projekt? Ja się zastanawiam czy nie poprosić kogos o pomoc... Też chciałabym mieć jakiś plan, wg którego mogłabym częściowo coś nasadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 14.04.2014 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 WSPANIAŁY OGRÓD SIĘ ZAPOWIADA!!! Masz mega szeroką działkę ) Robił Ci ktoś projekt? Ja się zastanawiam czy nie poprosić kogos o pomoc... Też chciałabym mieć jakiś plan, wg którego mogłabym częściowo coś nasadzać Cześć No właśnie nikt mi nie robił projektu i również myślę o pomocy, ale mam wrażenie, że to kosztuje olbrzymie pieniądze. Jak widać działka jest spora i ma łączyć wiele funkcji. Ma na niej być plac z trawnikiem do gry w piłkę dla dzieci, huśtawka lub hamak, warzywnik z rabatami obsadzonymi bukszpanem i mały sad. Do tego oczywiście angielskim zwyczajem - ogród różany Wiem dokładnie co chcę mieć w tym ogrodzie, nawet wiem jakie chcę mieć rośliny, ale obawiam się, że nie podołam takiemu wyzwaniu jak projekt "wielozadaniowego" ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.04.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Cześć No właśnie nikt mi nie robił projektu i również myślę o pomocy, ale mam wrażenie, że to kosztuje olbrzymie pieniądze. Jak widać działka jest spora i ma łączyć wiele funkcji. Ma na niej być plac z trawnikiem do gry w piłkę dla dzieci, huśtawka lub hamak, warzywnik z rabatami obsadzonymi bukszpanem i mały sad. Do tego oczywiście angielskim zwyczajem - ogród różany Wiem dokładnie co chcę mieć w tym ogrodzie, nawet wiem jakie chcę mieć rośliny, ale obawiam się, że nie podołam takiemu wyzwaniu jak projekt "wielozadaniowego" ogrodu. A ten projekt skąd masz? Jest niezły Ja rozrysowałam sobie taki kawałek za domem, gdzie w miarę mam już usypaną ziemię, ale tak tylko ołówkiem, bo te wszystkie programy jakoś nie odzwierciedlają moich pomysłów, albo ja się do tego nie nadaję. Też właśnie chcę zrobić taki warzywnik i mały różany kącik I pewnie chociaż tyle w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 14.04.2014 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 A ten projekt skąd masz? Jest niezły ( A dziękuję bardzo, zrobiłam go sama Jestem z zawodu m.in. grafikiem komputerowym, więc to dla mnie czysta przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.04.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 oooo, to już wiem do kogo przyjdę z wizualizacją elewacji i może podjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 14.04.2014 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 24.04.2014 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Acha! Jutro montują portal kominkowy. Nie mogę się doczekać i jednocześnie się obawiam jak wyjdzie. Zdjęcia będą na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 25.04.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 No to czekam Z niecierpliwością!!! Mam prośbę, zerknij na mój projekt ogródka za domem. Może coś doradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts