Kordelia 04.03.2013 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Kordelio, cudną masz tą podłogę Kilka razy wracałam do zdjęcia, bo się nie mogłam napatrzeć Już się cała zwijam z ciekawości co nam jeszcze pięknego zaserwujesz Drop_Inn mogę tylko powiedzieć: Mam nadzieję, że fotki będę miała już wkrótce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.03.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Kordelio, podłoga robi wrażenie:eek: ale powiem Ci szczerze, że boję się trochę takich wzorzystych, bo na dłuższa metę są męczące i szybko się nudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 05.03.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Kordelio, podłoga robi wrażenie:eek: ale powiem Ci szczerze, że boję się trochę takich wzorzystych, bo na dłuższa metę są męczące i szybko się nudzą... Agawi ja jestem w takich podłogach zakochana od kilku lat i jak na razie mi się nie znudziły i mam nadzieję, że szybko to nie nastąpi. Fakt, są bardzo wyraziste i "narzucają się" tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 06.03.2013 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) no i znów utknęłam na wątkach Vesili i Illusjon, kopalnia informacji! A ja dziś na budowie nie zajmowałam się wnętrzem tylko ogrodem, a mianowicie przesadzałam brzózki. Muszę przyznać, że orobiłam się straszliwie To była ostatnia chwila, zanim drzewa ożyją i soki znów zaczną płynąć. Posadziłam 3 sztuki i mam nadzieję, że się przyjmą. Konieczność posadzenia drzewek zmusiła mnie do zastanowienia się nad wyglądem ogrodu, przynajmniej nad jego zarysem. Uff tyle trzeba rzeczy zrobić. Teraz czeka mnie sztukateria wewnętrzna i jakoś nie jestem w stanie tego ogarnąć. Muszę się np. dowiedzieć, czy sztukaterią da się obłożyć wejście do salonu, czy lepiej zamówić obudowę u stolarza, co zapewne będzie droższe, ale może zrobić to z mdf? No i zabudowa karniszy listwą sufitową. Jedna z dziewczyn pisała, że robiła najpierw zabudowę gips-karton, a do niej przyklejała sztukaterię. Niestety nie mogę się dogrzebać, kto o tym pisał Chodzi o coś takiego: a to zdjęcie z forum, może ktoś poznaje? No nic, może jutro pójdzie mi lepiej. Edytowane 6 Marca 2013 przez Kordelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 11.03.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Kordelia, Masz moją podłogę Fajnie zobaczyć ją jeszcze u kogoś innego To i jeszcze ja ją będę miała (już zamówiona) Domek to zupełnie inny styl niż mój ale będę zaglądać bo super się zapowiada a piękne pomieszczenia lubię oglądać w każdym stylu Illusjon do Ciebie też w takim razie biegnę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.03.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Kanka, Zapraszam. U mnie podłoga na stronie chyba od 1-3. Potem została przykryta folią i wielkie odsłonięcie nastąpi za ok 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 11.03.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Kanka, Zapraszam. U mnie podłoga na stronie chyba od 1-3. Potem została przykryta folią i wielkie odsłonięcie nastąpi za ok 3 tygodnie hehe a ja lecę od końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 hehe a ja lecę od końca Szczerze?, to ja też tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 11.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 [ATTACH=CONFIG]174822[/ATTACH] też takie chciałabym u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 11.03.2013 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 To i jeszcze ja ją będę miała (już zamówiona) Domek to zupełnie inny styl niż mój ale będę zaglądać bo super się zapowiada a piękne pomieszczenia lubię oglądać w każdym stylu Zapraszam, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.03.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Kordelio specjalistką od wszelakich sztukaterii jest forumowa zuzanka- odsyłam Cię do jej wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?128845-zuz-nka-buduje-komentarze/page572 Pytaj- na pewno pomoże:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 12.03.2013 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Kordelio specjalistką od wszelakich sztukaterii jest forumowa zuzanka- odsyłam Cię do jej wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?128845-zuz-nka-buduje-komentarze/page572 Pytaj- na pewno pomoże:wiggle: Agawi dziękuję bardzo, już zaglądam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda_lenka 12.03.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam serdecznie Wnętrza urzekajace i baaardzo w moim stylu ) Mój domek tez powolutku nabiera kształtów i jedna z łazienek bedzie "ubrana" w płytki grazia boazerie i tez sie zastanawiam co na pozostała cześć ściany Ceramikę masz chyba te sama co ja - kerasan retro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 12.03.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam serdecznie Wnętrza urzekajace i baaardzo w moim stylu ) Mój domek tez powolutku nabiera kształtów i jedna z łazienek bedzie "ubrana" w płytki grazia boazerie i tez sie zastanawiam co na pozostała cześć ściany Ceramikę masz chyba te sama co ja - kerasan retro ? Tak ceramika to Kerasan Retro. Początkowo planowałam również płytki grazia. Znalazłam jednak te i wydaje mi się, że osiągnęłam podobny efekt. Zapraszam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 12.03.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Niestety nie mogę się dostać na wątek zuzanki, o którym wspomniała Agawi Podobno nie mam uprawnień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.03.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Teraz czeka mnie sztukateria wewnętrzna i jakoś nie jestem w stanie tego ogarnąć. Muszę się np. dowiedzieć, czy sztukaterią da się obłożyć wejście do salonu, czy lepiej zamówić obudowę u stolarza, co zapewne będzie droższe, ale może zrobić to z mdf? No i zabudowa karniszy listwą sufitową. Jedna z dziewczyn pisała, że robiła najpierw zabudowę gips-karton, a do niej przyklejała sztukaterię. Niestety nie mogę się dogrzebać, kto o tym pisał Chodzi o coś takiego: [ATTACH=CONFIG]174822[/ATTACH] a to zdjęcie z forum, może ktoś poznaje? [ATTACH=CONFIG]174823[/ATTACH] No nic, może jutro pójdzie mi lepiej. Kordelio, u mnie sztukateria jest na stelażu z karton-gipsu, ale niestety nie zrobiłam ani jednego zdjęcia tych stelaży, tylko dopiero po obłożeniu gzymsami KLIK,KLIK, KLIK natomiast to drugie zdjęcie, jest od Kasiorka, chyba z jej dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.03.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Też jestem zainteresowana taką zabudową karniszy i w związku z tym mam pytanie ile wystawić taki karnisz poza ramy okna? Natomiast zuzankowy dziennik widzę że jest przeniesiony gdzieś i też nie mogę na niego wejść mimo że kilka dni temu bez problemu wchodziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.03.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 ...poprawiam się wątek zuz@nka buduje. wygląda na usunięty przez właścicielkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 13.03.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Kordelio, u mnie sztukateria jest na stelażu z karton-gipsu, ale niestety nie zrobiłam ani jednego zdjęcia tych stelaży, tylko dopiero po obłożeniu gzymsami KLIK,KLIK, KLIK natomiast to drugie zdjęcie, jest od Kasiorka, chyba z jej dziennika Vesila dziękuję za zdjęcia! Na jednym z nich (zdjęcie od spodu) widać dobrze odpowiedź na kilka naszych pytań co do zabudowy. Zastanawiamy się, czy robić taki stelaż z gips-kartonu, czy kupić droższą listwę z twardszego materiału i zamocować, jak to nam powiedzieli na blaszki. Hmmmm muszę to wszystko dokładnie przeliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 13.03.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Też jestem zainteresowana taką zabudową karniszy i w związku z tym mam pytanie ile wystawić taki karnisz poza ramy okna? Natomiast zuzankowy dziennik widzę że jest przeniesiony gdzieś i też nie mogę na niego wejść mimo że kilka dni temu bez problemu wchodziłam Tutli też się nad tym zastanawiałam i uznałam, że to jest indywidualna sprawa. Według mnie zależy to m.in. od rodzaju zasłon i ich upięcia, szerokości ścian po obu stronach okna, proporcji okna, wysokości pomieszczenia, itp. Ja muszę również to pomierzyć i podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts