Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 654
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tutli też się nad tym zastanawiałam i uznałam, że to jest indywidualna sprawa. Według mnie zależy to m.in. od rodzaju zasłon i ich upięcia, szerokości ścian po obu stronach okna, proporcji okna, wysokości pomieszczenia, itp. Ja muszę również to pomierzyć i podjąć decyzję.

hmmm ja sobie od dłuższego czasu przeglądam różne inspiracje z takimi ukrytymi karniszami pod listwą i tak na oko patrząc to one zazwyczaj niewiele wystają poza okno. Ciekawe czy są jakieś zasady tym kierujące czy jest to faktycznie indywidualna sprawa naszych upodobań?

Edytowane przez tutli_putli

Kordelio, przykro mi- ja tez nie mogę wejść do zuzankowego dziennika...:bash:

Próbuję się dowiedzieć o co chodzi... Jeżeli z jakiś powodów zuza usunęła dziennik, to zawsze możesz napisać do niej na priv:)

Jak się dowiem o co chodzi, to dam znać;)

Dzięki agawi, zapewne się do niej odezwę. Ale jak będziesz coś wiedział wcześniej to będę wdzięczna za info.

hmmm ja sobie od dłuższego czasu przeglądam różne inspiracje z takimi ukrytymi karniszami pod listwą i tak na oko patrząc to one zazwyczaj niewiele wystają poza okno. Ciekawe czy są jakieś zasady tym kierujące czy jest to faktycznie indywidualna sprawa naszych upodobań?

Tutli może i są jakieś zasady nie szukałam w internecie. Jak coś znajdę to dam znać.

ja dlugo myslalam nad listwa przysufitowa ale u nas sufit ma 2,75 i nie wiem czy to dobry pomysl

wybralas juz tapetę do lazienki z boazerią?

dzis jade na budowę i az sie boje co tam zastane :)

magda_lenka ja mam w salonie 3 m i również się zastanawiałam, czy ma to tam sens. Ale szczerze mówiąc karnisze przykręcane do ściany mnie już denerwują i wolałabym ich uniknąć.

Tak, wybrałam już tapetę:

785838_2.jpg

ale zmieniłam koncepcję. Początkowo miała być na wszystkich ścianach powyżej boazerii ale teraz będzie tylko na ścianie przy wannie, pozostałe ściany będą pomalowane na szary kolor. Po komentarzach dziewczyn uznałam, że rzeczywiście mogłoby być zbyt pstrokato z tak wzorzystą podłogą. Ale ponieważ zawsze mi się marzyła łazienka z tapetą w kwiaty to będzie na jednej ścianie, przy wannie będzie wprowadzała moim zdaniem ładne urozmaicenie.

Moje inspiracje:

s2_113759.jpg

adorable-bathroom.jpg

modern-bathroom-in-victorian-style.jpg

Edytowane przez Kordelia

Dziś kurier dostarczył klamki. Zamówiłam w piątek a dostałam dziś przed południem. Warto dłużej poszukać w internecie, dobra cena i szybka realizacja.

Klameczka do pokoju wygląda tak:

20130320_203358_male.jpg

Jest spora szansa, że drzwi zamontują jeszcze w tym tygodniu. Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że będę zadowolona bo jestem w sporym stresie.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam się :bye: Przejrzałam wątek i zapowiada się bardzo smakowite wnętrze :wiggle:

Śliczna łazienka i przyznam, że mnie też trudno byłoby zrezygnować z tej tapety :) Nad wanną będzie fajnym akcentem :yes:

Masz piękne podłogi z moich ukochanych Vivesów 1900 i ceramikę z Kerasanu, której też nie mogłam się oprzeć ;) Będzie pięknie :rolleyes:

Witam się :bye: Przejrzałam wątek i zapowiada się bardzo smakowite wnętrze :wiggle:

Śliczna łazienka i przyznam, że mnie też trudno byłoby zrezygnować z tej tapety :) Nad wanną będzie fajnym akcentem :yes:

Masz piękne podłogi z moich ukochanych Vivesów 1900 i ceramikę z Kerasanu, której też nie mogłam się oprzeć ;) Będzie pięknie :rolleyes:

Witaj :welcome:

miło przeczytać tak pozytywną opinię :) Wykańczanie domu to spore wyzwanie i takie opinie utwierdzają mnie w przekonaniu, że chociaż trochę wiem co robię ;) Wkrótce umieszczę kolejne zdjęcia, więc serdecznie zapraszam do zaglądania!

• 3 weeks później...
ślicznie wyszły -wpasowały się super :) a co u Was poza tym?

Cześć Kamilcia,

u nas malowanie i temat sztukaterii. Mam nadzieję, że z malowaniem nadgonimy w najbliższych dniach.

Co do sztukaterii zdecydowaliśmy się na styropianową ponieważ najtaniej wychodzi, a przecież nikt po niej nie będzie skakał. Poza tym poradziłam się na forum innych, którzy już taką mają i twierdzą, że jest OK. Ze sztukaterii robimy gzymsy pod sufitem z zabudową karniszy i rozety pod żyrandole. Największy problem to montaż bo nie mamy ekipy, która by nam to zrobiła. Producent nie oferuje niestety montażu :(

Co do kolorów, decyzja już właściwie zapadła.

W sypialni ma być kolor błękitny dopasowany do tapety w kwiaty, to ta która była być początkowo w łazience.

W gabinecie, zieleń oliwkowa (pastelowy odcień). W holu ma być tapeta w kolorze miętowym, dlatego w salonie mają być kolory nawiązujące do tego koloru.

Moja inspiracja:

Interiors Trend - Zoffany Au Pied Des Ruines.jpgWykeham-F-Curtains-RS13913435.jpg

Mam zamiar zastosować 2 odcienie tego samego koloru. Większość będzie pastelowa ale jedna ściana (z kominkiem) będzie w bardziej zdecydowanym kolorze.

Nie mogę się jeszcze zdecydować na kolor wiatrołapu. Zastanawiam się nad odcieniem szarości, pasującym do wzorzystej podłogi.

Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę miała już zdjęcia z kolorkami na ścianach! :)