Kordelia 13.03.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 ...poprawiam się wątek zuz@nka buduje. wygląda na usunięty przez właścicielkę a to pech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2013 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kordelio, przykro mi- ja tez nie mogę wejść do zuzankowego dziennika... Próbuję się dowiedzieć o co chodzi... Jeżeli z jakiś powodów zuza usunęła dziennik, to zawsze możesz napisać do niej na priv:) Jak się dowiem o co chodzi, to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.03.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Tutli też się nad tym zastanawiałam i uznałam, że to jest indywidualna sprawa. Według mnie zależy to m.in. od rodzaju zasłon i ich upięcia, szerokości ścian po obu stronach okna, proporcji okna, wysokości pomieszczenia, itp. Ja muszę również to pomierzyć i podjąć decyzję. hmmm ja sobie od dłuższego czasu przeglądam różne inspiracje z takimi ukrytymi karniszami pod listwą i tak na oko patrząc to one zazwyczaj niewiele wystają poza okno. Ciekawe czy są jakieś zasady tym kierujące czy jest to faktycznie indywidualna sprawa naszych upodobań? Edytowane 14 Marca 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda_lenka 14.03.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 ja dlugo myslalam nad listwa przysufitowa ale u nas sufit ma 2,75 i nie wiem czy to dobry pomysl wybralas juz tapetę do lazienki z boazerią? dzis jade na budowę i az sie boje co tam zastane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 14.03.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kordelio, przykro mi- ja tez nie mogę wejść do zuzankowego dziennika... Próbuję się dowiedzieć o co chodzi... Jeżeli z jakiś powodów zuza usunęła dziennik, to zawsze możesz napisać do niej na priv:) Jak się dowiem o co chodzi, to dam znać Dzięki agawi, zapewne się do niej odezwę. Ale jak będziesz coś wiedział wcześniej to będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 14.03.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 hmmm ja sobie od dłuższego czasu przeglądam różne inspiracje z takimi ukrytymi karniszami pod listwą i tak na oko patrząc to one zazwyczaj niewiele wystają poza okno. Ciekawe czy są jakieś zasady tym kierujące czy jest to faktycznie indywidualna sprawa naszych upodobań? Tutli może i są jakieś zasady nie szukałam w internecie. Jak coś znajdę to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 14.03.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) ja dlugo myslalam nad listwa przysufitowa ale u nas sufit ma 2,75 i nie wiem czy to dobry pomysl wybralas juz tapetę do lazienki z boazerią? dzis jade na budowę i az sie boje co tam zastane magda_lenka ja mam w salonie 3 m i również się zastanawiałam, czy ma to tam sens. Ale szczerze mówiąc karnisze przykręcane do ściany mnie już denerwują i wolałabym ich uniknąć. Tak, wybrałam już tapetę: ale zmieniłam koncepcję. Początkowo miała być na wszystkich ścianach powyżej boazerii ale teraz będzie tylko na ścianie przy wannie, pozostałe ściany będą pomalowane na szary kolor. Po komentarzach dziewczyn uznałam, że rzeczywiście mogłoby być zbyt pstrokato z tak wzorzystą podłogą. Ale ponieważ zawsze mi się marzyła łazienka z tapetą w kwiaty to będzie na jednej ścianie, przy wannie będzie wprowadzała moim zdaniem ładne urozmaicenie. Moje inspiracje: Edytowane 14 Marca 2013 przez Kordelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 20.03.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Dziś kurier dostarczył klamki. Zamówiłam w piątek a dostałam dziś przed południem. Warto dłużej poszukać w internecie, dobra cena i szybka realizacja. Klameczka do pokoju wygląda tak: Jest spora szansa, że drzwi zamontują jeszcze w tym tygodniu. Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że będę zadowolona bo jestem w sporym stresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 29.03.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Wesołego Alleluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 29.03.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Wesołego Alleluja [ATTACH=CONFIG]180048[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]180049[/ATTACH] Dziękuję Illu Wesołych Świąt Wielkiej Nocy i oczywiście smacznego jajeczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.03.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Kordelio, najlepszego:hug: http://www.netanimations.net/Moving-animated-Easter-eggs.gif http://img16.imageshack.us/img16/3097/wielkanockartka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 30.03.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Rodzinnych, radosnych i kolorowych Świąt, bez względu na to co dzieje się za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 30.03.2013 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Dziewczyny dziękuję serdecznie Ciepłych świąt i smacznego jajeczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.04.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Witam się Przejrzałam wątek i zapowiada się bardzo smakowite wnętrze Śliczna łazienka i przyznam, że mnie też trudno byłoby zrezygnować z tej tapety Nad wanną będzie fajnym akcentem Masz piękne podłogi z moich ukochanych Vivesów 1900 i ceramikę z Kerasanu, której też nie mogłam się oprzeć Będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 13.04.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam się Przejrzałam wątek i zapowiada się bardzo smakowite wnętrze Śliczna łazienka i przyznam, że mnie też trudno byłoby zrezygnować z tej tapety Nad wanną będzie fajnym akcentem Masz piękne podłogi z moich ukochanych Vivesów 1900 i ceramikę z Kerasanu, której też nie mogłam się oprzeć Będzie pięknie Witaj miło przeczytać tak pozytywną opinię Wykańczanie domu to spore wyzwanie i takie opinie utwierdzają mnie w przekonaniu, że chociaż trochę wiem co robię Wkrótce umieszczę kolejne zdjęcia, więc serdecznie zapraszam do zaglądania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 30.04.2013 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Oj długo czekaliśmy na drzwi, ale wreszcie dziś je przywieźli. Niestety nie zostały zamontowane wszystkie Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będą już wszystkie. A tak się prezentują: jeszcze zafoliowane - strona z koroną - strona bez korony oraz zamontowane z koroną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 01.05.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 ślicznie wyszły -wpasowały się super a co u Was poza tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.05.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Kordelio piękne te drzwi - gdzieś już podobne widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 01.05.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 ślicznie wyszły -wpasowały się super a co u Was poza tym? Cześć Kamilcia, u nas malowanie i temat sztukaterii. Mam nadzieję, że z malowaniem nadgonimy w najbliższych dniach. Co do sztukaterii zdecydowaliśmy się na styropianową ponieważ najtaniej wychodzi, a przecież nikt po niej nie będzie skakał. Poza tym poradziłam się na forum innych, którzy już taką mają i twierdzą, że jest OK. Ze sztukaterii robimy gzymsy pod sufitem z zabudową karniszy i rozety pod żyrandole. Największy problem to montaż bo nie mamy ekipy, która by nam to zrobiła. Producent nie oferuje niestety montażu Co do kolorów, decyzja już właściwie zapadła. W sypialni ma być kolor błękitny dopasowany do tapety w kwiaty, to ta która była być początkowo w łazience. W gabinecie, zieleń oliwkowa (pastelowy odcień). W holu ma być tapeta w kolorze miętowym, dlatego w salonie mają być kolory nawiązujące do tego koloru. Moja inspiracja: Mam zamiar zastosować 2 odcienie tego samego koloru. Większość będzie pastelowa ale jedna ściana (z kominkiem) będzie w bardziej zdecydowanym kolorze. Nie mogę się jeszcze zdecydować na kolor wiatrołapu. Zastanawiam się nad odcieniem szarości, pasującym do wzorzystej podłogi. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę miała już zdjęcia z kolorkami na ścianach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 01.05.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Kordelio piękne te drzwi - gdzieś już podobne widziałam Hehe wiem, że widziałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts